Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
Armağan Şenol yaşamını yitirdi
Armağan Şenol yaşamını yitirdi
Cannes jürisinde Türk isim
Cannes jürisinde Türk isim
Eşini av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti
Eşini av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti
3 Şubat 2011 Perşembe - 19:04

150 bin yolcu hedefi

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener Gazipaşa Havalimanı pistinin 15 gün içinde 2 bin metreye çıkartılacağını belirterek 2011'de 150 bin yolcu hedeflediklerini söyledi.

150 bin yolcu hedefi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Gazipaşa Havalimanı'na 39 milyon euro harcadıklarını belirterek, "Alamayacağımız parayı buraya neden yatıralım. 2011 yılı sonuna kadar Gazipaşa Havalimanı'nda ağırlayacağımız yolcu sayısını 150 bin olarak tahmin ediyoruz" dedi.

Sani Şener ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, TAV’a ait özel uçakla geldikleri Gazipaşa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Konuşmasının başında havalimanının yapımına başlandığı 1994 yılından bu yana gelinen süreci özetleyen DHMİ Genel Müdürü Birdal, havalimanının bugün ulusal ve uluslararası uçuşlara açık olduğunu söyledi.

PLANÖR BİLE UÇAMAZ DENİLEN GÜNLER GÖRDÜK

Küçük ve orta ölçekli tüm uçakların bu havalimanına iniş yapabileceğini belirten Birdal, dünyadaki çok sayıda havalimanının bu ölçülerde olduğunu kaydetti. TAV firmasının 22 Kasım 2010 tarihinde kendilerinden pisti 175 metre uzatmak için talepte bulunduğunu belirten Birdal, şunları söyledi:

"Kamulaştırma kapsamında bu talebe izin verdik. TAV bunun çalışmalarına başladı. Gazipaşa Havalimanı için yapılması gereken ne varsa karşılıklı işbirliği içinde, havacılık kurallarından kesinlikle taviz vermeden hepsini yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Havalimanının geniş katılımlı bir şekilde işletilmesi için de desteklerimiz sürüyor. Buna rağmen kamuoyunda bizi rencide edici haberler yer alıyor. Bunlar bizi çok üzüyor. Bunu hak etmediğimizi düşünüyoruz. Havalimanı açık tutulduğu 4-5 aylık süre zarfında 4 bin 700 yolcuya ev sahipliği yapmış. 'Burada planör bile uçamaz' denilen bir dönemde bu yolcu hareketi oluyorsa bu söylemlerin haksız olduğu ortaya çıkmış demektir."

BÖLGE HALKINA ÇAĞRI

Gazipaşa ve Alanya halkına çok iş düştüğünü belirten Birdal, havalimanının ulusal ve uluslararası uçuşlara açık olduğunu, yolcu beklediğini vurguladı. Yolcunun gökten inmeyeceğini dile getiren Birdal, şöyle dedi:

"Burada turizmcilere, tur operatörlerine görev düşüyor. Halkın da bu havalimanına sahip çıkması gerekiyor. Önce yerli halk bu havalimanını kullanacak ki devamı gelsin. Duyduğum kadarıyla Anadolu Jet yaz tarifesi koymak için hazırlık yapıyor. Bunun artarak devam edeceğini düşünüyorum. TAV ne kadar çok kazanırsa devletimiz de o kadar çok kazanacak. Bunun için üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız."

Birdal, pist uzunluğunun şu an itibariyle 2 bin metrede kalacağını, kamulaştırmanın buna izin vermediğini de sözlerine ekledi.

GAZİPAŞA HAVALİMANI'NI PAZARLIYORUZ

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ise havalimanı pistinin 15 gün içinde 2 bin metreye çıkartılmış olacağını belirterek, bu pist uzunluğunun yeterli olduğunu söyledi. Seyahat edenlerin en çok dikkat ettikleri konunun güvenlik olduğunu belirten Şener, şunları söyledi:

"Karşıdaki dağı kimse inkar edemez. Bu nedenle büyük gövdeli uçakların buraya, bu şartlarda inmesi imkansız. Havalimanı bu haliyle bölgenin ihtiyacını rahatlıkla görür. Bundan sonra iş bize, Gazipaşa ile Alanya’daki yatırımcılara ve tur operatörlerine kalıyor. Gazipaşa Havalimanı'nı pazarlamak için çok çalışıyoruz. Yaptığım görüşmeler sonrası İran, Suriye, Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Almanya pazarları buraya gelmek istiyor. Bunun için hazırlık yapıyorlar. Biz de buraya inmek isteyen havayolu şirketlerine uygun uçaklar bulmaya çalışıyoruz. Bu işler hemen olmaz. Biraz sabır gerektirir. Örneğin Tunus’ta hiç sorunu olmayan bir havaalanı açtım ama 2 yıldır yeni yeni yolcu topluyoruz. Yeni havalimanlarını tanıtmak kolay olmuyor."

Katılacakları fuarlarda Gazipaşa standı açarak havalimanını tanıtacaklarını belirten Şener, "Kimse merak etmesin, biz bu havalimanına 39 milyon euro para harcadık. Bu parayı 7- 8 yıl içinde almamız gerekiyor. Alamayacağımız parayı buraya neden yatıralım. 2011 yılı sonuna kadar Gazipaşa Havalimanı'nda ağırlayacağımız yolcu sayısını 150 bin olarak tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Geçen haftalarda Gazipaşa seferlerini iptal eden Borajet’in ise hata yaptığını savunan Şener, yanlış saate sefer konması ve biletlerin pahalı olmasının uçuşlara ilgiyi azalttığını söyledi. Şener, Anadolu Jet’in seferlere başlamasından sonra ilginin artmasını beklediklerini kaydetti.

 
En 'güzel' isyan
 
Öğretmene eğitim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaçak sigara filtresi
Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'dan getirildiği belirlenen ...
Çiçek gibi tanıtım
Antalya Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (ASBİMİB) bünyesinde ...
Çubukçu'dan mesaj
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, özel okullarda öğrenci sayısı artarsa ...
 
Başbakan istedi
Kosifler Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kosif, Başbakan Recep Tayyip ...
Kasırga'da ağır hapis istemi
ANTALYA merkezli olarak, İzmir'in de aralarında bulunduğu dört kentte ...
Türkçe öğreniyorlar
Antalya’nın Alanya İlçesi'nde yabancılara yönelik açılan Türkçe kurslarında, ...
 
"Karıma erkek buluyordum"
Karısını öldürerek, intihara kalkışan Dindar Kılıç, tutuklanarak cezaevine ...
Antalya için yağış uyarısı
Akşam saatlerinden itibaren Antalya'nın batı ilçeleri Finike, Kaş, Kale, ...
Köylünün rafting eylemi
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun Antalya'nın Serik İlçesi ve 8 ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva