Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
3 Şubat 2011 Perşembe - 11:20

Kasırga'da ağır hapis istemi

ANTALYA merkezli olarak, İzmir'in de aralarında bulunduğu dört kentte belediye ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla gerçekleştirilen operasyonla ilgili iddianame hazırlandı

Kasırga da ağır hapis istemi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Aralarında, CHP'li İzmir'in Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Antalya'nın Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile Kortuteli Belediye Başkanı MHP'li Hasan Gökçe'nin de bulunduğu 105 sanığın, çeşitli suçlardan cezalandırılmaları talep edildi.

Antalya, İzmir, Ankara ve Adana'daki bazı belediyelerin ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla geçen haziran ayında gerçekleştirilen operasyonla ilgili 271 sayfalık iddianame, İzmir Cumhuriyet Savcısı Faruk Çalışkan tarafından hazırlandı. Aralarında 4 belediye başkanı, çok sayıda belediye personelinin de bulunduğu 105 sanıklı iddianamede, suç örgütü üyelerinin belediye görevlileriyle birlikte hareket ederek ihaleleri kendilerinin kazanacakları şekilde şartname hazırladıkları, başka şirketlerin girmemelerini sağladıkları, ihalelere suç örgütüne bağlı şirketlerle katıldıkları yer aldı.

İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Abdulaziz Yıldız'ın elebaşılığını yaptığı öne sürülen grubun çıkar amaçlı suç örgütü oluşumuna giderek, organize şekilde belediye ihalelerinin kendilerine verilmesini sağladığının belirlenmesi üzerine, Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekiplerince 1 yılı aşkın süreyle fiziki ve teknik takip yapıldığı, Haziran 2010'da düzenlenen operasyonda, suç örgütü yöneticileri ve üyeleriyle örgüte menfaat karşılığı yardım eden, göz yuman kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 58 kişinin yakalandığı ve 34'ünün tutuklandığı belirtildi.

SANIK BELEDİYE BAŞKANLARI

Suç örgütünün yapılanmasının deşifre edildiği iddianamede, Antalya'nın Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Kortuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe ve İzmir Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da sanık olarak yer aldı.

REKABET VARMIŞ GİBİ GÖSTERİLMİŞ

Suç örgütü elebaşı olmakla suçlanan Abdulaziz Yıldız'ın, kendisi ya da akrabaları üzerine kurulu A. Aziz Yıldız, Barla Peyzaj, Kopmaz İnşaat Portre, Kemalbey, Bemak, İsmet Aslan, Mızraklı, Basis firmaları aracılığıyla belediye ihalelerine girerek rekabet ortamı sağlanmış gibi gösterdiği, ihaleye katılan diğer firmaların çekilmeleri yönünde telkinlerde bulunduğu, ittifak sağladığı, para verdiği, ittifak sağlayamadığı durumlarda firmaların ihaleye katılmasını engellemek amacıyla asılsız ihbar ve şikayetlerde bulunarak, cezalı duruma düşmesini sağladığı kaydedildi. İddianamede ayrıca, suç örgütünün birden fazla belediyenin ihalesini kazanarak ellerindeki araçları aynı dönemde 2, hatta 3 farklı belediyede çalışıyor gösterdikleri, eksik hizmet sunmalarına rağmen hak ediş aldıkları belirtildi.

İHALE'YE 'DÜĞÜN VAR' ŞİFRESİ

Suç örgütü üyelerinin, teknik takibe yakalanmamak için kendi aralarında konuşurken, ihalelerden 'düğün var', rüşvetten ise 'dökülecek beton', 'emanet forma', 'reçetedeki ilaç' diye bahsettikleri, ihaleden çekilmesini istedikleri firma yetkililerine de, 'düğündeki takılardan size de veririz' dedikleri, ellerindeki araçların tip, model ve yaşlarına göre ihale şartnamesi düzenlenmesini sağladıkları da ortaya konuldu. Suç örgütü elebaşının, ihaleler öncesi Manavgat ve Buca belediye başkanlarını Antalya'da lüks bir otelde ağırladığı ve polisler tarafından birlikte fotoğraflandıkları da kaydedildi.

46 İHALEDE USULSÜZLÜK

Toplam 46 ayrı ihalede usulsüzlük yaptıkları tespit edilen 105 sanıkla ilgili hazırlanan iddianamenin son bölümünde, istenen cezalar yer aldı. Sanıklardan Abdulaziz Yıldırım hakkında, suç örgütü kurmak ve yönetmekten 3-9 yıl arası, ihaleye fesat karıştırmaktan 47 kez 4-12 yıl arası, edinime fesat karıştırmaktan 20 kez 3-7 yıl arası, rüşvet vermekten ise 16 kez 4-12 yıl arasında hapis cezası istendi. Kamu görevlileri hakkındaysa suç örgütüne yardım etmek, ihalelere fesat karıştırmak, rüşvet ve görevi kötüye kullanmaktan, İzmir Buca Belediye Başkana Ercan Tatı için 19-49 yıl arası, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'e 11-30 yıl arası, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe'ye 16-42 yıl arası, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e 15-42 arası hapis cezası istendi. Diğer sanıklar hakkında ise, 9 yıldan 141 yıla kadar hapis cezaları talep edildi.

İZMİR-DHA

 

 

 
Time: “Türkiye model”
 
Mısır’dan tahliye
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aytekin gürsoy 3 Şubat 2011 Perşembe 12:59

105 sanığın hepsinde ""suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek"" suçu var.. zaten bu suçla suçlanıp, örgütle ilişkisi var mı yok mu o anlaşılacak.zaten disiplin kuruluna sevk eden ve şikayetçi olan da evcilmen'in kendisi. o yüzden başkan evcilmenin bir suçu olduğuna inanmıyorum... görün bakın mahkemede beraat edecektir

Yorumu oyla      14      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkçe öğreniyorlar
Antalya’nın Alanya İlçesi'nde yabancılara yönelik açılan Türkçe kurslarında, ...
"Karıma erkek buluyordum"
Karısını öldürerek, intihara kalkışan Dindar Kılıç, tutuklanarak cezaevine ...
Antalya için yağış uyarısı
Akşam saatlerinden itibaren Antalya'nın batı ilçeleri Finike, Kaş, Kale, ...
 
Köylünün rafting eylemi
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun Antalya'nın Serik İlçesi ve 8 ...
Recep Bey kim tartışması
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı 'Çevremizi Temiz Tutalım' ...
Açıklama müdürü kızdırdı
Antalya'da ferrokrom üretimi yapan Eti Elektrometalurji Genel Müdürü Yahya ...
 
Falezlerde acil önlem uyarısı
Antalya'da çok sayıda otel ve binanın bulunduğu Konserve Koyu'ndaki falezlerde ...
Tatilde Davraz fırsatı
TED Antalya Koleji 12. sınıf öğrencileri yoğun bir çalışma temposuyla ...
Adam olacak çocuklar
Ünlü sanatçı Barış Manço, ölümünün 12'nci yılında Antalya'nın Alanya ilçesinde ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva