100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
13 Ocak 2021 Çarşamba - 23:27

Mahkemenin FENİX İnşaat kararı belli oldu

Mimarlar Odası’nın, Antalya Konyaaltı Belediyesi tarafından  FENİX İnşaat’a verilen ruhsatın iptali için açtığı dava reddedildi. Bu karar üzerine odadan zehir zemberek bir açıklama geldi.

Mahkemenin FENİX İnşaat kararı belli oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İşte o açıklama:

“Mimarlar Odası Antalya Şubesi olarak, Antalya ili, Konyaaltı İlçesi, Liman Mahallesi, 8903 Ada 1 Parsel sayılı taşınmaza yönelik FENİX Yapı Grubuna verilen Yapı Ruhsatının İptali Ve Yürütmenin Durdurulması amacıyla 28.12.2020 tarihinde Konyaaltı Belediye Başkanlığı aleyhine Antalya 4.İdare Mahkemesi’nde dava açmış ve bu süreci kamuoyu ile paylaşmıştık.

Söz konusu alanda, 17 dönümlük büyük bir arazi üzerine, 68.50 m. yüksekliğinde, 18-20 katlara ulaşabilen, deniz ile kent arasında duvar etkisini hissettiren, içinde AVM, otel, ofis ve konut gibi karma kullanımları barındıran ve hâkim rüzgârları engelleyen büyük bir proje için yapı ruhsatı verilmiştir.

Odamızın yapı ruhsatı ve projelerine ulaşmak için yapmış olduğu başvurulara Konyaaltı Belediyesi cevap vermeyerek sessiz kalarak, Mimarlar Odası’nın yasa ve yönetmeliklerden gelen haklarını yok saymıştır. Açmış olduğumuz davada; Mahkeme ise, “davaya konu yapı ruhsatlarına ilişkin yapıların, bir belde de ya da kentte yaşayan tüm insanları ve büyük çoğunluğu etkileyecek ölçüde önemli inşaatlar olmadığı, yalnızca yapıdan doğrudan etkilenme durumunda olan komşularının ya da aynı sokak yahut aynı mahalledeki insanların hukuki ve kişisel menfaatlerini etkileyebileceği, bu noktada da davacı Odanın davaya konu yapılar ile ilgili olarak hukuki, kişisel ve güncel bir menfaatinin söz konusu olamayacağı” gerekçesi ile DAVAMIZI EHLİYET YÖNÜNDEN REDDETMİŞTİR.

Davalı Belediye’den evraklar gelmeden, projenin incelenmesine yönelik keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmadan, hatta ilgili idarenin savunması dahi alınmadan!!!, davadan iki hafta gibi kısa bir süre sonra!!!, inşaatın önemli bir inşaat olmadığı!!!, kentin bütününü etkilemediği!!! gerekçesi ile Odamızın dava açma yetkisinin olmadığına karar verilmesinin, hatalı ve hukuken yanlış olduğunu düşünmekteyiz.

Proje, sadece Konyaaltı İlçesi Liman Mahallesini değil, Antalya’nın bütününü etkileyecek, kent siluetine direkt etkisi olacak büyük bir projedir. Bu kadar büyük ve kent bütününe zarar verecek bir projeyi, sadece mahalle, sokak ve komşu binalarda yaşayanların dava açmasına indirgeyecek kararı kabul etmiyoruz.

Her ne kadar basın açıklamamız sonrasında yüklenici firmanın web sitesinde AVM ile ilgili söylemler kaldırılsa da; tüm Antalya'ya dağıtılan, Fenix Yapı Dekorasyon Bülteni Sayı 2 ve kayda giren NTV, GM dergi röportajlarında iddia edilen şu sloganlar, projenin kentin bütününü ilgilendirmediğini söylemiyor ne yazık ki,

* Ezber Bozuyor: Antalya'da gayrimenkul ezberleri Fenix-center ile bozuluyor.

* Antalya'nın kalbi yeni AVM anlayışıyla burada atacak

* Aynı projede ilk defa; Otel+Konut+AVM...

* "FENIX Center Antalya’da Yapı Kültürünü Alt Üst Edecek Bir Proje”

* Bulutların üzerinde yaşam...

Tüm bu gelişmeler ışığında takdiri kamuoyuna bırakıyoruz ve inşaatın ilerleyen dönemlerinde oluşacak kamuoyu tepkilerinin geç kalmadan verilmesi adına üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdiğimize inanıyoruz.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nin daha yaşanılabilir bir kent için, kamu yararına karşı, aykırı ve ayrıcalıklı olan bu yapı için başlatmış olduğu bu mücadeleye, çevresine duyarlı ve vicdan sahibi her yurttaşın desteği ile yılmadan devam edecektir. Mimarlar Odası Antalya Şubesi olarak süreci takip ederek, itirazımızı üst dereceli Mahkemelere taşıyacağımızı, Değerli Basınımız aracılığı ile halkımızın bilgisine sunarız.”

Etiketler:
 
Antalya'da yangın... Gökyüzünü dumanlar kapladı...
 
'Şehirdeki çoban' Menşure Teyze
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YAZIKKKKK 14 Ocak 2021 Perşembe 16:51

sonra kim dikti bu gökdelenleri oluyor. Kınadıklarınızın aynısını yapmayın AYIP !!!

Yorumu oyla      1      1  
Sabahattin Karataş 14 Ocak 2021 Perşembe 16:38

İnsanlığa yapılacak enbüyük kötülük. Firma para kazanacak Parası olan manzaranın keyfini sürecek peki binaların arkasında oturan insanların hiçmi hakları yok. Lütfen bu haberi ençok izlenen TV. lere yayınlataım. Çevre şehircilik bakanlığını haberdar edelim.

Yorumu oyla      1      1  
Ayşe Turan 14 Ocak 2021 Perşembe 12:00

Davalı Belediye’den evraklar gelmeden, projenin incelenmesine yönelik keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmadan, hatta ilgili idarenin savunması dahi alınmadan!!!, davadan iki hafta gibi kısa bir süre sonra... usulden bitmiş dosya

Yorumu oyla      1      1  
... 14 Ocak 2021 Perşembe 04:18

Bu CHP li belediyelere şaşırmamak elde değil.antalyada Konyaaltı nda verilen bu ruhsat,gazipasada halkın girebildiği tek plaj olan Gazipaşa in en merkezi en güzel yerindeki sahilde halkın plaja gitmesini engelleyen otel projesine ruhsat vermesi,buna karşı çıkan halkı karşısına alması,yine Gazipaşa şehir merkezinin en büyük ve hatta tek parkı olan Atatürk parkının park statüsünden çıkarılıp imara açılması ve konut alanına çevrilmesi...neler oluyor Allah aşkına...

Yorumu oyla      1      1  
Her Yer Duvar 14 Ocak 2021 Perşembe 00:18

Üç kuruş fazla kazanalım diye bunları yapan müteahhitler, kazandıklarınız yetmiyor mu? Millete de bir katkınız olsun. Akdeniz üniversitesinin yanı başındaki alan park olacakken bloklar dikildi. Mis gibi orman kesildi.

Yorumu oyla      1      1  
taş 13 Ocak 2021 Çarşamba 23:42

Şunu da bir yazın bu projede Konyaaltı belediyesinden ve Büyükşehir'den ne zaman geçmiş.Buna müsaade eden Belediye başkanlarını ve meclis üyelerini kamuoyunun bilmesi gerekir.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da yangın... Gökyüzünü dumanlar kapladı...
Antalya Toptancı Hali’ndeki 62 nolu komisyoncuya ait işyerinde yangın ...
'Kuraklık tehdidi büyüyor'
METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü 2020 yılı kuraklık haritalarında, aralık ayında ...
Antalya'da Covid-19 aşı uygulaması başlıyor
ANTALYA İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Covid-19 aşı uygulamasına, yarın ...
 
Bu iyiliği babası oğluna yapmazdı
Dursun Gündoğdu yazdı...
Alanya'ya fındık büyüklüğünde dolu yağdı
Antalya'da etkili olan fırtına ve yağmur, Alanya ilçesinde de yaşamı etkiledi. ...
Emekli öğretmen evinde fenalaşıp, öldü
ANTALYA'da iki kızıyla birlikte yaşayan emekli öğretmen Ali İhsan Yılmaz ...
 
Aranan 3 şüpheli yakalandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde çeşitli suçlardan aranan 3 şüpheli polis ...
Taşıt kiralama sektöründen ATSO'ya, 'trafik cezası' teşekkürü
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın girişimleri sonucu taşıt kiralama ...
Köpüren şelale suyundan numune alındı
ANTALYA'da Düden Şelalesi'nin döküldüğü yerin 100 metre aşağısındaki kaynak ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva