Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
24 Ocak 2011 Pazartesi - 12:29

Mahkemeye veriyorlar

AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç, AKP’nin seçim öncesi Hizbullah terör örgütü ile işbirliği yaptığı yönündeki iddialarına sert çıkarak, konuyu yargıya taşıyacaklarını dile getirdi.

Mahkemeye veriyorlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kılıç, “Sayın Kılıçdaroğlu, AK Parti ile suç örgütleri arasında irtibat kurmaya yönelik beyanlarından dolayı Türk halkına da hesap verecektir, yargı önünde AK Parti'ye de hesap verecektir” diye konuştu.

AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen MKYK Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Suat Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun hafta sonu yaptığı seyahatlerde son derece talihsiz açıklamalarda bulunduğunu ve AKP ile Hizbullah arasında bağlantı kurma cihetine girdiğini söyleyerek bunun çok büyük bir siyasal yanlış olduğunu söyledi. Kılıç bunun AKP’ye yönelik derin ve kabul edilmesi imkansız bir iftira olduğunu belirterek “Sayın Kılıçdaroğlu, AK Parti ile suç örgütleri arasında irtibat kurmaya yönelik beyanlarından dolayı Türk halkına da hesap verecektir, yargı önünde AK Partiye de hesap verecektir” dedi. Kılıç şöyle devam etti:
“Bu tür siyasal çirkinliklerin siyasi parti başkanlarına yakışmadığını her zeminde ifade etmek lazım. Sayın Kılıçdaroğlu SSK Genel Müdürü olduğu dönemde PKK terör örgütüne yakınlığıyla bilinen kimseleri işe almakla suçlanan bir genel başkandır. Bu konuyla ilgili kamuoyunu tatmin edecek açıklamalar yapmadan referandum öncesinde PKK terör örgütünü de kapsayacak şekilde bir genel af talebinde bulunmuştur. Bu konunun yükü ve ağırlığı da üzerindeyken AK Parti’ye yönelik açıklamalarda bulunması ve iftiralarını ardı ardına gerçeklermiş gündeme getirmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Eş zamanlı olarak gerek sayın Kılıçdaroğlu gerekse parti sözcüleri ve genel başkan yardımcıları terör örgütü lideri tarafından gündeme getirilmiş olan Hakikatleri Araştırma Komisyonu’nun TBMM’de kurulması talebinde bulunmuştur. Bu yönüyle bakıldığında CHP Genel Başkanı ve parti sözcüleri kendilerini terör örgütü tarafından beklenen gelişmelerin ve taleplerin yanında konumlandırmış durumda bulunmaktadırlar. Türkiye’nin ana muhalefet partisinin siyasetten bu kadar köşeye sıkışması son derece üzücü ve talihsiz bir durumdur. Bu kadar köşeye sıkışan bir ana muhalefet liderinin AK partiye ve iktidar partisine yönelik olarak gündeme getirdiği iftiralar ise kabul edilmesi imkansız, çirkinliklerden ibarettir. Bu hukuk dışılığın, bu hukuk ihlalinin AK Parti’nin tüzel kişiliğine yönelik derin ve çirkin saldırının hesabını her zeminde vermeye devam edecektir."

-ANAMUHALEFET LİDERİ BELGESİZ KONUŞMAZ-

Kılıç basın mensuplarının “Dava açacak mısınız?” yönündeki sorusunu ise sürecin değerlendirildiği ve avukatların konu üzerinde çalıştığı şeklinde yanıtladı. Kılıçdaroğlu’nun büyük bir çirkinliğin altına imza attığını söyleyen Kılıç, “Ana muhalefet lideri olan zat belgesiz konuşamaz, bilgisiz konuşamaz, delilsiz konuşamaz. Bu cümleleri, bu iddiaları gündeme getiren iddiasını ispatla mükelleftir. Bu kadar ağır bir çirkinliği iktidar partisine yönelten biri bu çirkinliklerini ispat edemediği takdirde iftirasının altında kalmaya mahkumdur. Hukukta temel bir kaide vardır. İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. İddiayı gündeme getiren Anamuhalefet lideri olduğuna göre bu iddiasını ispat edinceye kadar elbette ki AK Parti siyaseti yakasını bırakmayacaktır” dedi. Kılıç ayrıca Hakikatler Komisyonu konusunda da gerekenin yapılacağını dile getirerek “Sayın Kılıçdaroğlu’nun da diğer yandan terör örgütlerinin taleplerine aracılık eden söylemlerini de hesabını vermeye her zeminde çağıracağız” diye konuştu.

-ERGENEKON SANIKLARININ ADAYLIĞI-

Kılıç Ergenekon davası sanıklarının CHP’den milletvekili adayı olabileceği yönündeki açıklamaları da değerlendirirken, Silivri’de görülen duruşmalarda yargılama sürecinin devam ettiğine vurgu yaptı. Kılıç, “Devam eden yargılama sürecini etkilemeye yönelik AK Parti bir beyanda bulunmayacaktır. Ama devam eden yargı sürecini etkilemek pahasına oradaki isimleri Meclis’e taşıma vaadi CHP’nin hukuka ve hukukun üstünlüğü kavramına bakışının bir göstergesidir. Hukuk demokrasi hukukun üstünlüğü ve adil yargılama süreci gibi kavramlar CHP açısından hiçbir önem hiçbir anlam ifade etmemektedir” dedi.

 
Kazada “şüpheli yönler”
 
“Ben, Başbakanlık koruması Mehmet”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yargı tasarısı Meclis'te
Hükümet, Yargıtay ve Danıştay’da yeni daireler kurulması için düğmeye bastı.
Kanser sorusu
CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, ...
Erdoğan'a cevap
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
70 VEKİL RAHATSIZ
AKP’nin ‘Kürt açılımı’ projesinden rahatsızlığını dile getirerek partisinden ...
Aaaa, bu Böcek değil mi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli temaslar ve açılışlar yapmak ...
"Başka istifalar da olacaktır"
AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
Baykal 1'inci sırayı bırakabilir
CHP Antalya’da parti genel merkezinin mi, yoksa Deniz Baykal’ın mı aday ...
“AKP’liler içiyor”
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
İrbeç partisinden istifa etti
AK Parti Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç partisinden istifa etti. ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva