Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
13 Mayıs 2016 Cuma - 15:08

Memorial yine ezber bozdu

Bilimin sanatla, tıbbın sevgiyle, konforun mimariyle birleştiği Memorial Antalya Kemoterapi ve Sanat Merkezi açıldı.

Memorial yine ezber bozdu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kanser tedavisinde ileri tanı ve tedavi yöntemlerini kişiye özgü yaklaşımlarla sunan ve tamamlayıcı yeni tedaviler ile bütünleştiren 'Memorial Antalya Kemoterapi ve Sanat Merkezi', tüm Akdeniz Bölgesi için eşsiz bir deneyim özelliği taşıyor.

Bilimle sanat, sevgiyle yenilik bir arada

Memorial Antalya Kemoterapi ve Sanat Merkezi, hastaların yaşamın içine dahil edilmesi fikri ile tasarlandı. Merkez, uluslararası tedavi protokolleri, tamamlayıcı ve alternatif tıp tedavilerinin yanı sıra hastalara, sanatsal faaliyet ve sosyal aktivite olanakları sunuyor, tedavi süreçlerinde psikolojik destek sağlıyor. Hasta ve hasta yakınının moral, motivasyon ve konforu düşünülerek özel tıp mimarisiyle hayata geçirilen merkez, yaşam alanları ve hastaların kendini huzurlu hissedecekleri, şık ve tek kişilik oda konseptinden oluşuyor. Güler yüzlü sağlık personelinin profesyonel hizmetiyle karşılanan hastalar, resim yaparak, dergi okuyarak ya da televizyonda istediği bir program eşliğinde vakit geçirebiliyor. Uzun soluklu kanser tedavilerinde hastayı adeta yaşama bağlayan bu aktiviteler, onlara zamanın nasıl geçtiğini anlamadan ve sosyal yaşamdan kopmadan, süreçlerini tamamlama ayrıcalığı sağlıyor.

Yogadan koroya, sanat ve öğreti?

Kemoterapi ve Sanat Merkezi'nde sanata bakış yalnızca resim ile sınırlı kalmıyor; müzik ve tiyatro da hastalar için önemli aktiviteler arasında yer alıyor. Kanser hastalarının yer aldığı koro, hayatı daha çok seven ve daha mutlu insanları bir araya getiriyor. Merkezde, sanat faaliyetlerinin yanı sıra yoganın da hastaların yaşamının bir parçası haline gelmesi hedefleniyor. Yogaya katılan ve sayıları gün geçtikçe artan hastalar için yeni yoga grupları oluşturuluyor.

Yaşamın içinde, ondan bir parça

Sağlıklı bir bedene ulaşmanın, ruh sağlığının öneminden geçtiğine inanılan merkezde, hastalar uzman psikolog tarafından, ailelerini de kapsayan programlara alınıyor. Kanserin yalnızca hastanın kendisini değil, tüm ailesini de etkilediğinden yola çıkılarak, aile bireylerine ihtiyacı olan destek veriliyor. Uygun beslenme programı için yalnızca kanser hastalarının beslenme programlarının belirlenmesi konusunda uzmanlaşmış, hastaların hastanede kaldığı dönemde ve ayaktan tedavilerinin devamında da destek alacakları beslenme ve diyet uzmanı bulunuyor. Memorial Antalya Kemoterapi ve Sanat Merkezi, elindeki teknolojik imkanları ve bilgi birikimini doğru hastaya doğru zamanda ulaştırmak için çalışıyor. Her hastanın; hastalığı, evresi, fiziksel durumu göz önüne alınarak farklı tedavi planları uygulanıyor. Kişiye özel bu yaklaşım ile yapılan tedaviler adım adım izleniyor. Hastanın tedavi ve iyileşme sürecinde her an yanında olarak, onları yaşama bağlıyor.

Antalya çok özel bir merkez kazandı

Memorial Antalya Kemoterapi ve Sanat Merkezi'nin açılışı, 12 Mayıs Perşembe günü düzenlenen tanıtım kokteyli ile gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Memorial Antalya Onkoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, 'Kanser tedavisinde artık hastanın yalnızca iyileşmesi değil, aynı zamanda sosyal yaşamın bir parçası olarak topluma kazandırılması önemlidir. Bu felsefe ile hayata geçirdiğimiz Kemoterapi ve Sanat Merkezi de hastaların bambaşka bir yaşam tecrübesi kazanmasını sağlayacaktır. Bu merkez Antalya için çok önemli bir kazanımdır' dedi.

Başarı, multidisipliner yaklaşımla gelir

Memorial Antalya Kemoterapi ve Sanat Merkezi'nde uygulanan tedaviler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Özdoğan, 'Merkezimizde; kanser türlerinin neredeyse tümünde, tümör yapısına uygun tedavi stratejileri dünya merkezleri ile aynı standartlarda uygulanmaktadır. Kanser tedavisinde başarı; gelişen tıbbi tedavi stratejileri, sadece kanserli hücreyi hedefleyen akıllı ilaçların doğru kullanımı ve bilimsel gelişmelerin yakın takip eden alanında öncü hekimlerin yeni tedavileri vakit kaybetmeksizin hastalarla buluşturması ile sağlanmaktadır. Memorial Kemoterapi ve Sanat Merkezi'nde tedavi alan tüm hastaların verileri, detaylı bir şekilde incelenerek dünya çapında kullanılan ABD ve Avrupa rehberleri doğrultusunda analiz edilir. Hasta için en uygun tedavinin belirleneceği karar, konsey görüşü alınarak verilir' şeklinde konuşuyor. İlaç tedavilerinin hastaya uygun olarak uygulandığının altını çizen Prof. Dr. Özdoğan, 'Kemoterapi, hormon tedavileri, hedefe yönelik akıllı ilaç tedavileri, immünoterapi ve kombine tedaviler hastalığın seyrine göre belirlenmektedir. Bunlar; cerrahi, radyoterapi, hipertermi, bölgesel ablatif tedaviler, minimal girişimsel cerrahiler gibi tedaviler ile kombine edilmektedir. Aynı zamanda akupunktur gibi tamamlayıcı ve alternatif tıp yöntemleri hastaların yaşam kalitelerini iyileştirmek ve modern tedavilerin yan etkilerini azaltmak amacı ile kullanılmaktadır. İşte bu noktada alanında uzman kişilerden oluşan multidisipliner ekip çalışması çok önemlidir. Memorial Antalya Kemoterapi ve Sanat Merkezi'nde tıbbi onkolog başkanlığındaki multidisipliner ekip, hasta için en etkili tedavileri belirlemektedir. Antalya?da çok yakında hizmete girecek olan meme ve tiroid merkezimiz, sağlıklı yaşam polikliniğimiz, eğitim merkezimiz, onkolojide tamamlayıcı ve alternatif tedavilerimiz, onkoloji alanında yaptığımız bilimsel çalışmalar ile dünyadaki en önemli merkezler arasındaki yerimizi alacağız' ifadelerini kullandı.

 
Kumluca'da 'Göz Nuru El Emeği' sergisi
 
CHP’de kurultay trafiği
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni çıkan benler cilt kanseri habercisi olabilir
Vücutta ve yüzde sonradan çıkan benler çoğu zaman zararsız olduğu düşünülse ...
Elektrik mühendislerine uygulamalı ilk yardım
ELEKTRİK Mühendisleri Odası Antalya Şubesi ile özel bir hastanenin ortaklaşa ...
90 sağlık çalışanı gözaltında
İSTANBUL merkezli 33 ilde toplam 266 adreste düzenlenen sahte reçete operasyonunda ...
 
Menüsküs yırtıklarına karşı önleminizi alın
Çoğunlukla sporcu hastalığı olarak bilinen menisküs yırtıkları, kişinin ...
Hastaneler sanatla buluşacak
ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği'nce (AKHB), sağlık çalışanlarının motivasyonunu ...
Hastaneye 1 milyon liralık 'yanlış kan' davası
Antalya MedicalPark Hastanesi, 3 aylık bir bebeğe yanlış kan verip ölümüne ...
 
Hızla kilo veriyor ve yutmada sorun yaşıyorsanız
Başlıca sebepleri arasında sigara ve sağlıksız beslenmenin yer aldığı ...
Antalya Tabip Odası yönetimi belli oldu
Antalya Tabipler Odası'nın geçen hafta yapılan genel kurulunda seçilen ...
Konforlu bir adet dönemi için önemli öneriler
Sancılı adet görme, her 10 kadından 1’inde ortaya çıkarak günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva