AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
21 Mart 2022 Pazartesi - 11:46

Mezar açtıran şüphede, müebbet hapis cezaları istendi

BURSA’da, 9 yıl önce evlendiği gün hayatını kaybeden Ahmet Yeşildağ’ın (70) ölümüyle ilgili davada savcı mütalaasını verdi.

Mezar açtıran şüphede, müebbet hapis cezaları istendi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Mersin'de yaşayan  Ahmet Yeşildağ, 2013 yılında bir sosyal paylaşım sitesinde okey oynarken Sevilay Saygın ile tanıştı. Yeşildağ, evini satıp parasını gönderdiği Saygın ile Bursa'nın Mudanya ilçesinde, dini nikah yapıp birlikte yaşamaya başladı. 4 ay sonra Yeşildağ, 2 milyon liralık mal varlığını Sevilay Saygın'a bıraktığını belirten vasiyet imzaladı. Bir gün sonra ise Saygın'ın isteği üzerine yeğeni olan Derya Mızrakçı ile resmi nikah kıyarak evlendi. Mızrakçı, evlendikten 2 saat sonra Aksaray'a dönerken, rahatsızlanan Yeşildağ, nikahın kıyıldığı gün kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Yeşildağ'ın yaşamını yitirmesi ise kayıtlara, ‘doğal ölüm’ olarak geçti. Babasının acı haberini öğrenen Ali Yeşildağ, evrakı incelediğinde vasiyet ile nikah tarihini fark edip, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

MEZARI AÇILIP OTOPSİ YAPILDI

Mezarı açılan Yeşildağ'dan alınan parçalar incelenince, ölümünün, tedavi amacıyla kullanılan ilaçta bulunan kodeinin fazla verilmesi sonucu zehirlenerek olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Sevilay Saygın, oğlu Cihan Saygın (36), Derya Mızrakçı Yeşildağ ile annesi Beyhan Mızrakçı, cinayet suçlamasıyla gözaltına alındı. Cihan Saygın adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer 3 şüpheli tutuklandı.

Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası talebiyle haklarında dava açılan Sevilay Saygın, Derya Mızrakçı Yeşildağ ve Beyhan Mızrakçı çıktıkları ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Cihan Saygın ise geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiği için hakkındaki dava düştü.

SUÇLAMALARI REDDETTİLER

Yeşildağ'ın ölümüyle ilgili 9 yıldır devam eden davada, yargılamaya devam edildi. Karar aşamasına gelen duruşmaya tutuksuz sanıklar Sevilay Saygın ve Beyhan Mızrakçı katıldı. Daha önceki duruşmalarda verdiği ifadesini tekrarlayan Ahmet Yeşildağ’ın imam nikahıyla yaşadığı eşi Sevilay Saygın, Yeşildağ’ı zehirledikleri iddiasını reddetti. Sevilay Saygın, “Ahmet Bursa’ya geldikten sonra sürekli hastalandı. Ben onu 4,5 ayda 28 kez hastaneye götürdüm. Kaldı ki imam nikahını bana Ahmet ile ablası Zeynep, 'Biz de erkekle kadın nikahsız bir arada olmaz' diyerek baskıyla kıydırdı. Ailesine bir şey bırakmak istemediğini belirterek, mallarını benim üzerime kendisi zorla yaptı. Ölümü hastalığı nedeniyle gerçekleşti" dedi.

Derya Mızrakçı Yeşildağ'ın emekli sağlık çalışanı annesi Beyhan Mızrakçı ise kızının Ahmet Yeşildağ’la evlenmesine önce karşı çıktığını ama Ahmet Yeşildağ’ın, “’Ben artık yolun sonundayım. Ben ölünce maaşım aileme kalacak. Onlara kalmasını istemiyorum, ihtiyacı olan birine gitsin’ deyince, karşı çıkmadım. Kızımla evlendi. Benim Ahmet’e ilaç vermem, zehirlemem söz konusu değil. Ben kimseye aspirin bile tavsiye etmeyen biriyim" ifadelerini kullandı.

‘ANNEM VE TEYZEMİN İSTEĞİYLE EVLENMEYİ KABUL ETTİM’

Derya Mızrakçı Yeşildağ da annesi ve teyzesi gibi cinayet suçlamasını reddetti. Anne ve teyzesinin isteğiyle evliliği kabul ettiğini söyleyen Derya Mızrakçı Yeşildağ, "Evlilik evraklarımı yapıp Mudanya’ya geldim. Ertesi gün evlendikten iki saat sonra da Aksaray’a döndüm. Ben oradayken arayıp, Ahmet’in öldüğünü söylediler. Çok şaşırdım. Benim tek şansızlığım, eşimin evlendikten saatler sonra ölmesidir. Ben mantık evliliği yaptım. Ahmet bana, ‘dünya ahiret kızımdır’ derdi. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

SAVCI, HÜKÜMLE BİRLİKTE TUTUKLANMALARINI İSTEDİ

Duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasını verdi. Savcı, İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi’nden alınan raporda,  Ahmet Yeşildağ’a tedavi amacıyla verilen ilaçta bulunan kodeinin fazla verilmesi sonucu zehirlenerek öldüğü belirlendiğinden, Sevilay Saygın ile Beyhan Mızrakçı’nın ‘tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılıp tutuklanmasını, Derya Mızrakçı Yeşildağ'ın ise beraatını talep etti.

Ahmet Yeşildağ’ın oğlu Ali Yeşildağ’ın avukatı da 2 sanığın planlayarak iştirak halinde maktulü öldürdüğü tüm dosya kapsamında sabit olduğu anlaşıldığından, cezalandırılmalarını istedi.

Mahkeme heyeti, savcının mütalaası sonrasında sanıklara ve avukatlara savunma için ek süre vererek, karar aşamasına gelen duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

BURSA’DA 2013 YILINDA EVLENDIGI GUN HAYATINI KAYBEDEN AHMET YESILDAG’IN (70) OLUMUYLE ILGILI DAVADA SAVCI MUTALAASINI VERDI. OLUMUNUN, TEDAVI AMACIYLA KULLANILAN ILACTA BULUNAN ‘KODEIN’IN FAZLA VERILMESI SONUCU ZEHIRLENEREK OLDUGU ORTAYA CIKAN YESILDAG’IN, DINI NIKAHLI YASADIĞI (SOLDAKI) SEVILAY SAYGIN (60) ILE RESMI NIKAH KIYDIGI SAYGIN’IN YEGENI, (SAGDAKI) DERYA MIZRAKCI’NIN (42) ANNESI  BEYHAN MIZRAKCI HAKKINDA ‘TASARLAYARAK ADAM OLDURMEK’ SUCUNDAN MUEBBET HAPIS CEZASI TALEP EDILDI. FOTO: ARSIV-BURSA-DHA

(AHMET YESILDAG-FOTOGRAFTA) BURSA’DA 2013 YILINDA EVLENDIGI GUN HAYATINI KAYBEDEN AHMET YESILDAG’IN (70) OLUMUYLE ILGILI DAVADA, YESILDAG’IN DINI NIKAHLA YASADIĞI  SEVILAY SAYGIN (60) ILE RESMI NIKAH KIYDIGI DERYA MIZRAKCI’NIN (42) ANNESI BEYHAN MIZRAKCI HAKKINDA ‘TASARLAYARAK ADAM OLDURMEK’ SUCUNDAN MUEBBET HAPIS CEZASI TALEP EDILDI. FOTO: ARSIV-BURSA-DHA

(ALI YESILDAG-FOTOGRAFTA)  BABASININ OLUM HABERINI OGRENEN ALI YESILDAG, BABASININ VASIYETI ILE NIKAH TARIHININ AYNI GUN OLDUGUNU FARK EDINCE SAVCILIGA SUC DUYURUSUNDA BULUNDU. AHMET YESILDAG’IN (70), MEZARI ACILARAK ALINAN PARCALAR INCELENINCE, OLUMUNUN, TEDAVI AMACIYLA KULLANILAN ILACTA BULUNAN ‘KODEIN’IN FAZLA VERILMESI SONUCU ZEHIRLENEREK OLDUGU ORTAYA CIKTI. FOTO: ARSIV-BURSA-DHA

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA)

 
Ümitcan, Sema'yı bayılttıktan sonra da tehditlerine devam etmiş
 
Çin’de 132 kişiyi taşıyan uçak düştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ümitcan, Sema'yı bayılttıktan sonra da tehditlerine devam etmiş
ANKARA'da, 'Aleyna Çakır' olarak bilinen Sema Esen'i (21) ölümünden önce ...
7 yolcunun midesinden 11 kilo kokain çıktı
TİCARET Bakanlığı Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü Narkotim ekiplerince ...
İşe giderken kalbinden bıçaklanarak öldürüldü
ÜMRANİYE'de, işe gitmek üzere evden çıkan Batuhan Kurt, yolda yürüdüğü ...
 
Zeytin toplamaya gitti, 15 aydır kayıp
AYDIN'ın Germencik ilçesinde, yeğeni ve arkadaşı ile 22 Aralık 2020'de ...
Kamyonet ve tren, hemzemin geçitte çarpıştı
KAHRAMANMARAŞ'ın Türkoğlu ilçesindeki hemzemin geçitte, kamyonet ile yolcu ...
Paramotor uçuşunda havada telefon tamiri yaptı
İSTANBUL'da tekstil atölyesi sahibi ve telefon tamircisi bir araya gelerek ...
 
Tuz Gölü havzası, kanola ile tekrar hayat bulacak
AKSARAY'da Tuz Gölü havzasında bulunan çiftçiler, az su tüketen kanola ...
Yanlış 'kanser' teşhisi koyulan patoloji raporuna tazminat
GAZİANTEP'te, 2 farklı patoloji merkezinden gelen rapor doğrultusunda, ...
İranlı turistler, Palandöken'de nevruz ateşinden atladı
ERZURUM'un Palandöken Kayak Merkezi'nde baharın gelişini kutlayan İranlı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva