AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
21 Mart 2022 Pazartesi - 11:39

Ümitcan, Sema'yı bayılttıktan sonra da tehditlerine devam etmiş

ANKARA'da, 'Aleyna Çakır' olarak bilinen Sema Esen'i (21) ölümünden önce darbettiği suçlamasıyla 4 yıl 10 ay hapse çarptırılan Ümitcan Uygun’a verilen cezasının gerekçesi açıklandı.

Ümitcan, Sema yı bayılttıktan sonra da tehditlerine devam etmiş
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kamuoyunda 'Aleyna Çakır' olarak bilinen Sema Esen'in, 3 Haziran 2020'de Keçiören'deki evinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmada, sevgilisi Ümitcan Uygun gözaltına alınıp, serbest bırakıldı. Sema Esen'in, ölümünden önce 17 Nisan'da kendisine şiddet uyguladığı anlara ilişkin görüntülerini sosyal medyada canlı yayınlayan Uygun hakkında şikayetçi olduğu ortaya çıtı. Şikayete ilişkin yürütülen soruşturma sonunda Ümitcan Uygun ve bu sırada evde bulunan arkadaşı Enes Özdemir hakkında dava açıldı. Ankara 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi'nce Ümitcan Uygun'a 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan 2 yıl, 'bilişim sistemine usulsüz giriş' suçundan 2 ay, 'kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme' suçundan 2 yıl 2 ay, 'tehdit' suçundan ise 6 ay olmak üzere toplam 4 yıl 10 ay hapis cezası, Enes Özdemir'e de 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

'SUÇ İŞLEME KASTIYLA EVE GİRDİ'

Ümitcan Uygun'a indirim uygulanmadan verilen hapis cezasının gerekçesi açıklandı. Gerekçeli kararda; sanıkların üzerinde Sema Esen'in yaşadığı eve girmeye yarayacak anahtar bulunmadığı, ev üzerinde hakimiyetlerinin tespitine olanak sağlayacak hiçbir delil sunmadıkları belirtildi. Savunmasında evin kendisine ait olduğunu ileri süren sanık Ümitcan Uygun ile mağdur Sema Esen'in olaydan önceki tarihte ayrıldıklarının sabit olduğuna dikkat çekilerek, "Olayların başlangıcının dahi bu ayrılık akabinde tarafların birbirlerine güttükleri husumet olduğunun dosya arasında bulunan internet ortamında yayınlanmış video konferans görüşmesinden anlaşıldığı, bununla birlikte mağdurun kendi rızası ile kapıyı açtığı kabul edilse dahi sanığın suç işleme kastıyla eve girdiği, eve girdikten sonra yaşanan tartışma esnasında mağdur Sema'yı ölümle tehdit ettiği ve mağdur Sema'ya tokat attığı, Sema'nın bu olay neticesinde bayıldığı, sanıkların hukuka uygun olarak eve girdiklerinin kabulünde dahi eklenen kast kapsamında sonraki hukuka aykırı davranışları nedeni ile sanıkların bu andan itibaren evde bulunmalarının yüklenen 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçunu işledikleri anlaşılmıştır" denildi. 

BAYGINKEN BİLE TEHDİTLERİNİ SÜRDÜRMÜŞ

Sanık Ümitcan Uygun'un eve girdikten sonra mağduru ölümle tehdit ettiğine, kendisini suçtan ve cezadan kurtarmaya yönelik olduğu anlaşılan savunmalarına itibar edilmeyeceğine dikkat çekildi. Sanığın, mağduru darbettikten sonra telefonla yayın açarak tehditlerine devam ettiğinin video kayıtlarından anlaşıldığı, sanığın kendisini savunamayacak durumdaki mağdura karşı duyduğu öfke sonucu mağdur baygın haldeyken bile tehditlerine devam ettiğinin anlaşıldığı, sanığın söylediği sözlerin içeriği de düşünüldüğünde evde izinsiz kalmaya yönelik değil ayrı kastla 'tehdit' suçunu işlediği kabul edilerek, cezalandırılmasına karar verildiği kaydedildi.

MAĞDURUN BİLGİSİ DIŞINDA CANLI YAYIN YAPMIŞ

Gerekçede ayrıca sanığın mağduru darbettikten sonra bu görüntülerini yine mağdurun cep telefonunu alarak, Instagram hesabından canlı yayın yayınladığına dikkat çekilip, şöyle denildi:

"Mağdura ait olan 'A.....' isimli Instagram hesabından mağdurun bilgi ve rızası dışında kişisel veri kapsamında değerlendirilen görüntüsünün canlı yayın yaparak yayması ile 'bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girme' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak yaymak' suçlarını işlediği tespit edilmiştir" denildi. Videonun devamında sanığın "Öyle yapılmaz böyle yapılır" diyerek internet üzerinden 15-20 saniye boyunca mağdurun baygın halini göstermek suretiyle canlı yayın yaptığının tespit edildiği belirtilerek, "Sanık, aşamalarda her ne kadar telefonu ortak kullandıklarını belirtmiş ise de; tüm bu olayların başlangıcından evvel sanığın canlı yayın esnasında mağdur Sema'ya yönelik kendi telefonundan sataştığının dosya arasında bulunan CD içeriklerindeki videolardan tespit edildiği, dolayısı ile sanık ile mağdurun ortak telefon kullanmadıklarının anlaşıldığı, sanığın kendisini suçtan ve cezadan kurtarmaya yönelik olduğu değerlendirilen savunmalarına itibar edilmeyerek sabit görülen bu suçundan alt sınırdan ayrılmak suretiyle ceza tayin edilmiştir." 

CEZADA İNDİRİME GİDİLMEDİ

Ümitcan Uygun hakkında suç tarihinden sonra çok sayıda benzer suçlardan devam eden soruşturma ve kovuşturmaların bulunduğu, dolayısı ile sanığın etkin pişmanlık göstermeyerek suç işleme konusunda ısrar ve iradesini ortaya koyduğu için hakkında takdiri indirim uygulanmadığı ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmamasına, para cezasına çevrilmemesine ya da ertelenmemesine karar verildiği belirtildi. 

ANKARA'DA, ALEYNA CAKIR OLARAK BILINEN SEMA ESEN'I, OLUMUNDEN ONCE DARBEDEREK BAYILTTIGI ANLARI SOSYAL MEDYA HESABINDAN CANLI YAYINLAYAN SEVGILISI UMITCAN UYGUN, 'KONUT DOKUNULMAZLIGINI IHLAL' VE 'TEHDIT' SUCLARINDAN ALDIĞI CEZANIN GEREKCESI ACIKLANDI. FOTO-ANKARA-DHA

ANKARA'DA, ALEYNA CAKIR OLARAK BILINEN SEMA ESEN'I, OLUMUNDEN ONCE DARBEDEREK BAYILTTIGI ANLARI SOSYAL MEDYA HESABINDAN CANLI YAYINLAYAN SEVGILISI UMITCAN UYGUN, 'KONUT DOKUNULMAZLIGINI IHLAL' VE 'TEHDIT' SUCLARINDAN ALDIĞI CEZANIN GEREKCESI ACIKLANDI. FOTO-ANKARA-DHA

Haluk KARAASLAN/ ANKARA, (DHA)

 
Miniklerden Burdur Gölü için farkındalık etkinliği
 
Mezar açtıran şüphede, müebbet hapis cezaları istendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
7 yolcunun midesinden 11 kilo kokain çıktı
TİCARET Bakanlığı Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü Narkotim ekiplerince ...
İşe giderken kalbinden bıçaklanarak öldürüldü
ÜMRANİYE'de, işe gitmek üzere evden çıkan Batuhan Kurt, yolda yürüdüğü ...
Zeytin toplamaya gitti, 15 aydır kayıp
AYDIN'ın Germencik ilçesinde, yeğeni ve arkadaşı ile 22 Aralık 2020'de ...
 
Kamyonet ve tren, hemzemin geçitte çarpıştı
KAHRAMANMARAŞ'ın Türkoğlu ilçesindeki hemzemin geçitte, kamyonet ile yolcu ...
Paramotor uçuşunda havada telefon tamiri yaptı
İSTANBUL'da tekstil atölyesi sahibi ve telefon tamircisi bir araya gelerek ...
Tuz Gölü havzası, kanola ile tekrar hayat bulacak
AKSARAY'da Tuz Gölü havzasında bulunan çiftçiler, az su tüketen kanola ...
 
Yanlış 'kanser' teşhisi koyulan patoloji raporuna tazminat
GAZİANTEP'te, 2 farklı patoloji merkezinden gelen rapor doğrultusunda, ...
İranlı turistler, Palandöken'de nevruz ateşinden atladı
ERZURUM'un Palandöken Kayak Merkezi'nde baharın gelişini kutlayan İranlı ...
Pedagog’a Neden Gidilir?
Psikolojik sorunlarla baş etmekle birlikte aynı zamanda sosyal, fiziksel, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva