Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
18 Ekim 2019 Cuma - 11:48

Muğlada Gözde Restaurantlar

Muğla Türkiye’nin turizmin başkenti şeklinde adlandırılabilecek bir şehridir. Turizm açısından çok geniş imkanlara sahip bu şehir her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Muğlada Gözde Restaurantlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Birçok gelişmiş özelliğinin yanı sıra hafızalara kazınan en önemli özelliği her damak tadına hitap edebilen zengin mutfağıdır.

Türkiyenin hemen hemen her yöresinin damak tadının turistlere tanıtıldığı bu mutfaklarda bizzat ilgili bölgenin aşçıları çalıştırılmakta ve sanki o bölgede bu lezzet tadılıyormuş gibi çeşitli damak tatlarını ziyaretçilerinin ayağına getirmiştir. Tadanın unutulamadığı eşsiz lezzetlerin üretildiği mekanlar olan Muğlada gözde restaurantları daha yakından tanıyalım.

Muğla’da Efsane Tatlar

Efsane tatların yer aldığı ve damakta iz bırakacak çılgın menülerin bulunduğu restaurantlar.

  1. Green garden restorant

Muğla İnönü caddesin de bulunan bu restoran geniş menü seçenekleri ve eşsiz damak tadıyla ziyaretçilerinin hafızasına kazınmıştır. Her türlü et yemeğinin bulunduğu ve çeşitli mezelerle donatılan menüler herkes tarafından beğenilen ve sıkça yenen yemeklerdir. Birçok yabancı dil bilen çalışanlarının özellikle yabancı turistlere verdiği hizmetler sayesinde bu turistler türk mutfağını daha yakından tanımakta ve yemek kültürü hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmaktadırlar.

        2-Loryma Restoran

Bu restoran taşlıca mahallesin de bulunmaktadır. Denizden elde edilen ürünlerin çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra misafirlerinin hizmetine sunulması bu mekana ayrı bir bakış açısı katmıştır. Her türlü balık yemeğinin zengin mezelerle zenginleştirilerek sunulduğu yemek çeşitleri hem yerli hem yabancı turistler tarafından oldukça ilgi görmektedir. Balıkların yanı sıra midyeler ve karideslerinde kullanıldığı bu menülerde oldukça ilgi çekici tadları meydana getirmektedir.

       3. Pandora restoran

Yapmış olduğu müthiş waffle lezzetleriyle bölgede tanınan bu restorant zengin menü çeşitleriyle de birçok ziyaretçiyi misafir etmektedir. Gelenin doymadan kalkamadığı bu restorantta her damak tadına uygun yiyeceklerde bulunmaktadır. Özellikle göz alıcı tasarımlarla oluşturulan meyve tabakları görünüm itibariyle bile bir çok kişi tarafından ilgiyle izlenmektedir.

        4.Pizza fellas

İtalyan mutfağının vazgeçilmez yiyeceklerinden olan pizzaların her çeşidinin bulunduğu ve oldukça lezzetli şekilde üretilen pizzalar bölgede birçok kişi tarafından tüketilmektedir. Pizza konusunda oldukça deneyim kazanan bu restoran her geçen gün kendini daha ileriyle taşımaktadır. Tercihe uygun olarak hamurunun kalın veya ince olarak üretilebiliyor olması ile malzemesinin bol olması misafirlerinin en büyük tercih sebebidir.

       5.Ottoman turkish restaurant

Bu restorantın türk ve Osmanlı mutfağını tüm yönleriyle yansıtan nadir restorantlardan olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle lahmacun ve pidenin müthiş kokusunun restorantın bulunduğu sokağa sinmesi resmen müşterileri zorla içeri alıyor havası oluşturmaktadır. O kokuyu alanın sanki açlıktan ölüyormuşçasına restoranta giriş yapması bu restoran için türk ve Osmanlı mutfağını tüm yönleriyle tanıtması açısından bulunmaz bir fırsattır. Bölgeye göre fiyatının da uygun olması başka bir tercih edilme sebebidir. Doyurucu kebapların eşsiz lezzeti restoranta daha önce geleni tatili bitmeden bir daha aynı restoranta getirmektedir.

       6.Osman Aydın’ın yeri

Ula da bulunan bu yol üstü lezzet oldukça güzel bir şekilde misafirlere sunulmaktadır. Türk mutfağına özgü kuru fasulye ve pilav tarzı sulu yemeklerin ağırlıklı bulunduğu bu restorant yabancı turistler tarafından da büyük ilgi görmektedir. Fiyat uygunluğu sebebiyle de birçok turisti kendine çeken bu restorant türk mutfaklarının lezzetlerini temsil etmektedir.

       7.Badem mantı restorant

Türk mutfağına özgü mantı’nın her çeşidini üreterek misafirlerinin hizmetlerine sunmaktadır her bölgemizde farklı isimlerle anılan mantının tadı herkesin damağında kalmaktadır. Görünümü itibariyle tok dahi olsanız bir iki kaşık almadan geçemeyeceğiniz bu lezzet gerçek ustaların elinde çok daha farklı tatlara dönüşerek müşterilerinin gönlünü mest etmektedir. Çeşitli sosların da kullanıldığı mantıyı muğlaya yolunuz düşerse, bu restorantta yemeden gitmeyin.

        8.Tai pan chinese restaurant

Bu restoran türk mutfağı ürünlerinizi bir yere tanıtmaktansa başka yörelerin yemeklerini ülkemize gelen yerli ve yabancı turistlere ikram etmektedir. Özellikle hint ve çin mutfağına dair ne varsa, onların sunulduğu bu restorantta oldukça ilgi çekici lezzetler üretmektedir. O yörelere ait soslu tavuklar, ekşili çorbalar ve suşilerin ikram edilmesi asya kültürünün aynası olma görevini yerine getirmektedir.

        9.Yörük ali gözleme

Bu gözleme dükkanı da türk mutfağının daha farklı bir tadı olan ince yufkadan yapılarak içerisine peynis patates kıyma veya ıspanak gibi katıkların katılarak sac üzerinde kızartılması sonucu oluşan gözlemeleri misafirlerine ikram etmektedir. Gözleme işin de usta olması nedeniyle de lezzet bakımından oldukça etkileyici olmuştur.

Muğla’daki otelleri görmek için tıklayın

 

Etiketler:
 
'Çiftçi borçları ertelensin' talebi
 
'Şehrazat'a alkış yağmuru
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kayısılı künefe yaptı, talebe yetişemiyor
MALATYA'da, 2 yıldır künefe işiyle uğraşan Yücel Altuğ (44), Malatya'nın ...
Türk mutfağının vazgeçilmezi patlıcandan 156 çeşit yemek
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi ...
Kudret narı pazara geldi
ANAVATANI Hindistan olarak bilinen ve pek çok hastalığa olumlu etkisi ...
 
3 boyutlu yazıcıda tavuk etinden atıştırmalık üretildi
ANKARA Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi yüksek lisans öğrencisi ...
Antalya'da en çok ekmek israfı hangi ilçede...
ANTALYA Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce, kentte günlük 1 milyon ...
Amazon cevizinin faydaları nelerdir? 
Vitamin ve mineral açısından zengin olan amazon cevizi özellikle tiroid ...
 
Antalya'da üretilen bu çiçekler yenilebiliyor
ANTALYA'da, minyatür sebze üretimiyle tanınan Erüst Tarım tarafından 13 ...
Arap Mehmet Restaurant açıldı
ANTALYALI lezzet düşkünlerinin 7 Mehmet'ten tanıdığı Mehmet Demirkol ile ...
Belgesi olmayan Antalya piyazı satamayacak
ANTALYA'nın yöresel lezzetlerinden Antalya piyazına mart ayında Coğrafi ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva