AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
18 Mayıs 2023 Perşembe - 09:05

Online Satış Yapmak İsteyenler için 5 Önemli Bilgi

Online satış başarısı için 5 temel ipucu: pazar araştırması, ürün seçimi, lojistik, ödeme seçenekleri ve pazarlama stratejisi.

Online Satış Yapmak İsteyenler için 5 Önemli Bilgi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Birçok işletme ve girişimci online satış yapmayı hedeflemektedir. E-ticaretin ilk adımı atmak başlangıçta zor görünse de, aslında oldukça basittir. Ancak, bu basitlik yanıltıcı olabilir ve düşünmeden hareket etmek yanlışlıklara yol açabilir. Sorun yaşamak istemiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır:

  1. Ne Satmak İstediğinize Karar Verin

  2. Nasıl Bir Altyapı Kullanacağınıza Karar Verin

  3. Kullanıcı Düşüncelerine Önem Verin

  4. Ürünleri Güzel Bir Şekilde Paketleyin

  5. Ürün Açıklamalarını Doğru Yazın

İnternetten satış yapmak istiyorsanız tüm bunlara özen göstermek tavsiye edilir. Böylece uzun vadede daha başarılı bir e-ticaret platformu elde edebilirsiniz.

Ne Satmak İstediğinize Karar Verin

İnternette satılabilecek sayısız ürün çeşidi bulunsa da, satacağınız ürün çeşidini özenle seçmelisiniz. Zira rekabet durumu, kar marjı ve müşteri profili her ürün için farklılık göstermektedir. Ürün araştırması yaparken mutlaka dikkat etmeniz gereken kriterler şu şekildedir;

  1. Ürünlerin ne kadardan alındığı ve ne kadara pazarlanabileceği. 

  2. Kar marjı.

  3. Alıcıların ürün hakkında olumlu ve olumsuz genel anlamda düşünceleri

  4. Ürünlerinizin hangi mevsimlerde kullanılabildiği

  5. Eğer giyim sektöründeyseniz ürünlerin boyutları

  6. Ürünlerinizin hedef kitlesi

İnternetten satış yapmak istiyorsanız tüm bu konular özen göstermeniz tavsiye edilen başlıklar arasındadır. Bununla bağlantılı olarak ürünleri hangi toptancıdan temin ettiğiniz de önemlidir. Zira bu daha uygun fiyata kaliteli mal almanıza olanak tanır. 

Nasıl Bir Altyapı Kullanacağınıza Karar Verin

Nasıl bir altyapı kullanılacağı, online satış yapmak isteyen kişilerin özen göstermesi gereken konulardan bir diğeridir. Her ne kadar sıfırdan bir tane oluşturmak mümkün olsa da bu durum kısa sürede platformunuzu uygun fiyatla elde edeceğinizi göstermez.

Eğer uygun fiyatla kaliteli çözümlere ulaşmak istiyorsanız, altyapıya özen göstermeniz şarttır. Hazır paketler bu konuda daha iyi sonuçlar elde etmenize fırsat tanır. Bunlar farklı müşteri profillerine çözüm getirmek için ayrı seçenekler halinde sunulmaktadır. Her birini değerlendirebilir, içlerinden size en uygun olanlarına karar verebilirsiniz.

Hazır altyapı paketleri sayesinde, uygun fiyata hızlı bir şekilde internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz. IdeaSoft tarafından sunulan birbirinden farklı ve güncel paketleri inceleyerek, içlerinden iş fikriniz için size en uygun olanına karar verebilir, vakit kaybetmeden sektöre adım atabilirsiniz.

Kullanıcı Düşüncelerine Önem Verin

E-ticaret dünyası, günümüzde alışveriş alışkanlıklarının temel taşlarından biri haline gelmiştir. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerin sürekli artış gösterdiği bu dönemde, kullanıcı yorumları ve geri bildirimleri e-ticaret siteleri için oldukça önemli bir role sahiptir. Kullanıcı yorumları, hem işletmelerin gelişimine katkıda bulunur, hem de potansiyel müşterilerin doğru ve bilinçli seçimler yapmasına yardımcı olur.

Ürünleri Güzel Bir Şekilde Paketleyin

Ürünleri güzel bir şekilde paketlemek de internetten satış yapmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken bir konudur. Ürünlerin doğru, hasarsız veya eksik parça olmadan gönderilmesi oldukça önemlidir. Ayrıca doğru paket boyutları da önemlidir. Kutular, zarflar ve diğer paketleme biçimleri, ürüne ve ek paketleme malzemelerine sığacak kadar yeterli alana sahip olmalıdır. Çok fazla alan yine de ürünün hasar görmesine neden olabilir.

Çünkü ürünün hareket edebileceği fazla boşluk çarpmasına, böylece müşteriye ulaşmasına kadar zarar görmesine yol açabilir. Bu bakımdan söz konusu durumları önlemek için sevkiyat sırasında öğeleri, balonlu naylon, köpük yer fıstığı veya hava yastıkları gibi dolgu malzemeleriyle korunmalıdır.

Ürün kutuya yerleştirildikten sonra güvenli bir şekilde kapatılmalı, açılmaması için güçlü bantlar ile koruma altına alınmalıdır. Son olarak online satış yapmak istiyorsanız, Ürünlerin yanlış yere gitmesini önlemek için, müşterinin adresi ve iade adresiyle birlikte doğru gönderi etiketini kullandığınızdan emin olmalıdır.

Ürün Açıklamalarını Doğru Yazın

İnternetten satış yapma planlarınız varsa unun öncesinde bilmeniz gereken bazı ayrıntılar vardır. Ürün açıklamalarını doğru yazmak da bunlardan bir tanesidir. Söz konusu açıklamalar hem müşterilerin ürün hakkında bilgi edinmeleri hem de arama motorları için önemlidir. Zira arama motorları ürün açıklamalarını tarar ve sıralama algoritmasında kullanır.

Açıklamanın SEO kurallarına göre yazılması bu bakımdan daha üst sıralamalarda bulunmanıza olanak tanıyabilir. Bunun sonucunda daha fazla görüntüleme ve tıklama alabilir, satma olanağı yakalayabilirsiniz.

Ancak sadece bununla da sınırlı değildir. İyi yazılmış bir ürün açıklaması, müşterilerin ürüne olan ilgisini artırabilir ve satışları artırabilir. Ayrıca özellikle ürünün özellikleri ve avantajları hakkında detaylı bilgi sağlandığında, müşterilerin daha fazla güveni olur ve satın alma kararı vermeleri daha kolay olur.

İyi yazılmış ürün açıklamaları, markanın itibarını korur. Yanlış veya eksik bilgi sağlamak, müşterilerin güvenini kaybetmenize ve markanızın itibarını zedelemenize neden olabilir. Her ne kadar ürün açıklamalarına günümüzde çoğu online satış sitesi dikkat etmese de dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Eğer e-ticaret sitesi açtıktan sonra verimli ve kârlı sonuçlar elde etmek istiyorsanız bu beş noktaya özen göstermeniz tavsiye edilir. 

 
Okyanusta devasa denizaltı laboratuvarı inşa edilecek
 
Ankara'da 37 engelli vatandaş, temsili askerlik yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
VDS Satın Al: Eşsiz Ucuz VDS Sunucular
Virtual Dedicated Server (VDS) sunucular, birçok web sitesi sahibinin ...
Kama teker modelleri nerede kullanılır?
İnsanların hayatını kolaylaştıran tekerleklerin birçok çeşidi ve kullanım ...
Bursa'da Buz Lazer Epilasyon: Pürüzsüz Bir Cilt İçin Son Teknoloji
Lazer epilasyon uzun yıllardır istenmeyen kıl ve tüylerin tedavisinde ...
 
Kullanım Alanına Uygun Tente Seçin, Konforu ve Şıklığı Garantileyin
Tenteler günümüzde farklı yaşam alanlarında sıklıkla kullanılan gölgelendirme sistemleridir.
41 Ettehiyyatü Duası Fazileti
41 Ettehiyyatü Duası Fazileti yazımız ile karşınızdayız. Müslümanların ...
Sosyal Medya Hesaplarındaki Etkileşim Sayılarını Hızla Arttırma
Sosyal medya hesapları günümüzde en çok kullanılan internet programlarını ...
 
Endüstriyel Otomasyon Nedir?
Endüstriyel otomasyon, üretim süreçlerini ve üretim hattını otomatikleştiren ...
Erkek Keten Pantolon
Keten pantolonlar, erkek giyiminde son yıllarda popüler hale gelmiştir. ...
Opel İnsignia Yedek Parça Satış Adresi
Opel markasının en dikkat çekici ve üst model araçlarından bir tanesi ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva