Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
12 Nisan 2023 Çarşamba - 14:04

Özel eğitim kurumları destek bekliyor

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 48. Grup Eğitim Faaliyetleri Komitesi, özel okul öğrencilerinin ailelerine verilen devlet desteğinin geri getirilmesi talebinde bulundu.

Özel eğitim kurumları destek bekliyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO 48. Grup Eğitim Faaliyetleri Meslek Komite toplantısı, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Totoş, Antalya Özel Okullar Birliği Başkanı Mehmet Koçaş, Başkan Yardımcısı Hamdi Özcan, KURSDER Başkanı Ali Uğur, Komite Başkanı Ertürk Karaman ve komite üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, devlet destekleri, özel okul ücretleri ile eğitim kurumlarındaki kira artış oranları, sektördeki elektrik ve su faturalarına indirim yapılması gibi konular görüşülerek, ATSO aracılığıyla ilgili platformlarda lobi oluşturulması konuları görüşüldü.

'DEVLET DESTEĞİ GERİ GELSİN'

Sektörün taleplerini ve toplantı sonunda hazırlanan raporu değerlendiren ATSO Başkanı Ali Bahar, özel okullarda eğitim gören öğrencilerin ailelerine verilen devlet desteğinin 2019'da kaldırıldığını belirtip, “Bu nedenle özel öğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrenci sayısı her geçen yıl azalmaktadır. Sektörün içinde bulunduğu zorlukların aşılabilmesi için özel eğitim kurumlarının her kademesinde çocuk okutan ailelere eğitim desteği verilmelidir" dedi.

Çalışan ücretlerinin yüksek enflasyon nedeniyle eridiğine de dikkati çeken Bahar, “Yüksek enflasyon nedeniyle çalışanların geçim koşullarının bozulduğunu biliyoruz. Eğitim desteği sadece özel eğitim kurumları ile sınırlı tutulmamalı, Antalya gibi yoğun göç alan, yüksek kira artışlarının olduğu illerde, özellikle düşük ücretli çalışanlara kira ve çocuk eğitim desteği gibi yardımlar hızla hayata geçirilmelidir. Enerji maliyetlerindeki artış, enflasyon sarmalı içerisinde zor durumda olan eğitim kurumlarımızı daha da zora sokmuştur. Eğitim kurumlarımızın kısmen rahatlamaları için faaliyet alanları itibariyle elektrik, su, doğal gaz gibi faturalarında indirim yapılması elzemdir" diye konuştu.

'EĞİTİM GİDERLERİNE ESNEKLİK GÖSTERİLSİN'

Aile desteği sisteminin 2 yıldır uygulanmamasının sektörü ekonomik anlamda zorladığını kaydeden ATSO 48. Grup Eğitim Faaliyetleri Komitesi Başkanı Erkan Ertürk Karaman, özel eğitim kurumlarının 2023- 2024 eğitim ve öğretim dönemini görebilmesi için eğitim desteğinin hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Karaman, “Eğitim kurumlarının okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerini ayakta tutabilmek için ailelere verilen eğitim desteği uygulamasının yeniden hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Devletimiz tarafından alınan bu kuralın tam manasıyla uygulanması ya da bir yılda asgari ücrete yapılacak artış oranı doğrultusunda eğitim ücretlerine yıl içerisinde ek artış yapılabilmesinin yasallaştırılmasını ya da giderlerimizde aynı esnekliğin gösterilmesini istiyoruz" dedi.

İstihdam yaratma konusunda Milli Eğitim'e büyük bir yarar sağladıklarını dile getiren Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Okullarımızda öğrencilerimize en iyi eğitimi vermek adına alanında uzman iyi öğretmenlerle çalışmak, okul içinde güvenliğin ve hijyen koşullarının sağlanması için en iyi personeli çalıştırmak suretiyle istihdam yaratma arzusunda olan sektör mensuplarının en önemli gider kalemlerinden olan personel giderlerinde, maaş yanında SGK işveren primi gibi kalemler de bulunuyor, bu sebeple sigorta primi ve vergiler konusunda destek ve indirim sağlanmasını istiyoruz."

'EĞİTİMDE KDV YÜZDE 1 OLSUN'

Eğitim kurumlarında fiyat artışına etki eden sorunlara dikkati çeken Karaman, “Kurumlarımız KDV'yi üstlenmek zorunda kalıyor. Birçok üründe de KDV'nin yüzde 1'e düşmesi ile mahsup imkanı kalmayan kurumlarımız ciddi anlamda KDV yükü altına girdi. Özellikle okul öncesi eğitimde okullaşmanın artması için bu kurumların ayakta kalması gerekiyor ve KDV yükü kurumları zorladığı için sektördeki KDV oranı yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmeli" diye konuştu.

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) 48. GRUP EGITIM FAALIYETLERI KOMITESI, OZEL OKUL OGRENCILERININ AILELERINE VERILEN DEVLET DESTEGININ GERI GETIRILMESI TALEBINDE BULUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA (DHA) 

 
DİSK'ten 1 Mayıs açıklaması
 
TÜRKONFED Başkanı Sönmez, ANSİAD'ın konuğu oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5. Kepez Kitap Fuarı kapılarını açıyor
Kepez Belediyesi’nin 5. Kitap Fuarı 3-13 Mayıs 2023 tarihleri arasında ...
İsmail Küçükkaya, Böcek’e, Türel’i sordu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İstanbul Büyükşehir ...
Adliye personeli iftarda bir araya geldi
ANTALYA Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adliye personeline iftar programı ...
 
Sahiplenmeye akvaryum turu hediye
KONYAALTI Belediyesi, bünyesinde bulunan Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon ...
İnşaat bekçisi, tartıştığı müteahhidi öldürdü
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde inşaatta bekçi olarak çalışan Eyüp Bülbül ...
Valilikten yazlık kıyafet kararı
ANTALYA Valiliği'nce kamu çalışanları için 17 Nisan'dan itibaren yazlık ...
 
Antalya'da kaza: 1 ölü, 2 yaralı
ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde şarampole savrulup, taklalar atan hafif ...
Orman yangınında personel için panik butonu
ORMAN Genel Müdürlüğü, Antalya'da orman yangınlarında görev alacak personelin ...
Antalya'da kaybolan bir torba para
Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılan atar uyruklu Rus vatandaşı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva