Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
5 Kasım 2023 Pazar - 12:19

Özgür Özel sonra Antalya'da siyaset nasıl olacak?

Dursun Gündoğdu yazdı

Özgür Özel sonra Antalya da siyaset nasıl olacak?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP’de genel başkanlık seçimini Özgür Özel’in kazanmasının ardından, Antalya’da, “Bu değişimin Antalya’da yerel seçimlere nasıl bir etkisi olacak?” soruları sorulmaya başlandı. Seçim sonucunun Antalya’daki siyasi dengeleri nasıl değiştireceğine ilişkin yorumlar da birbiri ardına siyasi kulislere düştü.

Özgür Özel’in genel başkanlığa seçilmesinin ardından Antalya’daki belediye başkanları da sosyal medya hesaplarından kutlama mesajlarını yayınladı.  

Önce o kutlama mesajlarına neler yazdıklarına bakalım, sonra siyasi kulislerde Antalya’nın bu değişimden nasıl etkileneceğine ilişkin yorumlara geçelim.  

Ümit UYSAL (Muratpaşa Belediye Başkanı)

“Cumhuriyet Halk Partimizin 38. Olağan Kurultayında partimizin Genel Başkanlığına seçilen Sayın Özgür Özel'i kutluyorum. Partimiz, ülkemiz, milletimiz için bugüne kadar verdiği emeklerden ötürü Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyet Halk Partimizi hem yerelde hem de genelde hak ettiği iktidara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemize, partimize hayırlı olsun.”

Semih ESEN (Konyaaltı Belediye Başkanı)

“Bugüne kadar omuz omuza mücadele etmekten onur duyduğum Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na (@kilicdarogluk) partimize ve ülkemize katkıları için şükranlarımı sunuyor; Bugün yapılan 38. Olağan Kurultayımızda seçilen Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel’i (@eczozgurozel) kutluyor, partimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Muhittin BÖCEK (Büyükşehir Belediye Başkanı)

Bugüne kadar partimize emek veren, Genel Başkanlığımızı yapan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na (@kilicdarogluk) teşekkür ediyorum. 38. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda Genel Başkanlığımıza seçilen Sayın Özgür Özel'i (@eczozgurozel) kutluyorum. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi oldu, kazanan Türkiye oldu. #BizBirlikteGüçlüyüz

SEÇİM ÖNCESİ VE SEÇİM SONRASI…

Kurultay öncesi, Muratpaşa ve Konyaaltı belediye başkanları ile kurultay delegelerinin ağırlıklı bir kısmı, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana tavırlarını koydular. Özellikle Semih Esen’in baştan beri tavrı çok netti. Açık oynadı.

Ümit Uysal, Kılıçdaroğlu’nu destekleme konusunda Semih Esen’den bir tık geride olsa da kendisinden destek isteyen Özgür Özel’in yakın kadrosuna tavrını belli de etmişti.

Her iki belediye başkanının Kılıçdaroğlu’na olan sıcak yaklaşımı, Özgür Özel’e karşı soğuk bir tutumu da getirmedi. Ne Semih Esen’in, ne Ümit Uysal’ın Özel’e karşı, ne sözlü, ne yazılı, ne de eylemsel bir tavırları olmadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise ne tam Özgür Özel’ci, ne de tam Kemal Kılıçdaroğlu’cu bir tavır sergiledi. Kurultay’a yakın bir zamanda genel merkeze gidip Kılıçdaroğlu ile fotoğraf çektirip, “Birlikteyiz” mesajı vermesi dışında desteğini net belli etmedi. Ağzından tek laf çıkmadı, her iki aday için de sosyal medya hesaplarından destekleyici bir paylaşım yapmadı.

Kurultayda, ilk tur seçim sonucu daha açıklanmadan genel merkez taraftarlarının tezahüratının gazına gelen Muhittin Böcek’in Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile elleri havada sahneye fırlama çabaları dikkatli gözlerden kaçmadı. Böcek’in, Özgür Özel’in kazandığının belli olmasından sonra yeni genel başkanın taraftarları arasındaki sevinç görüntüsü verdiğine ilişkin kulağımıza gelen bilgiler kendisine çok iyi tanıyanları da hiç şaşırtmadı.

Ama şunu da söylemeliyim…

Böcek siyasetin kurdu…

Ne yapar eder, suyun yönünü kendisine çevirmeyi becerir.

Bu saatten sonra dikkatli izlemenizi öneririm.

Peki, yeni genel başkan ve bugün oluşacak yeni yönetim önümüzdeki yerel seçimlerde nasıl bir tavır alır?..

Kendilerini değil de Kılıçdaroğlu’nu destekleyen belediye başkanları ile yollarını ayırırlar mı?..

Hem konuştuğum siyasilere, hem de bana göre, yerel seçimlerde rüştünü ispat etmek isteyen bir genel başkan, belediye başkanlığını kiminle kazanacaksa olunla yürür…

Ve, böyle de olacaktır.

Çünkü, belediye başkanlarının kurultay tercihini, yanlış bir aday çıkararak cezaya dönüştürme hamlesi önce partiye zarar verir.

Bunu da ilk seçiminde göze almak, iç hesaplaşmaya girmek, bir genel başkanın kaderini de değiştirir.

Hiçbir genel başkan ilk seçiminden yenilgi ile çıkmak istemez.

İhtiras, kin, nefret, intikam duyguları, yenilginin yollarına döşenmiş taşlar gibidir.

Bence önümüzdeki yerel seçimlerdeki aday belirleme sürecinde en büyük inisiyatif İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nda olacaktır. Türkiye genelinde olmasa bile en azından büyükşehirler ve İstanbul’daki ilçe belediye başkan adayları üzerinde büyük etkisi olacaktır.

İmamoğlu’ndan sonra yerel bazda aday belirleyici ikinci isim ise kuşkusuz Malatya Milletvekili  Veli Ağbaba’dır.

Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Veli Ağbaba’nın tercihleri 2024 yerel seçimlerinin, hatta 2028 cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de kaderini belirleyecektir.

Her üçünün de siyasi tecrübeleri, CHP’nin geleceğinin, minik intikamlardan, iç hesaplaşmalardan daha önemli olduğunu bilmeye yeterlidir.

 

 
Eczacı iki sınıf arkadaşından biri belediye başkanı, diğeri CHP lideri...
 
Aslı Baykal'dan Özgür Özel'e mesaj var
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 9 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
toprak 6 Kasım 2023 Pazartesi 19:38

Antalya Belediye Başkanları toptan değişmelidir.Kendi İlçelerinde CHP İlçe Başkanlığı seçimlerine müdahil oldukları gibi Belediye imkanlarını kullanarak onlarca işçi aldıkları söyleniyor.Muratpaşa İlçe kongresinde adayın biri bas bas bağırarak bu durumu söyledi.O nedenle bunların toptan değişmesi lazım.Zaten hepsi de koltuklarını korumak için Genel Başkanlığı KILILÇDAROĞLU alacak diye kurultayda KILIÇDAROĞLU'nu desteklediklerine göre,yeni yönetim kendi güvendiği kadrolarla çalışmak ister.O nedenle Büyükşehir dahil 3 merkez ilçe Başkanı da değişmelidir.Zaten çoğu yopranmış vaziyette,sokakta haklarında söylenenler yenilir yutulur değil.

Yorumu oyla      0      0  
OLAN DAVUTA OLDU 5 Kasım 2023 Pazar 14:22

DAVUT ÇETİN ÜZÜLDÜ , MURATPAŞA HAYALİ VARDI YANDI BİTTİ KÜL OLDU

Yorumu oyla      0      0  
valla blmem 5 Kasım 2023 Pazar 14:11

böcek antalyayı kazanamz. yapılan hiçbirşey yok.

Yorumu oyla      0      0  
salamon 5 Kasım 2023 Pazar 12:59

bu üç arkadaşta kılıçdaroğlunu destekledi. sayın böcek ekrem sayesinde yine büyükşehir adayı olacaktır.

Yorumu oyla      0      0  
akdeniz 5 Kasım 2023 Pazar 12:41

Böcek siyasetin kurdu olmuş birisi.KILIÇDAROĞLU ilk kazandığı kurultayda Deniz Baykal'la ayağa kalkmayan 2 kişiden biri idi.Buna rağmen KILIÇDAROĞLU döneminde de Başkan adayı olmaya hep devam etti. Şimdi de iki tarafla flört etmiştir.O nedenle büyük ihtimalle yine aday olarak gösterilir.Bu arada Manavgat ile Döşemealtı Belediye Başkanları ile ilgili bir bölüm yazıda görünmüyor.Onlarla ilgili de yorum yapılsa iyi olurdu.

Yorumu oyla      0      0  
taş 5 Kasım 2023 Pazar 12:33

Parti içi yarış bir demokrasi şölenidir.Tabi ki birden fazla adayı herkes istediği gibi destekler.Ancak adaylardan biri kazandıktan sonra artık o CHP'nin Genel Başkanıdır.Seçilen Genel Başkan ise her CHP'linin Genel başkanıdır.O nedenle parti içerisinde kim liyakatli ise ve kiminle kazanılacaksa onlarla seçime gider.Aksisi yıkım olur. Özgür Özel'de daha ilk seçiminde başarısız olmak istemez,en azından eskisinden daha fazla bir oy oranına ulaşmak için,daha fazla belediye kazanmak için çalışacaktır.Yoksa eski yeni diye bir işe girerse,yerel seçimde başarısız olduğunda ilk Genel Başkanlığı tartışılmaya başlar. Özgür Özel deneyimli bir siyasetçi olup partiyi daha da büyütmek için gereğini yapacaktır diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşık Mahzuni Şerif, Konyaaltı'nda anıldı
ANADOLU'nun değerli halk ozanlarından Aşık Mahzuni Şerif, Konyaaltı'nda ...
Antalya'da otel inşaatından düşen işçi öldü
ANTALYA'nın Serik ilçesinde bir otelin inşaatından düşen işçi yaşamını yitirdi.
Antalya'da falezlerden düştü, ekipler tarafından kurtarıldı
ANTALYA'da falezlerden düşen Resul Gök (58), itfaiyenin halatla yanına ...
 
Antalya'da piyano dinletisi
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), piyanı severleri genç piyano ...
Girişimcilik Antalya'da konuşuldu
TÜRKİYE'nin girişimcilik ekosistemini bir araya getiren G3 Girişimcilik ...
Antalya’da turizm sezonunu uzatacak festival
KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Türkiye Kültür ...
 
Frida Aasen'den mesaj var: Merhaba Türkiye
ANTALYA'da düzenlenecek moda festivali kapsamında defileye çıkacak olan ...
Antalya'da Kızılay Haftası öğrencilerle kutlandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Kızılay Haftası dolayısıyla okullarda etkinlik gerçekleştirildi.
Başkan Uysal ‘Bu bir vasiyetname hükmüdür’
Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güzeloba Mahallesi’nde ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva