AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
4 Mayıs 2023 Perşembe - 13:06

Rektör Özkan'dan Yivli Minare için uyarı geldi

AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 'Öncelikli Alanlarda Altyapı Projesi Desteği' kapsamında 15 milyon TL ile üniversite tarihinin en yüksek proje desteğini sağlayacaklarını açıkladı.

Rektör Özkan dan Yivli Minare için uyarı geldi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Akdeniz Üniversitesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin en aza indirilmesi, binalar için yeni tasarım metotlarının geliştirilmesi, mevcut yapılar için önlem alınması ve toplumda deprem bilincinin oluşturulması amacıyla 'Öncelikli Alanlarda Altyapı Projesi Desteği' çağrısı kapsamında 15 milyon TL ile üniversite tarihinin en yüksek proje desteğini sağlayacaklarını, düzenlediği basın toplantısında duyurdu. Rektörlük Senato Salonu'nda yapılan bilgilendirme toplantısına AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Projelerden Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Küçükçetin, BAP Komisyon Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Mustafa Erkan, Prof. Dr. Aslı Bostancı Toptaş, Prof. Dr. Engin Karadağ, Prof. Dr. Levent Sarıkcıoğlu, Prof. Dr. Nasuh Utku Doğan, Prof. Dr. İrfan Turhan, Doç. Dr. Ayşad Güdekli, Doç. Dr. Esin Akarsu katıldı.

DEPREME DAYANIKLI YENİ TASARIMLAR ORTAYA ÇIKACAK

Büyük felaketin üzerinden 3 ay geçtiğini aktaran Prof. Dr. Özkan, depremin ilk anından itibaren maddi ve manevi desteği sağladıklarını anlattı. Prof. Dr. Özkan, “Akdeniz Üniversitesi olarak deprem konusuna verdiğimiz önemi Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden 1 yıl önce Deprem Çalıştayı düzenleyerek ortaya koymuştuk. Ancak 50 bini aşkın vatandaşımızı kaybettiğimiz felaket bizlere bir kez daha depremin ülkemizin en önemli gündem maddelerinden biri olduğu gerçeğini hatırlattı. Biz de çevik bir yönetim anlayışının gereği olarak harekete geçtik. Bugün, olası depremlerin etkilerinin en aza indirilmesi hedefi doğrultusunda altyapı projeleri desteği ile ilgili çağrıya çıkıyoruz. Toplam proje destek miktarını 15 milyon lira olarak belirledik. Bu kapsamda binalar için depreme dayanıklı yeni tasarım metotları, mevcut yapılar için alınabilecek önlemler, deprem konusunda toplumun bilinçlenmesine katkı sağlayacak uygulamalar konularındaki bilimsel araştırma projelerini destekleyeceğiz" dedi.

'YİVLİ MİNARE GÜNEYE DOĞRU YATIK'

Proje süresinin 24 ay süreceğini belirten Prof. Dr. Özlenen Özkan, başvuru sürecinin 9 Mayıs'ta başlayıp 9 Haziran'a kadar devam edeceğini belirterek, 11 Temmuz'da sonuçları ilan edeceklerini duyurdu. Göreve başladıklarından itibaren topluma katkı sağlayan projelerin öncelikli olduğunu aktaran Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Bu açtığımız proje çağrısı da bunun bir göstergesi. Ülkemizin deprem kuşağında yer alması tarihi yapılar için büyük tehlike yaratmaktadır. Son Deprem Çalıştayı'mızda da bu konu şehrimizin simge yapılarından Yivli Minare özelinde gündeme gelmiştir. Yivli Minare'nin tarihi eser olması nedeniyle malzeme dayanımına yönelik sınırlı düzeyde testler yapılmıştır. Yapılan ön araştırmalar ne yazık ki Yivli Minare'nin güneye doğru yatık olduğunu ve olası bir depremde yıkılma riski taşıdığını ortaya koyuyor. Tarihi yapılarımızı korumak adına hangi tarihi yapıların riskli olduğunun tespiti ve gerekli güçlendirme çalışmalarının yapılması çok önemli" diye konuştu.

'DEĞİŞİM YARATACAK PROJELER'

Tarihi yapıların deprem dayanımıyla ilgili bir çalışma yapılması için de çağrıda bulunan Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Çünkü bilim insanları olarak sahip olduğumuz bilgi, beceri ve birikimleri kullanarak topluma fayda sağlayacak bilimsel araştırma projeleri geliştirmek ve bu projelerinin sonuçlarını hayata aktarmak, bizim görevimiz. Bilimsel araştırma projelerimiz tamamlandığında sadece birer sonuç raporu veya makale olarak kalmamalı, proje çalışmalarının sonuçları topluma dokunacak şekilde hayata geçirilmelidir. Bu proje destek çağrımızla, kağıt üzerinde kalmayacak, gerçekten toplumda bir değişim yaratacak projelerin filizleneceğine inanıyorum" dedi.

ÜÇÜNCÜ RAHİM NAKLİ MÜJDESİ

Türkiye'nin ikinci rahim nakliyle dünyaya gelen Özlenen bebeğin son durumunu anlatan Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Yakında rutin kontrollerine gelecekler. Gayet iyi gidiyor. Çok ciddi bir ivme var. Aslında hafta sonu donör çıktı. Özel izinle yapılıyor bunlar. Antalya'dan olmadığı için çok sıcak bakmadık. Antalya'dan olması bizim işimizi daha kolaylaştırıyor. Bu anlamda üçüncü rahim naklini de belki kısa zamanda duyarsınız" diye konuştu.

AKDENIZ UNIVERSITESI REKTORU PROF. DR. OZLENEN OZKAN, 'ONCELIKLI ALANLARDA ALTYAPI PROJESI DESTEGI' KAPSAMINDA 15 MILYON TL ILE UNIVERSITE TARIHININ EN YUKSEK PROJE DESTEGINI SAGLAYACAKLARINI ACIKLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI REKTORU PROF. DR. OZLENEN OZKAN, 'ONCELIKLI ALANLARDA ALTYAPI PROJESI DESTEGI' KAPSAMINDA 15 MILYON TL ILE UNIVERSITE TARIHININ EN YUKSEK PROJE DESTEGINI SAGLAYACAKLARINI ACIKLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
3 milyar liralık vurgun yapan şüphelilere operasyon
 
Başkan Uysal: Dünyayı kucaklıyoruz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AÜ öğrencilerinden Paris 2 Batığı'na dalış
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) ve Kemer Belediyesi tarafından 17. Uluslararası ...
Akdeniz Üniversitesi'nde kadın yönetici sayısı 3 kat arttı
AKDENİZ Üniversitesi'nin (AÜ) ilk kadın rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, ...
Rektör Özkan çocuklarla bir araya geldi
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, çocuklarla bir araya ...
 
Akdeniz Üniversitesi ailesi bayramlaştı
Akdeniz Üniversitesi’nde bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. Bayramda ...
Depremzede 164 tıp öğrencisine, AÜ'de özel eğitim
KAHRAMANMARAŞ merkezli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde ...
Hayırseverden Korkuteli MYO'ya Mantar Üretim Odası
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Korkuteli Meslek Yüksekokulu'nda, 'Mantar Üretim ...
 
Sosyal Bilimler MYO'da 25. Kariyer Günü düzenlendi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından ...
Depremzede çocuklar eğlenerek öğreniyor
Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından depremzede öğrencilere ...
AÜ, genetik alanında da öncü merkez olacak
AKDENİZ Üniversitesi(AÜ) Hastanesi'nde yenilenen haliyle hizmet vermeye ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva