AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
22 Nisan 2015 Çarşamba - 15:58

Salı Grubu'na hukukçu konuk

CEZA hukuku uzmanı akademisyen avukat Prof. Dr. Ersan Şen, Antalyalı tanınmış işadamları tarafından oluşturulan Salı Grubu'nun konuğu oldu.

Salı Grubu na hukukçu konuk
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü'nde (ATİK) gerçekleştirilen buluşmada Türkiye gündemine ilişkin tespitlerde bulunan Şen, Ermeni soykırımı iddiaları, başkanlık sistemi Balyoz ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün de içinde bulunduğu şike davalarını hukuki olarak yorumladı 

TOPRAK TALEBİ GELEBİLİR

Salı Grubu Başkanı işadamı Muharrem Koç'un ev sahipliğinde yapılan toplantının giriş bölümünde Avrupa devletlerinin Ermeni soykırımı iddialarını ve hukuki yaptırım tartışmalarını değerlendiren Şen, “Birtakım siyasi etkileşimler üzerinden gidilerek Türkiye soykırımla suçlanıyor. Bu iddiaların öncelikli olarak tarihçiler tarafından yorumlanması çok önemli. Tabi ilerde yine birtakım siyasi baskı ve girişimlerle toprak talepleri karşımıza çıkabilir. Ancak olaya hukuki olarak bakıldığında Türkiye'yi bağlayıcı bir yapı şu an için gözükmüyor" dedi.

FEDERATİF YAPI BİZE UYMAZ

Yeni Anayasa ve başkanlık sistemi tartışmalarının daha önce de gündeme taşındığını belirten Prof. Dr. Şen, “Türkiye kanun değiştirmeye, anayasa düzenlemeye bayılır. Ancak şu unutulmamalı; anayasayı, kanunları yenileyerek dertleri çözemeyiz. Önce insan kalitemizi artırmamız lazım. Anayasa'nın ilk 3 maddesine dokunmamak kaydı ile sistem değiştirebilirsiniz. Fakat federatif yapı Türkiye'ye uymaz. Bu yapılırsa bayrağı çeken birbirine saldırır" diye konuştu.

SEÇİM YENİLENMELİ

Yeni anayasa çalışmalarının nihayete erdirilip başkanlık sistemine geçilmesi halinde hukuki olarak yeniden seçime gidilmesi gerektiğini savunan Şen, “Eğer yeni anayasa çalışması yapılır ve Türkiye sırf merakından rejim değişikliğine giderse mevcut cumhurbaşkanının tekrar seçime girmesi gerekiyor. Hukuken başka çaresi yok. Yani yeni anayasaya göre seçim yapılması şart. Bunu 'Şu tarihte cumhurbaşkanı seçilen kişi başkan olarak görevine devam eder' diyerek hazırlanan geçici bir madde ile çözemezsiniz" dedi.

FİDAN MÜSTEŞAR OLAMAZ

Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan'ın Ak Parti'den milletvekili aday adayı olduktan sonra görevine geri dönmesi ile ilgili tespit yapan Şen, şöyle dedi: 

“Sayın müsteşar görevinden ayrılıp bir siyasi partiye üye oldu, temayül yoklamasına girip birinci çıktı. Hakan Fidan'ın Seçim Kanunu'na göre müsteşar olabilmesi mümkün değil. Üçlü kararname ile ataması yapıldı mı bilemiyorum ama bu mümkün değil. Eğer olacaksa Milli Güvenlik Kurulu'nun önerisi ile olabilir. Böyle bir uygulama göz ardı edilmemeli, kişiye göre kural değiştirilmemelidir. Kurumların DNA'sı ile oynayarak sorun çözemezsiniz Bu gibi şeyler toplum inancını bozar, hukuk devleti ilkesini öldürür."

HERKES YENİLEME PEŞİNDE

Balyoz ve şike yargılamalarını da değerlendiren Prof. Dr. Şen, şöyle devam etti: 

“Balyoz davasına bakın; o insanları niye mahkûm ettin, niye bıraktın? O mu doğru, yoksa bu mu doğru? Şimdi herkes bu tip davalardan sonra yargılanmanın yenilenmesi yolunu başlatmak istiyor. Bazı isimlerse adli sicil kayıtlarını sildirmeye çalışıyor. Geç gelen adalet adalet değildir. Ama Türkiye'de bu iş rayından çıktı. İnsanlar yeniden yargılanmanın peşinden gidiyor. Diğer bir konu şike yargılamaları. Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri müsabakalara şike veya teşvik primi vererek müdahale ettikleri iddiası ile yargılandı. Cebir ve şiddet yoktu, tehdit yoktu. Bunlar iddianamede de yer almadı. Ama kulüp yöneticileri özel yetkili ağır ceza mahkemesinde soluğu aldı. O dönem kanun değişmeseydi ve ciddi bir kamuoyu baskısı olmasaydı Aziz Yıldırım ve diğerlerinin içerden çıkabileceklerini düşünmüyordum. Çünkü doğru dürüst bir yargılama süreci geçirmediler. Ve o dönemde şöyle bir algı vardı; 'Aziz Yıldırım'ı başka bir mahkemenin (Ağır ceza) yargılamaya gücü yetmez.' Bu kayıtlara geçmeyen bir görüştü."


CEZA HUKUKU UZMANI AKADEMISYEN AVUKAT PROF. DR. ERSAN SEN, ANTALYALI TANINMIS ISADAMLARI TARAFINDAN OLUSTURULAN SALI GRUBU'NUN KONUGU OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

CEZA HUKUKU UZMANI AKADEMISYEN AVUKAT PROF. DR. ERSAN SEN, ANTALYALI TANINMIS ISADAMLARI TARAFINDAN OLUSTURULAN SALI GRUBU'NUN KONUGU OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)
ANTALYA, (DHA) - 

 
'Polisiz' diye dolandırdılar
 
Alman gazeteciler EXPO'yu gezdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Polisiz' diye dolandırdılar
ANTALYA'da kendilerini 'polis' olarak tanıtarak korku ve baskı yöntemi ...
Akdeniz Üniversitesi'nde şeffaf ihale
Akdeniz Üniversitesi, 60 bin metrekarelik alanda yapılacak yeni bir öğrenci ...
Hırsız polisten kaçamadı
ANTALYA'da kapı göbeklerini patlatarak girdikleri evlerde hırsızlık yapan ...
 
Oyuncak Müzesi 23 Nisan'da çocuklara ücretsiz
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Oyuncak Müzesi, 23 Nisan'da çocuklara ücretsiz olacak. ...
Komisyonculardan hurdalığa çalıntı kasa baskını
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde hal komisyoncuları çalıntı meyve ve sebze ...
Engelli vatandaşı almayan otobüs şoförüne ağır ceza
TOPLU taşıma araçlarına yönelik denetimlerini artıran Büyükşehir Belediyesi, ...
 
Kaymakam Baştürk'ten öğrencilere ödül
KUMLUCA Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Türkiye ve Antalya'da düzenlenen ...
Miniklerin 23 Nisan coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Antalya'da birçok okulda erken kutlama yapıldı.
Yıldıray Sapan'a saldırı girişimi
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan'a saldırı girişiminde bulunuldu.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva