'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
18 Temmuz 2021 Pazar - 12:26

Subaşı; Antalya'daki arazi işgalcilerini kim koruyor?

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı,Konyaaltı ilçesinin Hisançandır ve Yarbaşçandır mahallelerinde, nereden geldikleri bilinmeyen kişilerin, arazi açmak için hazine ve orman arazilerini talan ettiklerini belirterek, konuyu Meclise taşıdı ve iki bakana; işgalcileri hangi siyasetçilerin korudu

Subaşı; Antalya daki arazi işgalcilerini kim koruyor?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya’nın Konyaaltı ilçesine bağlı, hazine arazisi ve ormanlık arazi içerisine kurulu
Hisarçandır ve Yarbaşçandır Mahallelerinde hazine arazisindeki alanda kendilerine arsa
açmak ve ranta dönüştürmek isteyen kişilerin kepçelerle 150 yıllık ağaçları ve ormanlık alanı
talan ettiğini dile getiren Hasan Subaşı, şunları söyledi:

“Öyle ki, ağaçları kepçelerle yıkıp arazi olarak kullanmak üzere yer açtıkları iddia edilen
kişilerin bazı siyasetçilerin adını kullanarak kendilerine nüfuz ve koruma sağlamaya
çalıştıkları iddia edilmektedir. Bu durum son derece üzücüdür. Büyük kısmı vadi olan hazine
arazisi ve ormanlık arazide mahalle halkı kadınlı erkekli kepçelere karşı nöbet tutmaktadır. 17
Temmuz 2021 Cumartesi günü, yöre halkından gelen haberler ve basına yansıyan haberlere
göre ağaçları kesen, hazine arazilerini sahiplenmeye çalışan bu kişiler ağaçlara ve araziye
sahip çıkmaya çalışan köylüleri darp edip ve tehdit etmiş, Yarbaşçandır’da 5 kişiye silah ve
sopalarla saldırmışlardır”

Aynı durumun Antalya’nın diğer köylerinde de aylardır devam ettiğini, hatta hazine ve orman
alanlarını inşaata hazır hale getirdikten sonra, üçüncü şahıslara sattıklarını ve haksız kazanç
elde ettiklerini söyleyen Hasan Subaşı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve
Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cevaplandırması istemi ile TBMM Başkanlığına yazılı
birer soru önergesi verdi.

Subaşı önergesinde, her iki bakanlığın da acilen soruşturma başlatıp, sorumluları tespit ederek
işlem yapılması gereğini de dile getirerek şunları sordu:

Bakanlığınız nezdinde acilen soruşturma başlatılması ve inceleme yapılarak sorumluların
tespit edilmesi, haklarında ormana zarar vermekten işlem başlatılması gerekmektedir.

1- Hisarçandır ve Yarbaşçandır mahallelerinde yaşanan hazine arazilerini sahiplenme ve
orman katliamına karşı Bakanlığınıza yapılan şikâyet var mıdır? Bu kapsamda şikâyet
üzerine ya da re’sen soruşturma, inceleme ve araştırma başlatılmış mıdır?
2- Anayasa madde 169 uyarınca “Devlet, ormanların korunması ve sahalarının
genişletilmesi için gerekli kanunları koyar ve tedbirleri alır” Bu kapsamda, Hisarçandır
ve Yarbaşçandır mahallelerinde gerçekleşen ağaç ve orman katliamına karşı
Bakanlığınız nezdinde aldığınız tedbirler var mıdır?
3- Aylardır ormanlık alana zarar veren bu kişilere, herhangi bir hak, imtiyaz ve tahsis
tanındı mı? Bakanlığınıza yapılan başvuru ve şikayetlere ya da re’sen yürüttüğünüz
araştırmalara göre birtakım siyasilerin adını kullanan bu kişiler kim olabilir?

 
Tütüncü, Ankara’dan 3 müjde ile döndü
 
Muratpaşa'da kurban kesim yerleri
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dadas 22 Temmuz 2021 Perşembe 00:31

sizin gibiler yüzünden bu ülke 2 adim ilerlemiyor, insanlar birbirine güvenmiyor , ağzından din kelimesi de hic eksik olmuyor masallah , sorsan en büyük müslüman bunlar , aksama kadar agizlarindan küfür düşmez , namazın N si yoktur , sorsan dine hizmet ediyorlardır.Ama size de yaramaz , garibanın mali , sende görmezsin faydasını , ağalarında. Hertürlü çıkar birinden ,ya sizden ,ya cocuklarinizdan , dicem ama siz onu da anlamazsınız, helalinden calisip , para kazanmak kolay degil , basit basit hazıra cökmek varken , ne gerek var demi çalısmaya .Bu dünya da olmazsa , öteki dünyada bütün müslümanlar yakanızda olacak , onların adini kötülediginiz icin.

Yorumu oyla      0      0  
Hikmet 20 Temmuz 2021 Salı 23:22

Arefe ve bayram zamanı şeytanlar zincire vurulur heyhat sizde ne edep var nede haya ben kimseden kepçe satın almak istemedim alacak olsam ille neden sen madem alacağım gider sıfır alırım, Açtığımız her arazide usul ne ise tek bir aykırılık yokki neymiş köylünün hakkıymış hakkınız olan için çalışmayın gece antika arayın gündüzden teneke biraları içip gelip tehdit edin, dönümü 5 bin TL den ne kadar komik zilliyet adı altında millete satın ruslara iranlılara verin aynısını bana yaptınız iki ayrı yerde 4 arsa sattınız kaldırdınız yalan deyin. Sonrada ben oradaki dip tapusu olan köylülerin izni ile oraları ortak açtım ve hatta 1 metre kendime yazdırmadım gerçeği bu hadi yalan deyiin en son örencik''te ise sadece Çalı temizliği yaptım resmi başvuru ile bana snayper ve mavuzerlerle sıktınız jandarma da kayıtları var ve boş kovanları. Mevzu olduğu gün Halil kolpağa kim sıkıysa küfredeyimmi dedim o küfretti o aileden sıkanlar biliyorum hatta mavzer in kimde nasıl saklandığını sonrada anlaşalım dediler ben çalışmayı bıraktım kendileri dozer soktu dozer operatörü kayıtlı dozeri sokanın Halil kolpak olduğunu söyledi ve akşamı durali kolpak ı makamında ziyaret ettik tm konuşalım anlaşalım dedi ertesi gün 5 kişi gittiğim yere konyaltı belediyesi ve asat çalışanlarını bizi linç ettirmek için orada üzerimize saldı ve murat yanık kim lan bu o... Çocukları dedi hepsi kayıtlı bize en az 20 kişi saldırdı ama biz evet kavga etmeye gitmedik ama linçte olmadık sonuç karşıdan 9 yaralı bizde birşey yok çok şükür sayı abartı değil kayıtlı ve ardından yalanlar gidemeyelim diye arabalarımızın lastiklerini bıçaklamışlar ve taşladılar biz herkesin öyle kafasına göre kumpas kurup kendi dozerle açtığı yeri bizi tancı gösterip susacak adam değiliz likçylü kurnazları neymiş bakan ismi söylemişim tek ispat olsun idama razıyım resmi iş yaptığımız yerde bakana ne gerek var nedir. Bu U yalan karalama

Yorumu oyla      0      0  
Köylü 20 Temmuz 2021 Salı 00:47

Ormanları talan ederken ki videolarınız YouTube da hala neden başkalarını suçluyorsunuz? Köylüyü tehdit ederkenki videolarınız da var herkes sizi çok iyi tanıyor hala ne yapmaya çalıştığınız anlaşılmıyor.

Yorumu oyla      0      0  
Hafriyat Firması Sahibi 20 Temmuz 2021 Salı 00:39

Hikmet Kaya hala yalan söylemeye devam ediyorsun. Hafriyat firması sahibiyim benden Kepce istediniz ben vermedim sonrasında gerekirse kepçeni satın alırım fiyatını söyle bana diyen sen değil misin? Benim birçok meslektaşımı tehdit etmedin mi? Kimlerden Kepce kiraladığını ve ormanı talan ettiğini biliyorum hepsinide açıklayacağım.

Yorumu oyla      0      0  
Hikmet kaya 19 Temmuz 2021 Pazartesi 17:46

Algıya GEL Algıya biz sadece Çalı temizliği yapıp arazi açtık adamlar dozerle girdi ağaçları yıktı mafya biziz öylemi. Adamlara kepçe çalıştırmayın kepçeyi araziden çıkarım dedik kayıtlı olarak kepçeyi çalıştır anlardan kepçe sahibi oradaki Ali Şahin açtıranlar Halil ve durali kolpak şuan orman tutanağını tuttu işgalciler köylü tabir edilen mafya bozuntuları boru hırsızı boruali ve akrabaları daha durun neler çıkacak Nasıl biz açmadık diyecekler dozer onların opereratör kendisi dedi Halil kolpak tuttu dedi

Yorumu oyla      0      0  
HAK-HUKUK 19 Temmuz 2021 Pazartesi 14:30

Sayın vekilim yanlış yönlendiriliyorsunuz. Bu kadar kıyamet koparanlar neden hala Orman Müdürlüğüne ve Jandarmaya ağaç katliamı diye şikayet yok. Bugün biz şikayet ettik ormana. Orman daha bugün gitti. Durali ve Halil Kolpak Ali Şahin Murat Yanık araziyi ve ağaçları katleden. Yarın pişman olacaksınız.

Yorumu oyla      0      0  
Vatandaş 19 Temmuz 2021 Pazartesi 13:53

Orman müdürlüğünü aradım bir tane şikayet yok. Köylü o kadar eylem yapacağına neden ormana Jandarmaya orman katliamı diye şikayet etmemiş. Olayın önünde ortasında arkasında asıl arazi mafyası Durali ve Halil Kolpak ortakları Kepçe sahibi Ali Şahin ve Murat Yanık var. Kul hakkından korkan internete Durali Kolpak yazsın araştırsın.

Yorumu oyla      0      0  
Hukuk Savunucusu 19 Temmuz 2021 Pazartesi 12:23

YouTube daki videolari izledim köylüleri tehdit ediyorsun!!! Silah ile araziyi basmaya gidiyorsun milleti darp ediyorsun!!! Hayatın işin gücün tehdit sonrasında hukuktan ve ALLAH tan bahsediyorsunuz. Sizin gibiler müslüman olamaz!! Müslüman dediğin, insanların elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir. Müslüman kardeşine sahtekârlık yapan, ona zarar veren ve ona hile yapan bizden değildir. Hz. Muhammed. Hikmet bey siz lütfen HUKUK tan ve ALLAH tan bahsetmeyin. Yazık şu ülkenin geldiği duruma.

Yorumu oyla      0      0  
taş 19 Temmuz 2021 Pazartesi 07:47

Ülkemiz 1950 den beri zaten talan ediliyor.Büyük kentleri ve göçleri düşünün,sonra ise siyasetçi bir şekilde geliyor ve bilmem kaçıncı aflarla işgalleri yasal hale getiriyor. Son imar affını düşünün ne kadar kaçak çıkma inşaat varsa çevreye uysun uymasın hepsi faydalandı.O nedenle siyasilerden medet beklemek nafile.

Yorumu oyla      0      0  
Hikmet kaya 19 Temmuz 2021 Pazartesi 02:30

Bizzat tesbitli o araziyi kepçe sokan talan eden durali kolpak tır ben 3 ay önce sadece Çalı temizliği yaptım, siz sağırın!!! yönlendirmesiyle kör ebe oynuyorsunuz sizin bütün beraber çevirdiğiniz oyunları tek tek anlatacağım mafya sizsiniz hırsızlıktan ve fetöden tescilli adamlarla kol kola olan sizsiniz, ben 3 ay önce açtığım tutanakları var elimde siz saldırdınız 44 kişi ve 5 kişiye saldırdınız anlaşmaya çağırdığınız adamlara kumpas kurdunuz ama beceremediniz Asat ve konyaltı belediyesi çalışanlarını getirdiniz hts kaydı var... şerefi aldığı 2 bin TL olan vatsap ı haberciler ALLAH var Biz ondan başkasından korkmuyoruz açtığımız her arazinin resmi başvurusu var kanunu çıkaran devlet biz kurallara uyuyoruz şuan kendinizi ihbar ettiniz kayda geçilsin kepçe ile 60 yıllık meşe ve pinar ları 5 gün önce yıkan durali kolpak Halil kolpak ve bu haberi yaptıran sağırdır sizin çete düzeniniz bozulacak devlet demek hukuk demektir ben sizin satın aldığınız kalem efendilerinden değilim bütün yazışmalarınızı tek tek deşifre edeceğim hiç biriniz ALLAH tan büyük değilsiniz vallahi yenileceksiniz ama bayram bitsin herkes hukuki bir şekilde elindeki belgeleri koysun siz eteğinizdekileri dökün

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tütüncü, Ankara’dan 3 müjde ile döndü
Başkan Hakan Tütüncü, Ankara'ya yaptığı ziyaretten 3 güzel haberle Kepez’e ...
Antalya'ya gelen günlük turist sayısı 100 bini aştı
KURBAN Bayramı tatiliyle turizm sezonunun en yoğun dönemi birleşince Antalya'ya ...
Antalya'da denizin altı da üstü de doldu
PANDEMİ sürecinde kapalı olan dalış okullarının yaklaşık 2 yıl sonra açılmasıyla ...
 
Alanya'da boks ve muay thai gecesi
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 2 dünya ve 4 Avrupa kemer maçı yapıldı. Boks ...
Antalya yolcuları yanlış uçağa bindirildi
Türk Hava Yolları uçağı ile Antalya Gazipaşa'ya gidecek iki yolcu, Gaziantep uçağına bindirildi...
Mahalle halkının mafya isyanı...
ANTALYA'nın Konyaaltı ilçesinde, mahallelerindeki ormanlık alanda, kimliği ...
 
Alanya'da caretta carettalar şezlongların arasına bile yuva yapıyor
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde bu yıl pandemide çok fazla insan popülasyonu ...
Başkan Uysal, arabuluculuk kurumunun önemine dikkat çekti
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Arabuluculuk Merkezi yönetim ...
Müzik, Antalya sokaklarında
ANTALYA'da, Muratpaşa Belediyesi'nin pandemi nedeniyle zor bir dönem geçiren ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva