Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
25 Nisan 2011 Pazartesi - 15:39

Taksicinin durak tepkisi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 'bir duraktaki taksi sayısının en az 10 olması' yönündeki kararı, taksiciler tarafından tepkiyle karşılandı. 100'e yakın taksici, kararı protesto etti.

Taksicinin durak tepkisi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) aldığı, taksi durağı oluşturulabilmesi için duraktaki taksi sayısının en az 10 olması kararı, taksi şoförlerinin tepkisiyle karşılandı. Yaklaşık 100 taksi şoförü, sabah erken saatlerde araçlarıyla birlikte Antalya Şoförler Odası önünde toplandı. Taksi şoförleri adına açıklama yapan Serhat Çağlayan, UKOME ve Antalya Şoförler Odası ortaklığında gerçekleştirilen son düzenlemenin taksicilere sorulmadan karara bağlandığını belirterek, "Bizlere dayatılan uygulamanın tekrar gözden geçirilmesini ve yıllardır kendiliğinden oluşmuş durak sınırlarının bizlere tekrar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Taksi sayısı 10'dan az olan duraklarını kapatılarak bir başka durakla birleştirilmesini eleştiren 15 yıllık taksi şoförü Murat Öz de, "Bu düzenlemenin sonunda 3 araçlık olan duraklar, 10 araç olup 3 araca göre ailesini geçindirmeye çalışan gelir azalmasıyla karşı karşıya kalacak. Eğer uygulama devam ederse yarın aynı işten ekmeğimizi çıkardığımız arkadaşlarımızla kanlı bıçaklı hale geleceğiz" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

İTİRAZ YÜZDE 10


Antalya Şoförler Odası önünde toplanan taksiciler, daha sonra oda başkanı Mehmet Ali Alkan ile görüştü. Görüşmede bazı taksi şoförleri ile oda yöneticileri arasında yaşanan gerginlik, birkaç taksicinin araya girmesiyle tatlıya bağlandı. Antalya'da 285 taksi durağı bulunduğunu, yeni uygulama ile durak sayısının 200'e indiğini ve bunların 20'sinin itiraz ettiğini anlatan Mehmet Ali Alkan, "Her doğum sancılı olur. Yeni uygulama için yapılan itiraz yüzde 10'u bulmuyor. İnsanları yüzde 100 memnun etmek gibi bir şansımız yok" dedi.

AKAYDIN İLE GÖRÜŞTÜLER


Taksi şoförleri, Antalya Şoförler Odası'ndaki görüşmenin ardından konvoy halinde Antalya Büyükşehir Belediyesi önüne gitmek üzere hareket etti. Korna eşliğinde belediye binası önüne gelen yaklaşık 100 taksici, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın ile görüşmek istedi. Akaydın, taksicilerin kendi içlerinden seçtiği 5 kişilik heyeti makamında kabul ederek sorunlarını dinledi. Bu sırada dışarıda bekleyen grup ıslıklar eşliğinde 'Yaparsa Hoca yapar' sloganları attı. Bazı taksiciler ise dertlerini yoldan geçen turistlerle 'İngilizce' konuşarak paylaştı.

3 BİN 500 TAKSİ İLE EYLEM

Başkan Akaydın ile görüşen heyet, çıkışta konuşulanları diğer taksi şoförlerine aktardı. Mustafa Akaydın ile yaptıkları görüşme sonucunda destek sözü aldıklarını belirten grup sözcüsü Murat Öz, "Bir haftaya kadar dilekçelerimizle şoförler odasına kararın iptali için başvuruda bulunacağız. Bu sürede herhangi bir değişme olmazsa 3 bin 500 taksi ile Antalya'da eylem yapacağız" dedi.


 
Erdoğan Antalya'ya ne zaman geliyor
 
'Evden eve' kaçak içki
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çetin Yurdakul 28 Haziran 2011 Salı 12:08

Şu yaşanan şamata,drama,komedi vs.adını ne koyarsanız koyun Antalyamıza hiç mi hiç yakışmayan sözde turizmin başkenti Akdenizin incisi cennet şehiri aldıkları saçma sapan kararlarla kaş yapalım derken göz çıkartan uygulamalarıyla kendi kendilerine bir takım yetki yaftaları yakıştıran kendinden, çevresinden,şehrinden ve ülkesi gerçeklerinden bihaber yetkililer hala şunun farkına varamamışlar ne yazıkki; Ben yada biz yaptık oldu.Ey UKOME'yi babasının çiftliği gören zihniyet! Bırakın duraklarda 10 araç mı olsun daha çok yada daha az mı? Eğer birşeyler yapalım istiyorsanız,önce işe insanların yürümesi için ayrılmış,belediyelerin yüz akı,seçim yatırımı ve rant kapısı olan KALDIRIM'lar var ya,işte o kaldırımlarda yer alan,kaldırımları işgal eden,o taksici esnafının eline boyayı,fırçayı veren emek emek kaldırımlara taksi durağı yazdıran yetkililere bir soruverin kamuya ait kaldırımları nasıl taksi duraklarına çevirebildiklerinin bir hesabını isteyin. Yaya'nın da trafiğin bir parçası olduğu gerçeğinden hareketle kaldırımların yarısını mallarını teşhir edebilmek adına işgal etmeyi bir hak gören esnaf ve motorunu,akülü bisikletine park yeri gören düşüncesizler, taksi esnafı.UKOME'yi oluşturan kurul yetkilileri ne zaman toplanıp da Antalya'nın yaya trafiğine kanat taktırma kararına imza atacaksınız. Çalışmalarınızda başarılar dilemek de istiyorum, saygılarımla.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Aşk Senfonisi”
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen ...
Sürücü kurslarından SPA belgesi
Türkiye Masaj Enstitüsü Genel Müdürü Sertaç Ak, yeni çıkan yönetmelikle ...
Antalya'dan küçük Osman'a özel ödül
Bu yıl ikincisi düzenlenecek Antalya Televizyon Ödülleri’nin basın toplantısı ...
 
Noel Baba'da ilk Paskalya ayini
Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan Ortodokslarca kutsal sayılan Noel ...
Yaşlı kadına çarptı ve kaçtı
Antalya’da yolun karşısına geçmek isteyen 61 yaşındaki Fatma Özten'e otomobiliyle ...
'Çılgın geceler' başladı
Her yıl yaz sezonunda gece kulüplerinde düzenlenen çılgın eğlencelerle ...
 
Kültürel miras taşıyıcısı
Isparta'nın Yalvaç ilçesinde 'keçecilik' yapan 39 yaşındaki Gencer Kondal'a, ...
Ehliyetsiz sürücü dereye uçtu
Antalya'nın Alanya ilçesinde ehliyetsiz sürücü 50 yaşındaki Sami Semen ...
'Öldürdün mutlu musun'
Antalya'da aynı sokakta son 5 ayda onlarca evcil ve sokak hayvanının kaldırımlara ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva