Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
3 Nisan 2015 Cuma - 10:35

Tanık polis, dayağı şaka zannetmiş

ANTALYA'da Gezi olayları sırasında müzisyen Mustafa Düştegör'ü dövdükleri ve yerde sürükleyip işkence yaptıkları iddiasıyla yargılanan 6 polisin duruşmasında tanık polislerden biri, arkasında gürültü duyduğunu ve 'şakalaşıyorlar' diye düşündüğünü söyledi.

Tanık polis, dayağı şaka zannetmiş
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Düştegör'ün avukatları, tanık üç polisin de olaya müdahale etmedikleri için suç işlediklerini öne sürerek yargılanmasını talep etti.

Antalya'da Gezi olayları sırasında Kaleiçi'nde müzisyen Mustafa Düştegör'ü sopa ve copla dövdüğü ileri sürülen bir polisin 'işkence' suçlamasıyla 18 yıl, 1'i amir toplam 5 polis memurunun da 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla 6'şar ay hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı. Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 18 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan polis memuru A.O.P. ile diğer sanıklar polis amiri A.S. ve polis memurları H.Y., S.Z., B.E., B.Ş. ve avukatlarıyla Düştegör'ün avukatları katıldı. 

YERDE SÜRÜKLEYEN POLİSİ TEŞHİS ETMİŞTİ
İkinci duruşmada mahkeme heyeti biri basın mensubu, 3'ü polis memuru dört tanığın ifadesini aldı. Tanık polis memuru O.A. ise saat 03.00'ten sonra Kaleiçi'ne inen 20- 30 kişilik grubun işyerlerine zarar verdiği ve müdahale etmelerinin istendiğini belirterek, Kaleiçi'ne indiğini, ama herhangi bir darp olayı görmediğini söyledi. Müfettiş ifadesinde Düştegör'ü yerde sürükleyenin A.O.P. olduğunu belirten ifadesi hatırlatılan O.A., görüntülerin izlettirilmesi sırasında sürüklemeyi yapan kişinin A.O.P. olduğu söylendiği için o şekilde bir beyanı olduğunu belirterek, "Ben A.O.P.'yi tanımam" dedi. O.A., sürükleyen kişinin A.O.P. olabileceğini söylediğini, 'Odur' demediğini kaydetti. 

ŞAKA OLARAK DÜŞÜNMÜŞ
Olayın kamera görüntülerinde grubun önünde yürüyen ilk polis memuru olan diğer tanık İ.B. herhangi bir olaya tanık olmadığını söyledi. Sadece arkadan gürültü duyduğunu, tahminen 50- 75 metre mesafeden geldiğini belirten İ.B., "Arkadaşlar şakalaşıyorlardır düşüncesiyle geriye dönüp bakmadım" dedi. Tanık polislerden M.A.K. olay tarihinde Kaleiçi'ne hiç gitmediğini ve görüntülerdeki kişinin kendisini olmadığını öne sürdü. 

TANIK POLİSLERE YARGILANMA TALEBİ
Şikayetçi Düştegör'ün avukatlarından Münip Ermiş, TCK'nın 83'üncü maddesine göre önleme sorumluluğu olan kamu görevlilerinin işlenmekte olan suça müdahale etmemelerini, bu yöndeki suçun açık göstergesi olduğunu söyledi. Polisin görevinin suçu kim işlerse işlesin müdahale ederek önlemek olduğunu belirten Ermiş, polisin müdahale görevinin yasayla tanımlandığını ve yasal sorumluluklarını yerine getirmediklerini belirterek, bu nedenle haklarında suç duyurusunda bulunulmasını istedi. 

POLİSLERE BİYOMETRİK FOTOĞRAFLARIYLA BİLİRKİŞİ TALEBİ
Düştegör'ün diğer avukatı Hakan Evcin ise soruşturma aşamasında 'görüntü yok' denildiğini, daha sonra kameranın olduğunu belirlediklerini, bu kez olayın olduğu yeri kameraların görmediğinin iddia edildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Körler sağırlar birbirini ağırlar şeklinde istediğimiz bütün talepler karşılanmayıp karartılmaya çalışıldı. Polis teşkilatının görevi olayları aydınlatmak, açığa kavuşturmaktır. Biz huzurda dinlenen ve olayı gördükleri açık olan polis memuru tanıklar yönünden suç ihbarında bulunulmasını talep ediyoruz. Sadece sanıklar ve tanıklar değil, olay mahallinde bulunan 40 polisin de sorumluluğu vardır. Bu nedenle orada görev yapan 40 polisin de sanıklar gibi biyometrik fotoğrafları getirtilerek dosyanın bilirkişiye gönderilmesini talep eriyoruz." 

TEŞHİSE ELVERİŞLİ FOTOĞRAFLARI İSTENDİ
Mahkeme sanık polislerden A.O.P., S.Z. ve polis amiri A.S.'nin teşhise elverişli biyometrik yöntemle çekilmiş fotoğraflarının fiziki ve CD ortamında çekilerek mahkemeye ivedi olarak gönderilmesine karar verdi. Ayrıca görgü tanığı olduğu düşünülen iki gazetecinin daha ifadesinin alınmasını kararlaştıran mahkeme, tanık polisler M.A.K., İ.B. ve O.A. hakkındaki suç duyurusu talebine bu aşamada gerek olmadığına, ancak yargılamanın ilerleyen sürecinde gerektiğinde bu hususta yeniden karar verilmesine hükmetti. Duruşma ertelendi.
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 

ANTALYA'DA GEZI OLAYLARI SIRASINDA MUZISYEN MUSTAFA DUSTEGOR'U DOVDUGU VE YERDE SURUKLEYIP ISKENCE YAPTIKLARI GEREKCESIYLE YARGILANAN 6 POLISIN DURUSMASINDA, TANIK POLISLERDEN BIRI ARKASINDA GURULTU DUYDUGUNU VE 'SAKALASIYORLAR' DIYE DUSUNDUGUNU SOYLEDI. (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

 
Antalya'dan Diyarbakır'a gönül köprüsü
 
Toplu ulaşıma elektronik takip geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'dan Diyarbakır'a gönül köprüsü
ANTALYA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, topladıkları kitapları ...
AVM önünde reklam çekimi
ÜNLÜ şampuan markası için Antalya'da faaliyet gösteren organizasyon ve ...
Tarihi konağa restorasyon desteği
ANTALYA'nın İbradı İlçesi'nde halk arasında 'Polisin Konağı' olarak bilinen ...
 
PhotoAntalya yarışması sonuçlandı
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 133'üncü kuruluş yıldönümü ...
'Ayakkabı kutusu' haberine beraat
DÖNEMİN Halkbankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın ayakkabı kutularında ...
Tarım ve Seracılık Festivali'nin programı belli oldu
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde düzenlenecek Tarım ve Seracılık Festivali'nin programı netleşti.
 
Editörlerin gözünden fotoğraf
Türkiye'de basın fotoğrafçılığının kalbi Antalya'da atıyor. Uluslararası ...
Fotoğraf Günleri'nde ustalar anlattı
ULUSLARARASI Basın Fotoğrafları Günleri'nde dünyaca ünlü foto muhabirleri ...
İntihar etmek isteyen işadamını polis kurtardı
ANTALYA'da falezlerin üzerinde intihar etmek üzereyken polis tarafından ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva