Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
14 Mart 2015 Cumartesi - 14:33

Tarihin tanıkları Antalya’da buluşuyor

BASIN fotoğrafçılığı alanındaki dünyanın en önemli isimleri ve Türkiye’de haber fotoğrafçılığına yön veren isimler Antalya’da buluşuyor.

Tarihin tanıkları Antalya’da buluşuyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

PhotoAntalya Uluslararası Basın Fotoğrafı Günleri’nde ilk Türk foto muhabiri Ferit İbrahim’in kareleride Türkiye’den genç yeteneklerin fotoğrafları da sergilenecek. Ara Güler’den Coşkun Aral’a, National Geographic fotoğrafçısı Reza’dan dünyanın en ünlü foto muhabirlerinden Christopher Morris’e, dünyanın en önemli kadın foto muhabirlerinden Jodi Bieber’den New York Times Fotoğraf Editörü Gaia Tripoli’ye kadar 60’a yakın isimin katılacağı PhotoAntalya çerçevesinde, kentin farklı noktalarındaki etkinlikler 5 gün boyunca sürecek. 

ARA GÜLER – COŞKUN ARAL – REZA YANYANA 
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye Foto Muhabirleri Derneği organizasyonu ile gerçekleştirdiği Antalya Cam Piramit’teki etkinlikler, 1 Nisan’da Coşkun Aral’ın sunumu ile Ara Güler ve National Geographic’in İranlı ünlü foto muhabiri Reza’nın söyleşisi ile başlayacak. Türkiye’deki bir çok gazete ve ajansın usta foto muhabirlerinin fotoğraflarının sunulacağı PhotoAntalya’da Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve TFMD’nin özel koleksiyonları fotoğraf tutkunlarıyla buluşacak. Fotoğraf günlerinde geçtiğimiz yıl motorsikleti ile giderken üzerine düşen yıldırım sonucu hayatını kaybeden dünyanın en önemli spor foto muhabirleri arasında yer alan Kerim Ökten anısına da özel bir seçki yeralacak. 

YILIN BASIN FOTOĞRAFLARI BURADA AÇIKLANACAK
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin bu yıl 30. kez düzenlediği Türkiye’nin en önemli medya ödülleri arasında yer alan Yılın Basın Fotoğrağrafları Yarışması’nın ödülleri burada açıklanacak. Dünyaca ünlü foto muhabirleri ve dünyanın en önemli yayın organlarından editörlerin arasında bulunduğu jüri bu yıl değerlendirmesini bu etkinlik çerçevesinde yapacak.

İNSTAGRAMA ÖZEL YARIŞMA 
Fotoğraf günleri etkinlikleri içerisinde bir de instagram fotoğraf yarışması yapılıyor. İnstagrama 29 Mart’a kadar #PhotoAntalya etiketi ile yüklenecek fotoğraflar arasından İnsagramda bir milyondan fazla takipçisi olan Mustafa Seven’in de yer aldığı jüri seçim yapacak. Antalya fotoğraflarının değerlendirileceği bu yarışmada toplam 6 bin TL para ödülü verilecek. 

ANTALYA’YA TANITIM DESTEĞİ 
Türkiye turizminin başkenti Antalya’nın tanıtımı açısından yapılan en renkli organizasyonlardan birini gerçekleştirdiklerini belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, “Böylesi bir kentin dinamiklerine yön veren bir sivil toplum örgütü olarak Antalya’nın tanıtımında büyük adımlar atarken sosyal sorumluluk projelerine de imza atıyoruz. Türkiye’nin ve dünyanın en önemli gözleri 5 gün boyunca Antalya’da olacak. Japonya’dan Güney Afrika’ya kadar pek çok ülkede fotoğraf günleri başlamadan sosyal medyada konuşulmaya başladı. Bu bile yapılan işin büyüklüğünü ve gücünüğ göstermeye yetiyor” dedi.

TARİHİN TANIKLARIYIZ
Türkiye’de ilk kez basın fotoğrafçılığı alanında böylesine büyük bir organizasyon yapıldığını söyleyen TFMD Başkanı Rıza Özel ise festivalin teması tanıklığı şu sözlerle açıkladı; “Foto muhabirlerinin çektiği kareler, bazen bir ulusun sevinci, bir şampiyonluğun coşkusudur, bazen de tabutun üzerindeki bir bayraktır, bir depremde sarsılan hayatlar, koca bir milletin acısıdır. Coşku dolu bir fotoğrafla birbirine kenetlenen milyonlar, çıplak ayaklarıyla alevlerden kaçan küçük çekik gözlü bir kızın karesiyle uykusundan uyanır isyan eder. Bizlerin fotoğraflarına yansıyan acıda, mutlulukta tarih sayfalarına birer görsel kanıttır. Ve o kanıtı ortaya koymak o fotoğraf için deklanşöre basabilmek yakın olmayı ‘Tanık’ olmayı gerektirir. Foto muhabirleri için ‘Tarihin tanıkları’ ifadesi kullanılır. Bu yüzden PhotoAntalya, tanıklık teması ile yapılıyor”
ANKARA, (DHA)- 

BASIN FOTOGRAFCILIGI ALANINDAKI DUNYANIN EN ONEMLI ISIMLERI VE TURKIYE DE HABER FOTOGRAFCILIGINA YON VEREN ISIMLER ANTALAY DA BULUSUYOR.
 TURKIYE FOTO MUHABIRLERI DERNEGI (TFMD) VE ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASININ ORTAKLASA DUZENLEDIGI PhotoAntalya ULUSLAR ARASI BASIN FOTOGRAFI GUNLERI 1 VE 5 NISAN TARIHLERI ARASINDA ANTALAYA DA ONLARCA ETKINLIKLE DUZENLENECEK. (FOTO: ALI OZ)

BASIN FOTOGRAFCILIGI ALANINDAKI DUNYANIN EN ONEMLI ISIMLERI VE TURKIYE DE HABER FOTOGRAFCILIGINA YON VEREN ISIMLER ANTALAY DA BULUSUYOR.
 TURKIYE FOTO MUHABIRLERI DERNEGI (TFMD) VE ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASININ ORTAKLASA DUZENLEDIGI PhotoAntalya ULUSLAR ARASI BASIN FOTOGRAFI GUNLERI 1 VE 5 NISAN TARIHLERI ARASINDA ANTALAYA DA ONLARCA ETKINLIKLE DUZENLENECEK. (FOTO: BARBAROS KAYAN)

BASIN FOTOGRAFCILIGI ALANINDAKI DUNYANIN EN ONEMLI ISIMLERI VE TURKIYE DE HABER FOTOGRAFCILIGINA YON VEREN ISIMLER ANTALAY DA BULUSUYOR.
 TURKIYE FOTO MUHABIRLERI DERNEGI (TFMD) VE ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASININ ORTAKLASA DUZENLEDIGI PhotoAntalya ULUSLAR ARASI BASIN FOTOGRAFI GUNLERI 1 VE 5 NISAN TARIHLERI ARASINDA ANTALAYA DA ONLARCA ETKINLIKLE DUZENLENECEK. (FOTO: BUNYAMIN AYGUN)

 
Şiddetli rüzgar ağacı devirdi
 
Belkıs Özgen güven tazeledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şiddetli rüzgar ağacı devirdi
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde kısa süreliğine etkili olan şiddetli rüzgar, ...
Topun peşinden denize koştu boğuldu
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde kardeşiyle plajda oynadığı topun peşinden ...
Teknesiyle balığa çıktı, bir daha dönmedi
ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde, geçen çarşamba günü teknesiyle balığa çıkan ...
 
PhotoAntalya başlıyor
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) öncülüğünde Türkiye Foto Muhabirleri ...
Tapu memuru terastan atlayarak intihar etti
ANTALYA'da ailevi nedenlerden dolayı bunalıma giren 39 yaşındaki Servet ...
Bir garip ilişkiler zinciri
ANTALYA'da eşine tecavüze kalkıştığını iddia ettiği kayınbiraderi Şahin ...
 
Bombaya binip Antalya'ya gelmişler
ANTALYA'da polis tarafından şüpheli görülerek durdurulan ve Kayseri'de ...
Dünya Kadın Yürüyüşü'nde gerginlik
DÜNYANIN farklı ülkelerinden kadınların oluşturduğu Dünya Kadın Yürüyüşü'nün ...
'Yılın annesi' plaketini aldı
ANTALYA İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) yönetimi, Çocuk Evleri Sitesi'nde ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva