Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
15 Ocak 2024 Pazartesi - 15:33

Taş Duvar Kaplama Panelleriyle Rustik Dekorasyon Stili

Günümüzde iç mekan tasarımında farklı birçok dekorasyon stili ilgi görüyor. Bunlar arasında doğal tarzı benimseyen rustik stil de oldukça beğenilen tarzlardan biri.

Taş Duvar Kaplama Panelleriyle Rustik Dekorasyon Stili
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bu yazımızda rustik dekorasyon stili nedir sorusuna cevap veriyor ve taş duvar kaplama panelleri ile rustik stil oluşturmanın püf noktalarına değiniyoruz.

Rustik Dekorasyon Stili Kısaca Nedir?

Fransızca kökenli bir kelime olan rustik, köye özgü veya kırsal kesim anlamında kullanılır. Rustik dekorasyon stili ise kısaca köy yaşamının doğal, eski ve sıcak atmosferini şehir yaşamına taşıyan bir tasarım tarzıdır. Rustik stil doğallık ve rahatlık vurgusuyla sahil ve kır evlerinden modern rustiğe kadar geniş bir yelpazede çeşitli varyasyonları içerir. Bu tarz, düzensizlik içindeki doğal güzellikleri ön plana çıkararak doğal, vahşi ve sade bir estetik sunar. 

Rustik Dekorasyonda Stil Önerileri

Rustik stil doğalı ön planda tutan ve kırsala vurgu yapan bir tarz olsa da tasarımda kullanılan eşyaların veya diğer öğelerin gerçekten doğadan olması gerekmez. Bu tarzdaki dekorasyonda amaç kırsalı yansıtan doğal bir görünüm elde etmektir. Bu açıdan rustik stilde dekorasyon için püf noktası doğadan ilham alan, köy yaşamını yansıtan renk, doku ve materyalleri kullanmaktır.

Peki doğal yaşamı ve modern tarzı bir araya getirmek için ne yapabileceğinizi biliyor musunuz? Doğal olanı ve şehir yaşamını yansıtan öğeleri bir araya getirerek modern bir rustik tarz elde edebilirsiniz. Bu dengeyi tutturmak için örneğin doğal görünümlü eşyalar ile beraber daha parlak yüzeyli metal gibi objeleri bir arada kullanabilirsiniz. Duvar dekorasyonunda rustik tarz için ise taş duvar kaplama panelleri uygun seçenekler arasındadır.

Taş Kaplama Panelleri ile Rustik Dekorasyon

İç mekan tasarımında taş duvar kaplama panelleri, dekoratif ve işlevsel malzemeler olarak öne çıkar. Bu ürünleri yaşam alanlarınızda rustik bir tarz oluşturmak için tercih edebilirsiniz. Taş görünümlü panelleri odalarınızın yanı sıra mutfak ve banyo tasarımında da kullanabilirsiniz. Europanel Covering gibi sektörün önde gelen markalarında ihtiyacınız olan taş duvar kaplama panelleri bulmanız mümkün.

Sıkça karşımıza çıkan taş duvarlar ve dış cephe kaplamaları modası geçmeyen bir tarz yaratmak için birebir. Eğer doğal havayı iç mekanlarınızda hissetmek istiyorsanız, duvarlarınızda taş görünümüne yer verebilirsiniz. Örneğin çalışma masanızın arkasında taş duvar kaplama paneli kullanabilirsiniz. Böylelikle modern ve doğal esintiler taşıyan bir çalışma alanı yaratabilirsiniz. Bu duvarda yer alacak metal raflarla modern çizgiler taşıyan bir mekan yaratabilirsiniz. 

Rustik stilde dekore edebileceğiniz alanlardan biri de banyo ve mutfaklardır. Örneğin banyonuzda kullanacağınız taş kaplama panellerinde ahşap detaylar tercih edebilirsiniz. Böylelikle daha zengin ve doğal bir görüntü elde edersiniz. Yine böylece mutfak duvarlarında veya set arasında taş kaplamalar kullanabilirsiniz. Ahşap tezgahlarla rustik stili güçlendirmek veya modern detaylarla farklı bir sentez oluşturmak da seçenekler arasında.

Europanel Covering Rocca ve Serrate Serisi ile Rustik Tarz

Rustik tarzda doğal renkler ve gösterişsiz yüzeyler ön plandadır. Europanel Covering’in Rocca serisi ile taş duvar kaplama panelleri arasında doğal renk seçenekleri bulabilirsiniz. Ayrıca kaya görünümündeki yüzeyiyle doğayı anımsatan bir iç mekan tasarımı elde etmeniz de mümkün. Gri, beyaz ve bejin en güzel tonları için Rocca serisindeki taş panelleri tercih edebilirsiniz.

Diğer taraftan Serrate serisi de rustik stil yaratmak için kullanabileceğiniz taş duvar kaplama panelleri içeren bir seridir. Özellikle gri ve siyah gibi koyu tonlardaki panellerle öne çıkar. Çizgisel bir görüntü ile hem doğal hem de daha modern bir tarz yaratmak mümkün. Bu stil için bu paneller de ideal bir seçim olacaktır. Bu seri ile yaşam alanlarınızın yanı sıra ofis dekorasyonu için de şık bir görüntü yaratabilirsiniz.

Taş duvar kaplama panelleri ile dış mekanlarda rustik tarz yaratmak da mümkün. Örneğin balkon duvarlarınıza taş görüntüsü verdikten sonra çiçeklerle şık bir peyzaj yapabilirsiniz. Ayrıca alana koyacağınız bambu setlerle de hoş bir dinlenme alanı yaratabilirsiniz. Panellerin iklim şartlarından etkilenmeyen yapısı sayesinde balkonunuzda uzun süreler boyunca bu ürünleri kullanmanız mümkün.

Rustik tarzda bir dış mekan elde etmek için de yine taş kaplama panellerini değerlendirebilirsiniz. Bahçe duvarlarınızda kültür taşı görünümünde kaplamalar kullanarak güzel bir görünüm elde etmeniz mümkün. Ayrıca farklı bitki ve çiçek türleriyle bu tarza uyumlu peyzajlarla rahatlatıcı bir mekan yaratabilirsiniz. Kültür taşı görünümündeki paneller için Europanel Covering'in Cabrera serisini inceleyebilirsiniz.

Rustik Dekorasyonda Europanel Covering Taş Paneller ile Fark Yaratın!

Dekorasyonda rustik stilden ve taş duvar kaplama panelleri çeşitlerinden kısaca bahsettik. Europanel Covering duvar panelleri sektöründeki tecrübesiyle dekorasyon stilinize tarz katacak geniş bir ürün yelpazesine sahip. Özellikle Rocca ve Serrate serisi rustik stili en iyi yansıtan modeller arasında. Yaşam alanlarınızda rustik bir tarz elde etmek için çeşitli taş duvar kaplama panelleri kullanabilirsiniz. Hem dayanıklı hem de dekoratif duvar kaplama panelleri için europanelcovering.com adresini ziyaret edebilirsiniz. 

 
Kazada ölen motokurye, son yolculuğuna uğurlandı
 
Armağan Çağlayan döner fiyatlarına isyan etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orhan Sarı: Engelsiz Bir Gönen İçin Altyapı ve İstihdam Projeleri
Balıkesir'in Gönen ilçesinde Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı olan ...
Türkiye'de Popüler 10 Tatil Yeri
Ülkemizin dört bir yanı doğal güzelliklerle çevrili. Havalar güzelleşip ...
Global Nakliyat: Profesyonel İstanbul - İzmir Nakliyat ve Eşya Depolama Hizmetleri
Global Nakliyat, İstanbul - İzmir arasında sağladığı profesyonel nakliyat ...
 
Online Cinsel Terapi Hizmetleri
Cinsel hayatınızda yaşadığınız ruhsal sorunlar için cinsel terapi uzmanı sitesine danışabilirsiniz.
Ortodontide Sık Sorulanlar
Dişlerinin görüntüsünden memnun olmayan, bununla birlikte kapanış ve çiğneme ...
Cumhuriyetin 100. Yılında İhracatın Parlayan Yıldızı QUA Granite
2023 yılında dış ticaret faaliyetleriyle Türkiye'ye 42,6 milyar dolar ...
 
Evlat Edinme Sürecinde Hukuki Adımlar
Evlat edinmek, birçok aile için önemli ve duygusal bir karar olmakla birlikte, ...
Trabzon'da Günlük Araç Kiralama Deneyimi
Trabzon Oto Kiralama, şehrin keşfedilmeyi bekleyen güzelliklerini keşfetmek ...
Nilüfer Nöbetçi Elektrikçi -- Nilüfer Elektrikçi
2017 Yılından beri Elektrik Arıza, 2017 Yılından Beri 7 Gün 24 Saat Hizmetinizdeyiz! ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva