Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
8 Ekim 2014 Çarşamba - 16:23

Türel: Sansürün karşısındayım

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cuma günü 51'incisi başlayacak Altın Portakal Film Festivali'nde sansür ve otosansür bağlamındaki tartışmaların dışında olduğunu belirterek, "Kişisel tavrım sansürden yana değil, sansüre karşıdır" dedi.

Türel: Sansürün karşısındayım
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü'nde toplandı. Gündem görüşmeleri öncesi söz alan CHP Grup Sözcüsü Songül Başkaya, 10 Ekim'de 51'incisi başlayacak Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin kentin ulusal ve uluslararası alanda büyük öneme sahip etkinliği olduğunu ancak festivalin bu yıl sansür tartışmaları eşliğinde başladığını kaydetti. Başkaya, "Keşke festival farklı şekilde, Antalya'da filmleriyle, katılımcı sanatçılarıyla tartışılan bir festival olabilseydi" dedi.
 
FESTİVAL ANTALYA'NIN ONURUDUR
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Antalya'nın 51 yıldır sanata destek veren bir şehir olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
 
"Türk ve dünya sinemasına destekleri olan ve yollarda geçecek sanatçıları görebilmek için kortej boyunca bekleyen hemşehrilerimizle birlikte böylesine önemli kültürel etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmak Antalya'nın onurudur."
 
Sansür veya otosansürü hiçbir şekilde kabul edebilecek bir anlayışa sahip olmadığını belirten Başkan Türel, "Sanatsal değerlendirmelerin içine girmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Sanatın siyasetin dışında tartışılması benim en büyük temennimdir" dedi. Gündemde yer bulan tartışmalar içinde tarafının sansürden yana değil, sansüre karşı olduğunu belirten Başkan Türel, ayrıca Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Başkanı sıfatıyla tartışmaların tamamen dışında olduğunu söyledi. "Kriz ortaya çıkarmak bizim işimiz olmaz" diyen Başkan Türel, bunun için elinden gelen her türlü gayreti en güçlü şekilde ortaya koyduğunu, koşmaya devam edeceğini belirtti. Başkan Türel, "Dışımızdaki tartışmalara girmeyeceğim. Bunları da değerlendireceğimiz gün ve zaman gelecektir. Festivali siyasete bulaştırmadan siyasetin dışında icra etmek istiyoruz. Amacımız budur" diye konuştu.
 
TÜRGEV TAHSİSİYLE BELEDİYE YÜKTEN KURTULDU
 
Aynı oturumda Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 342 öğrenci kapasiteli iki ayrı öğrenci yurdunu Türkiye Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) ücretsiz tahsisine ilişkin meclis bilgilendirildi. Başkan Türel, tahsisler ücretsiz şekilde görünse dahi bu işlemle Büyükşehir Belediyesi'nin önemli bir mali yükten kurtulduğunu, kazanım sağladığını söyledi. İki ayrı yurdun geçen yıl giderinin 2 milyon 230 bin TL olduğunu, bunun karşılığında 644 bin TL geliri bulunduğunu kaydeden Başkan Türel, "Bugün finans yönetimine doğru yaptığımız için yatırımlara kaynak bulabiliyoruz" dedi.
 
CHP'NİN REFERANS LİSTESİ
 
Yurtlarda kalacak öğrencilerin belirlenmesinde Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 20'lik kontenjan hakkı bulunduğunu kaydeden Menderes Türel, şöyle konuştu:
 
"Geçmiş dönemde kimlerin referanslarıyla kaldığı da malum. Bizden önceki dönemde öğrencilerin kalması hususunda referans olana kişiler CHP Antalya Milletvekili, sanırım bunun için soru önergesi verdi. Gürkut Acar, Sezgin Tanrıkulu, Adnan Keskin, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Samsun Milletvekili Haluk Koç, CHP Bursa İl Başkanı, Menemen Belediye Başkanı, İzmir Milletvekili Erdal Aksünger gibi birçok isim var. Özetleyerek sunuyorum. CHP ve MHP'den belediye başkanlarının referansı var. Böyle bir referans listesi var."
 
Büyükşehirin kontenjanı dışında kriterlere ilişkin tercihin TÜRGEV'e ait olduğunu belirten Başkan Türel, "Farklı uygulamalar yapılıyor gibi yansıtmaya çalışmak doğru değil. Geçmiş dönemde CHP'li milletvekili, genel başkan yardımcısının referans olduğu öğrenciler burada kalmaya devam ediyor" dedi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)- 

 
'CHP'de 21 il görevden alınacak'
 
Öğretmenlerden oturma eylemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Minibüs yolda alev alev yandı
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde 16 kişinin bulunduğu minibüs yolda giderken ...
Kontrolden çıkan kamyon 3 araca çarptı: 1 ölü, 9 yaralı
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği ...
Eniştesinin otomobilinde tabancayla intihar etti
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde 41 yaşındaki Recep Ören, eniştesi Mehmet ...
 
Türkiye'nin en büyük yöresel fuarı
ANTALYA Ticaret Borsası'nın (ATB) bu yıl beşincisini düzenleyeceği Türkiye'nin ...
11 belgesel altın portakal'dan çekildi
Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 'Ulusal Belgesel Film Yarışması' ...
Alanya'da 35 bin yabancıya mülk satıldı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde yabancılara yönelik gayrimenkul satışı gün ...
 
Kaleiçi'nde İstanbul havası
ANTALYA'da havanın soğumaya başlamasıyla birlikte restoran, meyhane, kafeterya ...
Çocuklara 112 eğitimi verilecek
TÜRKİYE'de acil çağrılara yapılan aramaların yüzde 20'sinin asılsız ihbarlardan ...
Alanya-Gazipaşa Havalimanı yolu kapanabilir
GAZİPAŞA Belediyesi eski Başkanı Cemburak Özgenç, Alanya-Gazipaşa Havalimanı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva