TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
1 Ekim 2015 Perşembe - 09:28

Turizmde hedef maksimum

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Antalya'daydı.

Turizmde hedef maksimum
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Antalya'da gerçekleşen 'T20 Turizm Bakanları Toplantısı'nda alınan kararların uluslararası seyahatin kolaylaştırılması, turizmde istihdamın geliştirilmesi, yeni istihdam alanları yaratılması ve rekabetin dengelenmesi konularında politikalar oluşturarak turizmin sosyal ve ekonomik kalkınmadaki rolünün maksimum düzeye erişmesine katkıda bulunacağını söyledi. 

Türkiye'nin dönem başkanlığını üstlendiği G20 üyesi ülkelerinin turizm bakanlarının katılımıyla düzenlenen 6'ncı 'T20 Turizm Bakanları Toplantısı', Antalya'da gerçekleştirildi. 15- 16 Kasım tarihlerinde devlet başkanlarını katılımıyla yapılacak zirveye de ev sahipliği yapacak Belek'te gerçekleşen toplantının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Genel Sekreteri Taleb Rifai ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Direktör Yardımcısı Greg Vines ortak basın toplantısı düzenledi.

YENI TURİZM POLİTİKALARI

Bakan Topçu, T20 Turizm Bakanları Toplantısı'nın dünya barışına, huzuruna ve refahına büyük katkıda bulunacağına inancını dile getirdi. Toplantıda alınan kararların uluslararası seyahatin kolaylaştırılması, turizm alanında istihdam hacminin geliştirilmesi, yeni istihdam alanları yaratılması, ülke sınırları içinde ve ülkeler arasında rekabetin dengelenmesi gibi hususlarda politikalar oluşturarak turizmin sosyal ve ekonomik kalkınmadaki rolünün maksimum düzeye erişmesine katkıda bulunacağını aktaran Topçu, ayrıca T20'nin sonuçları itibariyle G20'nin öngördüğü çabaların kapsamını genişleteceğini ve daha sağlam büyümeyi güvence altına alacağını söyledi. Topçu konuşmasına şöyle devam etti:

"Sektörün değerlendirilmesinde yol gösterici olan Dünya Turizm Örgütü'nün 2014 yılı verileri incelendiğinde turist sayısının 1 milyar 133 milyon, turizm gelirlerinin ise 1 milyar 246 milyon dolara ulaştığı görülecektir. Turizm, doğrudan ve dolaylı olarak 185 çeşit ekonomik aktiviteye katkıda bulunan bir sektördür. Bugün her 11 istihdamdan biri turizmle ilgili ve bağlantılıdır. Turizm 2014 yılında ülkelerin gayrisafi yurtiçi hasılalarının (GSYH) yüzde 3.1'ini oluştururken bu rakamın 2015'te yüzde 3.7'ye ulaşması beklenmektedir. Ülkemizde ise 2014 yılında turizm gelirleri GSYH'nin yüzde 4.2'sini oluşturmuş durumdadır. Bu rakamlar turizm sektörünün ulusal ekonomilere yaptığı katkının önemini vurgulamaktadır." 

ANA HEDEF İNSANLIĞIN ORTAK ÇIKARI

Turizm sektörünün ülkelerin refah ve istihdam artışına yaptığı katkılarla, KOBİ'ler, istihdam ve istihdam yaratmayı teşvik eden politikalar kapsamında ele alınmasının oldukça önemli bir adım olduğunu söyleyen Topçu, turizmin ekonomik alandaki katkılarının yanı sıra, kültürlerarası diyalog, tarih ve kültürel mirasın korunması, çevre duyarlılığı ve teknolojik gelişme gibi pek çok alanın gelişmesine ve sürdürülebilirliğine katkı sağladığını söyledi. Bu bağlamda tüm ülkelerin turizm sektörünü hassasiyetle değerlendirmesi gerektiğini belirten Bakan Topçu, şunları söyledi:

"Ana hedef insanlığın ortak çıkarına dönük yeni stratejiler geliştirmek ve bunları da uygulamak olmalıdır. Bizlerin başlıca hedefi turizmde yeni hizmet ve fırsatlar yaratmak, uluslararası karar verme mekanizmalarında güçlü bir temsil sağlamak, doğal ve kültürel mirasın korunmasını teşvik etmek, tarihi, kültürel ve yerel özelliklerimizin benzerlikleri ve farklılıklarından yola çıkarak insanımızın yaşam standardını yükseltmektir." 


TURKIYE'NIN DONEM BASKANLIGINI USTLENDIGI G20 UYESI ULKELERININ TURIZM BAKANLARININ KATILIMIYLA DUZENLENEN 6'NCI 'T20 TURIZM BAKANLARI TOPLANTISI', ANTALYA'DA GERCEKLESTIRILDI. KULTUR VE TURIZM BAKANI YALCIN TOPCU, BIRLESMIS MILLETLER DUNYA TURIZM ORGUTU (UNWTO) GENEL SEKRETERI TALEB RIFAI VE ULUSLARARASI CALISMA ORGUTU (ILO) GENEL DIREKTOR YARDIMCISI GREG VINES ORTAK BASIN TOPLANTISI DUZENLEDI. (FOTO:EMRE BAYLAN/ANTALYA-DHA)

BİLDİRİDE ÖNE ÇIKAN GÜNDEMLER

Toplantı çerçevesinde ele alınan konuların sonucunda onaylanan bildirinin KOBİ'lerin istihdam yaratma konusunda ufuk açıcı bir vizyon sunması dileğinde bulunarak açıklamalarını sürdüren Topçu, bildirgenin ayrıca turizmde girişimcilik, cinsiyet eşitliği ve genç istihdamında kalıcı ve kaliteli iş alanları yaratan becerilerle ilgili maddelerinin önemine değindi. Bildiri çerçevesinde piyasa gereksinimleri ve eğitim ihtiyaçları bağlamında köprü kurulması için kamu sektörü ve eğitim öğretim kurumları arasında güçlü bir koordinasyonun sağlanması, bu alana daha fazla yatırımın teşvik edilmesi gerektiğine inandığını dile getiren Topçu, "Ayrıca turizmin yeşil iş alanları gündemine dahil edilmesi bakanlık olarak üzerinde hassasiyetle duracağımız noktalardan birisi olacaktır. Çünkü bizim medeniyetimizin emridir, 'Kıyamet kopacağını bilsen elinde hurma fidanını toprağa dik diye' bir emir var" diye konuştu. 

DİĞER KONUŞMACILAR

UNWTO Genel Sekreteri Rifai, toplantında bakanların 5 konu üzerinde konsensüs sağladığını aktardı. Başlıkları, kadınların eğitimin güçlendirilmesi, kamu ve özel sektör arasında daha güçlü bağların kurulması, eğitim ve öğretim kurumlarının piyasanın ihtiyaçlarına karşılık verecek şekilde uyumlulaştırılması, gelişmekte olan ülkeler ve G20 ülkeleri arasında bağın kurulması ve KOBİ'lerle entegrasyon ve işbirliğinin sağlanması olarak sıralayan Rifai, "Antalya'da gerçekleştirilen 6'ncı toplantı en başarılı, en güzel, en odaklanmış toplantılardan bir tanesidir. 6'ncı toplantı kilometre taşı olarak hatırlanacaktır" dedi. 

ILO Genel Direktör Yardımcısı Vines ise turizm sektörünün gençler ve kadınlar tarafından cazip bir kariyer fırsatı olarak algılanması gerekliliğine değindi.


TURKIYE'NIN DONEM BASKANLIGINI USTLENDIGI G20 UYESI ULKELERININ TURIZM BAKANLARININ KATILIMIYLA DUZENLENEN 6'NCI 'T20 TURIZM BAKANLARI TOPLANTISI', ANTALYA'DA GERCEKLESTIRILDI. KULTUR VE TURIZM BAKANI YALCIN TOPCU, BIRLESMIS MILLETLER DUNYA TURIZM ORGUTU (UNWTO) GENEL SEKRETERI TALEB RIFAI VE ULUSLARARASI CALISMA ORGUTU (ILO) GENEL DIREKTOR YARDIMCISI GREG VINES ORTAK BASIN TOPLANTISI DUZENLEDI. (FOTO:EMRE BAYLAN/ANTALYA-DHA)

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - 

 
Tanesi 273 bin TL'den 110 heykel yaptırıyoruz
 
Ressam olma yarışı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bojuware 201 1 Ekim 2015 Perşembe 17:22

ne günlerdeyiz yarap kenefe bekçi olmıyacaklar oldu saf saf melül melül bakan bakan oldu.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Uçaklar için 2'nci 6 bin dolarlık destek işe yaramadı'
BİBLİO Globus Türkiye Genel Müdürü Sezgin Özer, ekim ve kasım aylarında ...
Alman turizm deviyle Türkiye işbirliği
TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile 2 bin 214'ü Almanya'da olmak ...
Rusya'da umut 2019
Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONYSİAD) tarafından düzenlenen ...
 
Bu tarihi değerleri sadece meraklıları ziyaret etti
ANTALYA'da insanlık tarihiyle yaşıt Karain Mağarası, Büyük İskender'in ...
Antalya'dan İzmir'e transfer
Mövenpick Hotel İzmir'in yeni Satış Direktörü Aslıhan Özgür oldu.
Ünlü otele haciz
Aydın Didim'de bulunan tesettür oteli Caprice Palace Otel'de haciz işlemi yapıldı.
 
Güvenlik olmazsa turizm olmaz
BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Rifai Taleb, ...
Bakan Topçu: Aspendos eleştirileri ideolojik linç
KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonuna ...
Aspendos restorasyonunda 'mutfak mermeri' eleştirisi
ANTALYA’da dünyanın en önemli kültürel varlıklarından Aspendos Antik Tiyatrosu’ndaki ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva