Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
4 Mayıs 2012 Cuma - 23:02

Tüzmen, Başbakan’a bakın ne demiş;

Devlet eski Bakanı Kürşat Tüzmen, halk triatlonuna katılmak için Antalya’ya geldi. Başbakana övgüler yağdıran Tüzmen, bir anısını da anlattı ve lafını esirmeyen biri olduğunu gösterdi.

Tüzmen, Başbakan’a bakın ne demiş;
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye Triatlon Federasyonu’nun düzenlediği halk triatlonunda yarışmacı olan eski bakan Tüzmen, Kaleiçi Gönüllüleri’nin sabah kahvaltısına da katıldı. Gizlibahçe Konakları’ndaki kahvaltıda, Emin Altıner’in ‘Kaleiçi Sunumu’nu izleyen Tüzmen, Antalya Ekspres Gazetesi Yazarı Haşmet Öyken ile Gün Haber Yazarı Dursun Gündoğdu’nun sorularını cevapladı.
 
Öyken’in, “Ne olacak bu memleketin hali?” esprili sorusunu, “Memleketin hali iyi olur merak etmeyin” diye cevaplayan Tüzmen, şöyle devam etti:
 
“1994’de Serbest Bölgeler Genel Müdürüyken, o zamanki bakanımız bir hanımefendiydi. Ayfer Yılmaz… İlk burada kullandım o sözü, ‘Bakanım, beni dalmaya gönderin, benim dilimin suya değmesi lazım’ dedim. Çok sertim, etrafı kırıp döküyorum. “O zaman su iç” dedi. O da zeki tabiî ki… Bende “Tatlı su kesmiyor tuzlu su lazım” dedim.
 
EHİLSİZ KİŞİNİN HAK ETMEDİĞİ YERDE OLMASINA DAYANAMIYORUM
 
Benim yapım serttir, sevecen ve samimiyim ama uzaktan sert görünüyorum. Disiplinsiz işe sorumsuzluğa işin ehli olmayanın hak etmediği yerlerde olmasına dayanamıyorum. O zaman dilim sertleşiyor söylüyorum. Çin atasözü vardır, ‘Maymun yükseğe çıktığı zaman kıçı daha iyi görünür’ diye… En çirkin yeri… Yükselen insanlara bakacaksınız, kıçı temizse devam edecek.”
 
Tüzmen, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olacağınız söyleniyor?.. Bunun aslı var mı?” sorusuna önce, “Boşa konuşuyoruz. Zamanı gelince konuşmalıyız” dedi, sonra sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Mersin Büyükşehir Başkanlığı söylemi yıpratma amaçlı söylentiler. Her türlü görev kutsaldır. Ancak, ben özel sektörde danışmanlık yapıyorum, kendi işlerime yoğunlaştım. Belediye başkanlığı güzel bir görev ama beni kesmez diye düşünüyorum. 330 milyar doları yönetmiş bir insanım. Gümrükleri yönettim, dış ticareti yönettim, daha küçük bütçeleri yönetmek memleketime ne sağlar?
 
6 BAKANIN İŞİNİ TEK BAŞIMA YAPIYORDUM
 
Dış Ticaretten sorumlu bakanlık yaptım. Komşu ülkelerle ticaret gelişti. Şimdi komşularla ilişkilerimiz bozuldu ona üzülüyorum. 20 senelik emek 20 dakikada bozuluyorsa orada bir sıkıntı vardır. Bizim işimiz mal satmaktır, mal satmak, almaktır. Kimse demokrasi ihraç etmeye kalkmasın. Demokrasi ihracatı Amerika olsan yaparsın. Bu tür maceraların ülkemize zarar getirdiğini gözlemledim. Bunu MKYK da söyledim. Doğru olan budur, dolaylı göstermem direkt ortaya söylerim. Demokrasi ihraç ettiğiniz zaman olanı görüyorsunuz. O zaman ben 6 bakanın yaptığı işi tek başına yapıyordum. Bana güvendiler. Ben kendi isteğimle ayrıldım ve hala görüşüyorum.”
 
BAŞBAKAN GÜZEL ÇALIŞTI
 
Kürşat Tüzmen, “AKP’nin çizgisinde bir değişim var mı?” sorusuna ise şu cevabı verdi:
 
“Bence her partinin çizgisinde değişim olur. Olgunlaşan meyve çabuk çürür. Olgunluk döneminde AK Parti gibi bir partinin tabanı çok kuvvetli ve geniş olduğu için devamı daha iyi olur. İlk kuruluştaki idealler ve demokratik ortamın taşınması lazım. Başbakanımız 3 dönem vekillik yapanın bir daha yapamayacağını söyledi, buna uyacak. 8 seçim geçiren parti hala en fazla oyu alıyorsa kendini yeniliyor demektir. Sanatçılar vardır. İdoldür, Ajda Pekkan gibi… Ben çocuktum Ajda vardı, hala var. AK Parti marka oldu, piyasadan çekilmez. Ciddi bir markanın piyasadan çekilmesi gibi bir etki bırakır. Parti Tayyip Erdoğan gibi bir lider çıkaramaz. Ezilmiş bir belediye başkanı ve çok çalışkan bir insanın haksızlığa uğraması bilinciyle toplumda yerini almıştı, hapse girdiği zaman hepimizi çok üzmüştü. Güzel çalıştı, akıllı bir strateji izleyip şansın da yardımıyla ciddi bir rüzgarla yüzde 32 ile aldığı işi yüzde 50’ lere taşıdı. 10 yıl AK Parti Türkiye’ye damgasını vurdu. ANAP gibi… Fakat onlar dejenere oldu yürütemedi. Biz o hataları görüp o düşüşe mani olduk ve o çizginin devamını sağladık.”
 
BAŞBAKANLA CİDDİ TARTIŞMALARIMIZ OLDU
 
Başbakanımla çok tartışmalar yaptım, ‘Siz camideki en ön sırayı alıyorsunuz, olduğu gibi bürokrat yapıyorsunuz’ dedim. Bana, ‘İnançlı insanlar bir yere gelmeyecek mi?’ dedi. Tartıştık ama sonra hak verdi. Şu anda arkadaşların hepsi iyi bürokrat, iyi olmazsa bakan yorulur. Başbakan da icraat yapamaz. İcraatlar devam ediyor demek ki sıkıntı yok.
 
AKAYDIN’I TAKDİR EDERİM
 
Tüzmen, Antalya yerel siyaseti ve Akaydın ile ilgili bir soruya ise “Hoca olarak takdir ettiğim bir insandır. Belediye başkanı olarak atandığı gün ilk arayan ben oldum. AK Parti’den arayan tek insandım. Artıları da eksileri de var. Arkadaşlarım aracılığı ile izliyorum. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor, işini iyi yapanı takdir ediyorum.”
 
 

 
Tarih ve kültür sempozyumu başladı
 
Hayvanat bahçesinde dehşeti yaşadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karışan CHP’de Akaydın'ın adı niçin geçiyor?
CHP'nin nabzını yakından tutan isimler arasında gösterilen Sabah yazarı ...
Kılıçdaroğlu ile Akaydın baş başa
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP Genel Başkanı ...
AKP: Antalya'da açık ara birinciyiz
Ak Parti hükümeti, büyükşehir sayısını 29’a çıkaracak, il sınırında oturan ...
 
Ağır toplara "Büyük koltuk"
AKP’de en fazla üç dönem milletvekilliği yapılabilmesi, ağır topların ...
CHP'deki kavgaya AKP yorumu
AK Parti Antalya İl Başkanlığı Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından ...
CHP'li başkan hakkında 21 yıl hapis istemi
ANTALYA’nın Gazipaşa İlçesi'nde 'İhaleye fesat karıştırmak, kamu kurum ...
 
7 meclis üyesinden Akaydın’a cevap
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın ‘Mürit’ olarak ...
Evcilmen'i kaçırtan zor soru
Gazeteci Ahmet Dökdök, gazetesinin kulis köşesinde bir yazı kaleme aldı ...
7 CHP’li üyeden basın toplantısı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın, kendisini çalıştırmadığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva