Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
3 Kasım 2021 Çarşamba - 19:38

Ümit Uysal, 7 yılda Muratpaşa'ya yapılan yatırımın değerini açıkladı

Muratpaşa Belediyesi’nin Kasım ayı meclisinde konuşan Başkan Uysal, 7 yıl içerisinde gerçekleştirilen yatırımların değerinin 850 milyona ulaştığını açıkladı. Uysal, isim vermeden, “Muratpaşa’da ve Konyaaltı’nda sabit fikirle oy veriliyor. Yatırım yok” diyen AKP İl Başkanı Taş'a cevap vermiş oldu.

Ümit Uysal, 7 yılda Muratpaşa ya yapılan yatırımın değerini açıkladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal,7 yıl içinde gerçekleştirilen kamu harcamalarının, bugün değerinin 850 milyona ulaştığını belirterek, “Bazılarının yaptığı gibi açık ihale yapsak, yaptığımız her şeyi müteahhitlik hizmeti olarak alsak 2 milyar lira. İşini ciddiye alan, milleti ciddiye alan her siyasetçi gelip inceleyebilir. Sahada da doğru mu değil mi kontrol edebilir. Biz de 30 yıl ihtiyaç olacak yatırımları bir dönemin bütçesiyle yapmış bir belediyeyiz” diye konuştu.

Muratpaşa Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclisi, 27 gündem maddesini görüşmek üzere belediye hizmet binası kültür salonunda gerçekleştirildi. Mecliste, siyasi parti grupları adına yapılan konuşmaların ardından Başkan Uysal, son dönemde “Muratpaşa’da ve Konyaaltı’nda sabit fikirle oy veriliyor. Yatırım yok” şeklinde bir iddianın dillendirildiğini söyledi. Uysal'ın AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ı kastettiği öğrenildi.

İsim vermeden Taş'ın bu sözleri üzerinden konuşmasını sürdüren Uysal, kamu hizmetlerini “yatırım” olarak nitelemenin yanıltıcı olduğunun altını çizdi. Başkan Uysal, “Yatırım, somut, iktisadi bir laftır. Ama kamu adına, durmadan bina yapıp, yol yapıp buna ‘Yatırım’ diyorsanız kelimeyi gözden geçirmeniz lazım. Çünkü dönüşte ülke, şehir olarak bir şey kazanmıyoruz. Bu bir harcama. ‘Yatırım’ dediğiniz şey net bir harcama” diye konuştu.

PARA İHTİYAÇLARA YATIRILIR

Harcamaların da toplumun ihtiyaçlarına göre yapılması gerektiğinin altını çizen Başkan Uysal, “İlla ‘Bir inşaat göstereyim’diyen kamu hizmeti yaklaşımımız yoktur.Olmasını da dünyanın hiçbir yerine de tavsiye etmeyiz. Bu kafa,çok şey kaybettiriyor. Bütün değerlerimizi kaybettiriyor. Çok yoruyor milleti.Hırpalıyor. Para, ihtiyaçlara yatırılır” şeklinde konuştu.

Muratpaşa’nın temel anlayışının da bu olduğunun altını çizen Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti:

“Geçmiş yıllarda, doğalgaz beraberinde çok büyük bir yol altyapı yenilenmesi gerektireceği için uygun görülmemişti. Biz göreve gelir gelmez kabul ettik ve programladık. Biliyorsunuz, birçok kurum bütçesinin 5 katı, 7 katı borçlanır. 5 yıllığına seçilmiş belediye başkanı 30 yıllık borçla belediyeyi bırakır. Sanki 30 yıllığına seçilmiş gibi. Biz de 30 yıl ihtiyaç olacak yatırımları bir dönemin bütçesiyle yapmış bir belediyeyiz.”

TEK TEK ANLATTI

Başkan Uysal, bugün, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi’nin (ASSİM) 73 milyon lira, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nin 64 milyon liralık projeler olduğunu kaydetti. Kreşler, spor salonları, yer altı çöp konteynerleri, evde bakım hizmeti gibi daha birçok çalışma için yapılan harcamanın işçilik bedeli de dahil 843 milyon liraya ulaştığını aktaran Ümit Uysal, “Bazılarının yaptığı gibi açık ihale yapsak, yaptığımız her şeyi müteahhitlik hizmeti olarak alsak 2 milyar lira. Rakamlar burada. İsteyen her siyasetçi gelip inceleyebilir.Sahada da doğru mu değil mi kontrol edebilir” dedi.

AÇIK DAVET

Kamu hizmetinin asla ‘kuru gürültü’ olmadığını dile getiren Başkan Uysal, yapılan her harcamanın kamuya faydası olması gerektiğini söyledi. Ayrıca kamu harcamalarının sistematik olması gerektiğini dile getiren Başkan Uysal, son sözlerini de yine isim vermeden Taş'a yüklenerek şöyle sürdürdü:

“Tasarruflu olacaksınız.Milletin bütçesini milletin ihtiyaçlarına harcayacaksınız.O yüzden konuşurken bilerek, aklı başında ve daha ciddi olmakta fayda var. İşini ciddiye alan, milleti ciddiye alan siyasileri gelip incelemeye davet ediyorum” 

AKP'Lİ TAŞ NE DEMİŞTİ?

AKP İl Başkanı Taş, geçtiğimiz ay bir yerel gazetenin, "Konyaaltı ve Muratpaşa'daki oy farkı, Kepez'de neden olmuyor ?" sorusuna şu cevabı vermişti:

“Evet ( Muratpaşa ve Konyaaltı’nda) hiçbir hizmet yapılmıyor , ama buraların oyları yıllardır böyle çıkıyor. 10 yıldır belki yüzde 55, yüzde 60’lar civarında çıkıyor.  Bunun nedeni idelojik olabilir, belediye başkanını çok seviyor olabilirler, hizmet yapmayın, yani tozu dumanı katmayın altyapı yapmayın, benim evimin balkonunda ki çamaşırlarım kirlenmesin deyip... Hemşehrilerimiz hizmet yapılmamasından da memnun olabilirler, Konyaaltı’nda. Ama büyük bir hizmet yok, kimse sayamaz. Ben 30 milyon liraya, 50 milyon liraya şu hizmeti yaptım diyen o iki belediye de (Muratpaşa ve Konyaaltı) belediye başkanı görmedim.  Vatandaş diyebilir, ben belediyede hizmete bakmıyorum, partiye bakıyorum, diyebilir. Bu bir sebeptir. ikinci bir sebep, vatandaş ben belediye başkanını takdir ediyorum, o yüzden ne olursa olsun, ona oy vereceğim diyebilir."

 
Nil Sağır siyasete mi kurban gitti?
 
Eş katilinden 'Cinsellik' iddiası
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 4 Kasım 2021 Perşembe 06:47

İl Başkanı vatandaşı suçlayacağına keşke onları anlayabilseydi,Yıllardır AKP olarak neden Muratpaşa ve Konyaaltı Belediyelerini kazanamadıklarını düşünerek analiz yapabilseydi.Ne kadar kolay demi,kazandığınız yerlerdeki vatandaş makul vatandaş ancak size oy vermedi mi en hafif tabirle sabit fikirli.Yine iyi her iki ilçedeki seçmende ucuz kurtulmuş,biliyorsunuz ülke genelinde vatandaşa demediklerini bırakmadılar,her türlü yaftayı anında yapıştırırlar ancak inanın hiç biri tutmaz, son yerel seçimlerden beri vatandaş neden böyle davranarak oy verdi diye kafa yorsalardı,hatta tekrarlattıkları İstanbul seçimlerinde 800 bin oy farkı yediklerini içselleştirselerdi herhalde bu gün böyle konuşmazlardı.Görüyorsunuz vatandaşa yukarıdan bakma,20 yıllık iktidar olmanın verdiği kibirle ağzına geleni söyleme alışkanlığı nerdeyse bütün yönetici kadrolarına yansımışa benziyor. Bir ekmeğin 2 ,1 kg peynirin 40,1 kg etin 80,5 kg çiçek yağının 90 Tl ye çıkmış olduğunu,pazara gitseniz fiyatların tavan yapmış,diğer ihtiyaçlarını hiç yazmıyorum,basit okul servisleri 400 Tl olmuş,daha elektrik su doğalgaz fiyatlarına girmedik.En düşük ev kiraları 1500 Tl iken asgari ücret 2825,95 kuruş olduğunu bu İl Başkanı Taş bilmiyor mu yoksa görmüyor mu.Tabi kendisi yemeklerini zaman zaman 'YEDİ MEHMET'te yediği için,herhalde iyi de bir geliri olmalı ki vatandaşı demek ki unutmuşa benziyor.Vatandaş bırakın dışarda ailece yemek falan yemeyi bu aylık kazancı ile köfte ekmek alacak hali kalmamış.Tabi sırça köşklerde yaşamaya başlarsanız,milyonluk arabalara binerek bir eliniz yağda bir eliniz balda,sizlere han hamam,vatandaşa sabır ve şükür dileyeceksiniz ,sonrada kalkıp seçmeni taşlayarak kafasını gözünü yaralayacaksınız.Anlaşılıyor ki son yerel seçimlerden ders almayarak hala saldırgan halleriniz devam ediyor.Yoksa her Belediye Başkanını siyaseten eleştirebilirsiniz,siz nasıl Muratpaşa,Konyaaltı'nı alamıyoruz diye kafa yormanız gerekirken, muhalefetinde Kepez'i niye alamıyoruz diye kafa yorması gerekir.O nedenle kafalarınızı biraz yumuşatın,sürekli sert kafa yapısıyla vatandaşın dertlerine çare olamazsınız.Ayrıca böyle davranarak trenin son istasyona doğru hızla gittiğinin farkında bile değilsiniz,bu gün güç kudret var ve ağzınıza geleni söylüyorsunuz,yarın muhalefete düştüğünüzde bu vatandaşla beraber yaşayacaksınız,onların yüzüne nasıl bakacaksınız,tabi sizde bakacak yüz kalırsa...

Yorumu oyla      0      0  
Atatürkçü 4 Kasım 2021 Perşembe 02:04

Belediyenin normal harcamalari ne zamandır, yatırım oldu? Nerede yatirimlar,somut eserler. Standart belediye harcaması o rakamlar.

Yorumu oyla      0      0  
Hasan Ferit 3 Kasım 2021 Çarşamba 22:16

Bırak yatırım felan yapmadılar de.. En azından hırsızlar çaldılar yolsuzluk yaptılar diyemezsin... Gördük Menderes zamanını... 5060 yıllık borçları... Az kaldı esameniz okunmayacak

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nil Sağır siyasete mi kurban gitti?
Dışişleri Bakanlığı aralarında İngiltere, İsveç ve Belçika'nın da bulunduğu ...
Kemer'de geleceğin şeflerinden sokak lezzeti
AKDENİZ Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksek Okulu'nun düzenlediği ...
Boyu kadar balığı oltayla avladı
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde tekneyle balık avına çıkan İhsan Özgen, ...
 
Kayığı alabora olan balıkçı, çayda aranıyor
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde balık tutmak için açıldığı Alara Çayı'nda ...
1 kişinin öldüğü kaçak kazı davasında 5 sanığa hapis cezası
ANTALYA'nın Konyaaltı ilçesindeki kırsal alanda, Tevfik Sabuncular'ın ...
Disiplin cezası alan öğrencinin velisinden öğretmene saldırı iddiası
ANTALYA'da bir lisede görev yapan müdür yardımcısı Esat Öcek, uzaklaştırma ...
 
Antalya'da AKP'ye geçecekler varmış
Dursun GÜNDOĞDU yazdı
Evde kama kılıç ele geçirildi
ANTALYA'nın Serik ilçesinde jandarma tarafından bir eve yapılan baskında, ...
Doğalgaz ile ısınmada tasarrufa dikkat
MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca, yaklaşan ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva