Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
15 Aralık 2021 Çarşamba - 17:16

Vali Yazıcı, AHENK için Kumluca'da

ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, 'Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma' (AHENK) projesi kapsamında Kumluca Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, meslek Liselerinin üretim ekonomisi için önemine değindi.

Vali Yazıcı, AHENK için Kumluca da
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan AHENK Projesi kapsamında okul ziyaretlerine tüm hızıyla devam eden Vali Ersin Yazıcı, Kumluca Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle buluştu. Ziyarette Vali Yazıcı'ya Kumluca Kaymakamı Uğur Kolsuz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er eşlik etti.

HER ÇEŞİT KİTAP OKURUM

Öğrencilerle kitap okuyup sohbet eden Vali Yazıcı, meslek seçiminin önemine vurgu yaptı. "Sizler mesleklerinizi seçerken ileride mutlu olacağınız ve seveceğiniz meslekleri seçin" diyen Vali Yazıcı, "Çünkü bu dönemde vereceğiniz kararlar ilerideki yaşamınızın tamamını etkileyecek" dedi. Öğrencilere yalanı hayatlarına sokmamasını öğütleyen Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 11'nci sınıf öğrencisi Ranya Şanlı'nın "Ne tür kitaplar okuyorsunuz?" sorusuna Vali Yazıcı, şu yanıtı verdi;

"Çocukluğumda Güliver'in Gezileri adlı kitap serisini okumuştum. Son yıllarda okuyup çok etkilendiğim kitap ise Bosna Hersek'in Bilge Lideri Aliya İzzetbegoviç'in cezaevinde iken yazdığı kitaplardı. Hemen hemen çoğunu okudum. Mesela 'Özgürlüğe Kaçışım' diye mücadeleyi anlattığı bir kitap var. O beni çok etkiledi. Ben her çeşit kitap okurum. Bana hediye edilen bütün kitapları da okuyorum. Hemen hemen her konuda iyi bir okuyucuyum. Sizlere de en büyük tavsiyem mutlaka ne olursa olsun okumanız."

HAREKETE GEÇMELİYİZ

Öğrencilerle sohbetin ardından Kumluca Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni öğretmenleriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunan Vali Yazıcı, “Her şeyin merkezinde olan insanın eğitimi çok önemli. Eğitim olmazsa olmazımız. Çocuklarımıza ve gençlerimize ne kadar hizmet edersek ne kadar yatırım yaparsak, o kadar geleceğimize yatırım yapmış oluruz. Bu sebeple yarınlarımız için şimdiden harekete geçerek gençlerimizin eğitimine önem vermeliyiz. Meslek Liselerimize dokunarak ülkemizin yarınlarına katkı sunacağız" diye konuştu.

İŞİNİZİN ZOR OLDUĞUNUN FARKINDAYIM

Geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve ülkemizin yarınları için projeye hep birlikte el birliğiyle destek verilmesi gerektiğini belirten Vali Yazıcı, "Devletimizin ve milletimizin yarınları için gençlerimizin eğitimiyle daha da özveriyle çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Buraya gelen çocuklarımızın sizin tezgâhınızdan iyi bir eğitim, iyi bir değerler eğitimiyle geçerek yarınlarımızı çok daha güzel yapacaklarına inanıyorum. Dünyanın en değerli varlıkları olan çocuklarımız sizlerin elinde yetişiyor" dedi.

Vali Yazıcı, daha sonra Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne geçti. Okuldaki incelemeleri sırasında 9-A sınıfına misafir olan Vali Yazıcı, Hüseyin Demirel isimli öğrenciyle işledikleri konular üzerine İngilizce sohbet ederek dil öğrenmenin önemine vurgu yaptı. Gençlere ilgilerinden dolayı teşekkür eden Vali Yazıcı, eğitim öğretim hayatlarında başarı dileklerinde bulundu.

Öğretmenlerle sohbet eden Vali Yazıcı, "Projeyle üzerimizdeki ölü toprağı atarak meslek liselerimizi, eğitimimizi tekrardan hareketlendirmek istiyoruz. Eğitimde yaşadığımız sorunları sıkıntıları daha görünür kılarak birlikte bunlara çözüm arayacağız" dedi. Daha sonra öğrencilerle öğle yemeği yedi.

ANTALYA VALISI ERSIN YAZICI, 'ANTALYA'DA HEDEFLENEN EGITIME NITELIK KAZANDIRMA' (AHENK) PROJESI KAPSAMINDA KUMLUCA FARABI MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI'NI ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA VALISI ERSIN YAZICI, 'ANTALYA'DA HEDEFLENEN EGITIME NITELIK KAZANDIRMA' (AHENK) PROJESI KAPSAMINDA KUMLUCA FARABI MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI'NI ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA VALISI ERSIN YAZICI, 'ANTALYA'DA HEDEFLENEN EGITIME NITELIK KAZANDIRMA' (AHENK) PROJESI KAPSAMINDA KUMLUCA FARABI MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI'NI ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA,(DHA)

 
Jandarmadan kumar baskını
 
Antalya açıklarında 'kocaman hortum'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jandarmadan kumar baskını
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde jandarmanın bir kahvehaneye yaptığı baskında ...
Kovid avokado üretimini patlattı, talebe yetişilemiyor
ALANYA Avokado Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Sevilgen, ...
CHP Serik ilçe teşkilatında Özay Ceyhan dönemi
ANTALYA'nın Serik ilçesinde CHP İlçe Başkanı Mustafa Kurt ve yönetim kurulu ...
 
Antalyalılar, 'Göçmen Şarkıları Konseri'yle coştu
ANTALYA'daki göçmen derneklerinin işbirliğinde 'Uluslararası Göçmenler ...
Antalya'da doktorlar grev yapıyor
TÜRK Tabipleri Birliği (TTB) ve Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu ...
Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Yüksekova'ya tayin oldu
KORKUTELİ Kaymakamı Ömer Çimşit, Hakkari Yüksekova kaymakamlığına, Yüksekova ...
 
Kargo paketinde 15 litre etil alkol ele geçirildi
ANTALYA'da, polis ve jandarma ekiplerince kargo firmasının şubesinde, ...
'Sadece Kadın' Konyaaltı'nda sahnelendi
KONYAALTI'nda 'kadına yönelik şiddetle mücadele' kapsamında 'Sadece Kadın ...
Antalya'da 'sahte içki' operasyonu: 8 gözaltı
ANTALYA'da, polis ekiplerince sahte içkiye yönelik düzenlenen operasyonda, 8 kişi gözaltına alındı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva