Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
26 Ekim 2021 Salı - 13:07

Vali Yazıcı: Gençleri disipline etmenin en temel yolu spordur

2021-2022 Eğitim, Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Bilgilendirme Toplantısı, Antalya Vali Ersin Yazıcı başkanlığında yapıldı. Okullardaki en önemli derslerden birinin beden eğitimi olduğuna değinen Vali Yazıcı, gençleri disipline etmenin en temel yolunun spor olduğunu söyledi.

Vali Yazıcı: Gençleri disipline etmenin en temel yolu spordur
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bilgilendirme Toplantısı Antalya Spor Salonu'nda Vali Ersin Yazıcı başkanlığında yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, okul müdürleri, antrenörler ve öğretmenler katıldı. 2021-2022 Eğitim, Öğretim Yılı spor hedeflerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Yazıcı, "İnşallah bundan sonraki süreçte sık sık bir araya geleceğiz. AHENK projemize de bugün itibarıyla başlıyoruz. İlimizde eğitimi öncelikleyen tüm kurum ve kuruluşların merceklerini bizim okullarımıza çevirdiği bizim arkadaşlarımızın motivasyonunu yükseltip eğitimdeki kaliteyi ve niteliği arttıracak bir projeye Antalya'mızda başlattık. Projemizde hep birlikte başarıya ulaşacağız inşallah" dedi.

EN ÖNEMLİ DERS BEDEN EĞİTİMİ

Okulları ziyaretinde çocuklarla sık sık sohbet ettiğine ve bu sohbet sırasında çocuklara en önemli dersin ne olduğunu sorduğunu söyleyen Vali Yazıcı, şöyle konuştu:

"Ben okullarla, buradaki gençlerimizle iletişim halinde olmayı, okullarımızı ve gençlerimizi sık sık ziyaret etmeyi çok seven bir idareciyim. Meslek hayatım boyunca da birinci önceliğim hep eğitim oldu. Buradan önceki görev yerim olan Balıkesir'de 216 okulda program yaptım. İnşallah aynısını AHENK Projesi'yle birlikte Antalya'da da yapmayı planlıyorum. Ziyaret etmiş olduğum okullarda gençlerimizle sohbet etme imkânı da buluyordum. Bu ziyaretlerde çocuklarla sohbet ederken 'En önemli ders nedir?' diye soru sorardım. Çocuklarımız aynı soruyu bana yönlendirdiklerinde en önemli ders beden eğitimi yanıtını verirdim. Hayatımız öyle bir yere savrulmuş ki bütün anne ve babalar buna bende dâhil çocuklarımızı doktor, mühendis yapacağız diye uğraşıyoruz. Benim düşüncem gençlerimizi öncelikle sporla, insani ve kültürel değerlerimizle buluşturmalıyız. Bu sebeple en önemli ders beden eğitimi. Açıklaması çok basit. Vücut sağlığımız yerinde değilse matematiğinde, fiziğinde bir önemi yok. Önce sağlık, vücut sağlığı. Sonrada insan olarak taşımamız gereken değerler ve sonra da kalifiye olma anlamında kendimizi geliştirmemiz gerekli. Gençlerimizi beden eğitimi noktasında geliştirmeliyiz."

SPORA TEŞVİK EDELİM

Antalya olarak okul sporlarında iyi bir noktada olduklarını belirterek bu başarının daha da arttırılabileceğine değinen Antalya Valisi Yazıcı, salonda bulunan antrenör ve öğretmenlerden çocukları mutlaka spora teşvik etmelerini istedi. Sporun çocuklarda sadece başarıyı değil disiplin anlayışına da olumlu katkı sunduğunu aktaran Vali Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti:

"Gençlerimizin hayatını disipline etmenin en temel ve kolay yolu spordur. Spor yapan çocuklarımızda şunu da gözlemledik. Spor, okul başarısını olumlu etkiliyor. Kapsamlı araştırmalar, sporun sadece başarıyı değil, disiplin anlayışını da beraberinde getirdiğini ortaya koyuyor. Ayrıca çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan da uzak tutuyor. Sporun böyle bir sihiri var. Her spor dalının belli başlı kuralları var. Bu kurallar bir müddet sonra çocuklarımızı da disipline sokuyor. Sporla uğraşan ve derslerinde başarılı olamayan çocuklarımızın sporla birlikte hayatı düzene giriyor. Bu düzen derslerine de olumlu yönde katkı sağlıyor. Bu sebeple bütün çocuklarımıza spor yaptıralım. Telefondan, internetten uzaklaştıramadığımız çocuklarımızı spora yönlendirmeniz sayesinde bu gibi etkenlerden bir nebzede olsa uzaklaştırabiliriz."

Konuşmasının sonunda antrenör ve öğretmenlere güvenip inandığını vurgulayan Vali Yazıcı, "Gençlerimizi ve çocuklarımızı sporla daha çok buluşturalım. Omuz omuza hep birlikte ahenk içinde Antalya'mıza hizmet edelim. Hepinize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

2021-2022 EGITIM, OGRETIM YILI OKUL SPOR FAALIYETLERI BILGILENDIRME TOPLANTISI, ANTALYA VALI ERSIN YAZICI BASKANLIGINDA YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

2021-2022 EGITIM, OGRETIM YILI OKUL SPOR FAALIYETLERI BILGILENDIRME TOPLANTISI, ANTALYA VALI ERSIN YAZICI BASKANLIGINDA YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA,(DHA)

 
8 yıl önceki esrarengiz ölümü dijital deliller çözecek
 
Muratpaşa'da ikinci öğrenci konukevi açılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya Valiliği'nden Fettah Tamince kıyağı
Antalya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, özel bir şirketin ...
Manavgat'ta 'Önce Yaya' uygulaması
MANAVGAT İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri 'Öncelik ...
Ölüme neden olan sürücü, adli kontrolle serbest
ANTALYA'da, fren yerine gaza basınca kullandığı kamyonetle çarptığı Azerbaycan ...
 
Azra'nın katiline istenen ceza belli oldu
ANTALYA'da üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nu (21) öldürüp, ...
Demre'de 'Şemsiyeli Sokak'a turist ilgisi
ANTALYA'nın Demre ilçesinde 28-31 Ekim'de bu yıl ikincisi düzenlenecek ...
Yavru carettaların yaşam mücadelesi
EKOLOJİK Araştırmalar Derneği (EKAD) Başkanı Ali Fuat Canbolat, caretta ...
 
Su altının minik sakinlerini fotoğraflıyor
ANTALYA'da dalış eğitmeni Erkun Tanyar, su altında yaşayan, 1-2 santim ...
FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına operasyon: 10 gözaltı
FETULLAHÇI Silahlı Terör Örgütü'nün (FETÖ) avukatlık yapılanmasına yönelik ...
Antalya'da aynı ilçede aynı anda 3 orman yangını
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde aynı zamanda 3 ayrı noktada orman yangını ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva