AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
15 Mart 2016 Salı - 12:11

Yıldıray Sapan'dan yeni iddialar

ANTALYA'da CHP'den ihraç edilen eski milletvekili Yıldıray Sapan, partisinin Antalya'da yaşadığı başarısızlığın bu kararla örtülmek istendiğini savundu.

Yıldıray Sapan dan yeni iddialar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP İl Disiplin Kurulu, oy birliğiyle hakkında ihraç kararı verdiği CHP eski Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan hakkında gerekçeli kararını açıkladı. Kararda Sapan, parti üyeliğiyle bağdaşmayan tutum ve davranış içinde olmakla itham edildi. Disiplin Kurulu, Sapan'ın kendisinin de başkan adayı olduğu partinin 26 Aralık'ta gerçekleşen il kongresi sonrasında İl Başkanı Semih Esen ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal hakkında gerek kişisel twitter hesabından gerek farklı kanallarla yaptığı açıklamaları, kararına gerekçe gösterdi.

Sapan, 6 yaşından bu yana bir şekilde içinde olduğu CHP'de bugün yaşananların 'ibretlik' olduğu, CHP tarihine kara bir leke olarak geçeceğini söyledi. Hakkındaki ihraç kararının ne anlama geldiğinin kararı alanlar tarafından anlaşılamadığını savunan Sapan, şunları söyledi:

“CHP Antalya örgütü resmen bir belediye başkanı tarafından ele geçirilmiştir. Parti o kişinin istediği şekilde yönlendirilmektedir. Antalya'da olanlarla ilgili tek kelime etmeyip enerjilerini beni partiden atmaya harcamaları, partinin Antalya'da geldiği noktayı gösterir. Maalesef CHP, Antalya'da, bu yönetimle umut olmaktan çıkmıştır."

Karara Yüksek Disiplin Kurulu'nda itiraz edeceğini ve itirazının kişisel bir anlam taşımaktan çok daha fazlasını içinde barındırdığını savunan Sapan, “Çünkü CHP'yi bilerek ve isteyerek eritiyorlar. CHP'yi bitirmek istiyorlar. Mücadelem bunlara karşı. Düşünce özgürlüğünü savunan partiden, sadece düşüncelerimi söylediğim, CHP'yi savunduğum için beni atmak istiyorlar. Tam bir tiyatro" dedi.

Yaptığı açıklamaların, ifadelerinin 'düşünce özgürlüğü' bağlamında değerlendirilmesi gerektiğini savunan Sapan, yaşadığı sürecin en acı tarafının da bu özgürlüğe sıkı sıkıya bağlı olması gereken parti kurullarının sadece ifadeleri nedeniyle kendisi hakkında ihraç kararı alması olduğunu söyledi.

Kendisinin ihracıyla Antalya'da CHP'nin içine düştüğü durumun örtülmek istendiğini savunan Sapan, cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Muratpaşa Belediyesi'nde açılışını gerçekleştireceği 19 yerden 12'si için daha önce tören düzenlendiğini iddia etti. Hatta 2 yerin CHP Lideri tarafından bizzat açıldığını savunan Sapan, “Kılıçdaroğlu'nun açtığı yerleri tekrar Kılıçdaroğlu'na açtırarak gerçekleri örtmek isteyen Ümit Uysal, bunu başaramayacak. Bu karar döner. Döndükten sonra da tüm yasal haklarımı bu kararın altına imza atanlarla ilgili kullanacağım" diye konuştu.

NELER OLMUŞTU?

CHP'den geçen dönem milletvekili seçilen Sapan, 7 Haziran seçimleri için milletvekili listesini belirlemek için partisinin yaptığı önseçimde liste dışı kaldı. Partisinde 2003-2008 yılları arasında CHP il Yönetim Kurulu üyeliği, CHP Antalya Merkez İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Sapan, milletvekilliğinin sona ermesinin ardından 26 Aralık'taki il kongresine başkan adayı olarak girdi.

Sapan, CHP il Başkanı seçilen Semih Esen'in 254 oyuna karşılık 48 oy alabildi. Sapan, il kongresinde yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Uysal'ı kongre delegeleri üzerinde baskı kurmakla, desteklediği adaya oy vermemesi durumunda işten atmakla tehdit ettiğini iddia etti. Kongrede divanın iddialara cevap vermek üzere Uysal'a konuşma hakkı tanıyınca Sapan, tepki gösterdi. Tepkiler arasında Uysal konuşmasını tamamlamasının ardından kongrede olaylar çıktı, polis salona girdi.

Ancak Sapan'ın Uysal'a ve İl Başkanı Esen'e yönelik eleştirileri kongre sonrası devam etti. Sapan, Muratpaşa'da bozuk yolları, kaldırımları, çöp yığınları ve molozları fotoğrafladı, twitter üzerinden paylaştı. Sapan, bu paylaşımlarına yönelik eleştirilere, yine twitter'dan "Benim partimin mensubu diye, yaptığı yanlışları, haksızlıkları görmezden gelemem. Babam olsa hesap sorarım" ifadeleriyle karşılık verdi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 

 
Antalya'da terör operasyonu: 24 gözaltı
 
CHP, Antalya'da kampa girecek
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili 17 Mart 2016 Perşembe 23:35

Evet Sapan çok haklı ama onu eleştirirler Ümit uysal geldiği günden beri hiç bir şey yapmamıştır sadece Süleyman Evcilmen'in yaptığı işleri ben yaptım gibi hafiften üstünden oynamalar yapıp millete sunmaktadır

Yorumu oyla      6      3  
Erdal beye 16 Mart 2016 Çarşamba 11:11

Erdal bey ben size söyleyeyim, bu bilgisiz ve burnu büyük başkandan dolayı akp muratpaşayı % 100 alır. Almalıdır da çünkü belediye battı. Hiç olmazsa batığı kurtarırlar.

Yorumu oyla      10      3  
VATANDAŞ 15 Mart 2016 Salı 18:27

ÜMİT UYSAL ÖRGÜTÜ YÖNETTİĞİ SÜRECE CHP MURATPAŞA,DA BELEDİYEYİ AKP.YE TESLİM EDER.

Yorumu oyla      12      3  
Zühtü isyanda 15 Mart 2016 Salı 17:02

Yazıklar olsun Muratpaşa belediyesini kötü yöneterk tartışılır duruma sokanlara!.. Umut uysal 2003'te partiden kaçtıktan sonra Sarıgüle takılarak Chp aleyhine çalışan bir Chp düşmanıdır. 2012 ye kadar Chp'ye uğramamıştır. Chp kimlerin eline düştü? vah ki- vah

Yorumu oyla      12      4  
Muratpaşalı 15 Mart 2016 Salı 17:01

Chp Ümit Uysal'ın beceriksizliği yüzünden Muratpaşa'yı kaybedebilir. Yıldıray Sapan gerçek partili olarak içtenlikle uyarı görevini yapıyor.

Yorumu oyla      12      4  
Melis 15 Mart 2016 Salı 17:00

Anlamadığım konu, Kötü yönetilen bir belediye,aşırı borçlandırıldığı ortadayken nasıl olurda Chp'liler 'Yahu başkan bu kadar parayı ne yaptınız? Hangi hizmeti ürettiniz?' Diye sormazlar.. Chp'liler hangi ara sorgulama,yargılama yetilerini kaybettiler?..Chp bu anlayışla büyürmü?

Yorumu oyla      12      4  
Partili 15 Mart 2016 Salı 16:56

Partililik bilinci yüksek gerçek Chp'lilere soruyorum. Ümit Uysal Falez bandında bulunan denize sıfır belediyenin arsasını neden satmakta ısrarcı?..Eskiden partililer böyle satışları sorgularlardı. Şimdi hiç kimseden ses-soluk çıkmıyor.

Yorumu oyla      12      4  
Erdal Şahin 15 Mart 2016 Salı 16:53

Çok merak ediyorum bugün bir seçim olsa,Ümit Uysal'lı Chp ne kadar oy alır?..Herhalde Chp Muratpaşa tarihinde alacağı en düşük oyu alır sanırım.

Yorumu oyla      22      9  
deniz 15 Mart 2016 Salı 16:27

örgüt belediye başkanlarının üzerinde olmazsa olacağı bu. konyaaltı modeli ümit başkan. antalyanın 2. muhittin böceği 30 yıl yönetirsin artık muratpaşayı

Yorumu oyla      18      9  
Chp'li Fahrettin 15 Mart 2016 Salı 16:25

Muratpaşa önünde bir can Belediyede derdini anlatacak bir yetkili bulamadığından kendini yaktımı-yakmadımı?. Genç adam belediye önünde kendini yaktı ve öldü.. Bu olay bir Chp'li bir belediye başkanı için istifa sebebi olmalıdır. Ümit Uysal acaba kendini yakan genç için vicdan muhasebesi yapıyormu?.. Umursamadığı her halinden belli..

Yorumu oyla      20      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İhraç ve itiraz
CHP Antalya eski Milletvekili Yıldıray Sapan, kişisel Twitter hesabı üzerinden ...
Sapan: 'Tuzak kurmam, çakal beslemem'
CHP eski Milletvekili Yıldıray Sapan ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit ...
Uysal'dan Sapan'a 50 bin TL'lik dava
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, kendisini CHP Merkez Yönetim Kurulu'na ...
 
BBP'li Kemal Kara CHP'ye katıldı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Kepez İlçe Başkanı Kemal Kara partisinden istifa ...
CHP tüzüğü sil baştan
CHP yönetimi, parti tüzüğünü yeniden yazmak amacıyla kolları sıvadı.
HDP'lilerin dokunulmazlık fezlekesi Meclis'e ulaştı
HDP'lilerin dokunulmazlık fezlekesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ulaştı
 
Türel CHP'yi çelenk ile vurdu
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Atatürk'ün Antalya'ya ...
CHP'de de "bebek krizi" var
Sözcü gazetesi yazarı Zeynep Gürcanlıı, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'ten ...
Esen: Çürük elmalar aramızdan ayrılıyor
2014 seçimlerinde Kepez Belediye Başkan Adayı Erdal Öner'in kontenjanından ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva