Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
21 Şubat 2012 Salı - 16:06

Yüz nakli olan Uğur Acar ilk kez konuştu

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde geçen 21 Ocak günü yüz nakli yapılan Uğur Acar'a bir televizyon kanalının programı için röportaj yaptırılması üniversitede krize neden oldu. VİDEO

Yüz nakli olan Uğur Acar ilk kez konuştu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye'de yüz nakli yapılan ilk hasta olan ve yarın basın toplantısı yapması planlanan Uğur Acar, bir televizyon kanalında bu akşam röportajının yer alacağının anons edilmesi üzerine bir iki dakikalığına kameralar önüne çıkartıldı. Yüz naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan, 'televizyon kanalı etik davranmadı' diyerek bugün Uğur Acar'ın basının önüne çıkarılmasında hazır bulunmadı ve yarınki basın toplantısına katılmayacağını bildirdi.
Akdeniz Üniversitesi yönetimi, Türkiye'nin ilk yüz nakilli kişisi olarak tıp tarihine geçen 19 yaşındaki Uğur Acar için yarın saat 12.00'de Atatürk Konferans Salonu'nda basın toplantısı yapılacağını ve Acar'ın ameliyattan sonra ilk kez basın mensuplarının karşısına çıkacağını duyurdu. Uğur Acar'la birlikte Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ile operasyonun mimarları Prof. Dr. Ömer Özkan ve eşi Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan ile Uğur'un ağabeyi Ali Acar'ın soruları yanıtlayacağı belirtildi.
APAR TOPAR KAMERALAR KARŞISINDA
Ancak, bir televizyon kanalının, çarşamba akşamı yayınlamak üzere cumartesi günü Uğur Acar'la yaptığı röportajı, basın toplantısının yapılmasından bir gün önceye bu akşama aldığı anonsu ortalığı karıştırdı.
Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, televizyon kanılının röportajı çarşamba akşamından önce yayınlamayacağı sözü verdiğini, ancak sözünde durmadığını söyleyerek tepki gösterdi. Bu gelişme üzerine, Prof. Dr. Ömer Özkan'ın da isteğiyle Uğur Acar, bugün birkaç dakikalığına kameraların karşısına çıkarıldı.
MASKESİZ KAMERALAR KARŞISINDA
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin B Blok 5'nci kattaki Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Servisi'nin girişinde kameramanlar ve objektiflerin karşısına getirilen Türkiye'de yüz nakli yapılan ilk hasta olan Uğur Acar, bir iki dakika süreyle soruları cevapladı. Toplantı öncesinde gazetecilere enfeksiyon riskine karşı maske dağıtıldı. Basın toplantısının yapıldığı koridora yürüyerek ve yüzünde maskeyle gelen Acar, burada maskeyi indirdi.
Üzerinde mavi gömlek, atkı ve kot pantolon bulunan Uğur Acar'ın yanında kardeşi Ali Acar ve Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan yer aldı. Konuşmakta zorluk çektiği gözlenen Uğur Acar, "Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Verici aileye teşekkür ediyorum" dedi.
Yeni yüzüne alışmaya çalıştığını belirten Acar, "Gerekli açıklamayı yarın doktorlarımla beraber yapacağım" dedikten sonra odasına döndü. Acar, ısrarlı soruları yanıtsız bırakırken kendisinden asker selamı vermesini isteyen gazetecilere elini sallayarak karşılık verdi.
'BEN EŞİMİ İKNA EDERİM'
Basın toplantısından sonra DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, bir ay önce geçirdiği ameliyatla tamamen yeni bir yüzle hayatına devam edecek olan Uğur Acar'ın toplum karşısına çıkmaya hazır olduğunu söyledi.
Uğur Acar'ın sağlık durumunun ve moralinin çok iyi olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Özkan, enfeksiyon riskinin azalmasından dolayı hastayı basın karşısına çıkarma kararı aldıklarını kaydetti. Enfeksiyon riskinin eskisi kadar yüksek olmadığını ve bu nedenle kendilerinin de rahat davrandığını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, "Uğur'u bugün kısa bir süre gösterdik. Maskesiz ve herkesin çok rahat görebileceği bir şekilde tam olarak basın karşısına yarın çıkaracağız" diye konuştu.
Toplantıya eşi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın katılmadığının ve yarınki basın toplantısında da yer almayacağını bildirdiğinin hatırlatılması üzerine Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, "Ben onu ikna ederim" demekle yetindi.
Uğur Acar'ın sakallarının yeniden uzadığını ve ikinci tıraş zamanının geldiğini söyleyen Yrd. Doç. Özlenen Özkan, bu akşam ya da yarın sabah yeniden tıraş etmeyi planladıklarını kaydetti.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile tüm ameliyat ekibinin ve Uğur Acar'ın ağabeyi Ali Acar'ın katılacağı basın toplantısının yarın saat 12.00'de yine yapılacağı bildirildi.
İNTİHAR EDEN KAYA HAYAT VERMİŞTİ
Uşak'ta tren çarpması sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan tekstil işçisi ve 6 çocuk babası, 39 yaşındaki Ahmet Kaya'nın yüzü Türkiye'de ilk defa yapılan ameliyatla mermer işçisi 19 yaşındaki Uğur Acar'a kolları ve sağ bacağı ise 34 yaşındaki Atilla Kavdır'a geçen 21 Ocak'ta 9 ve 11 saat süren ameliyatlarla nakledildi. Kılcal damarlar nedeniyle uyum sorunu yaşayan ve morarma görülen bacak ertesi gün ameliyatla alınmıştı.
 
Emre BAYLAN- Ömer ERDEM- Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Sisteminizde Flash Player yüklü değil.
 
Bu çocuk inanılmaz bir rekorun sahibi
 
15 yaşından büyük çıktı, eşi hapse girmekten kurtuldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yazık 21 Şubat 2012 Salı 17:57

şu basın mensuplarının haline bak bir türlü susmuyorlar ve birşey anlaşılmıyor bunları organıze eden kimse yokmu tam bir rezalet

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tüp bebek tedavisinde başarı
Çocuk sahibi olmak isteyen, ancak bunun için tedavi olması gereken çiftler ...
26 gün sonra yoğun bakımdan çıktı
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde aynı anda çift kol ve bacak nakli ...
Bebeğinizi beklerken bilinçlenin
Annelik, bir kadının yaşaması gereken en büyük mutluluk… Aynı zamanda ...
 
Ayağınızı şeker hastalığından koruyabilirisiniz
Ayağını kaybetmek zorunda olduğunu duymak her şeker hastasının en büyük ...
Antalya'da “Meme Hastalıkları Derneği” kuruldu
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi başta olmak üzere Antalya’daki kamu ...
İş hayatında doğru beslenmenin püf noktaları
Günümüz iş hayatı, masa başında, bilgisayar karşısında geçirilen uzun ...
 
İlk banyosunu ve traşını oldu
Türkiye’nin ilk tam yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar, dün ilk ...
Yeni hedefini açıkladı
Prof.DR. Ömer Özkan, 2012 yılı içinde ince bağırsak, akciğer ve gırtlak ...
Ünlü profesörü kızdıran soru
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde Türkiye'nin ilk yüz ve ikinci ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva