Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
AKM'de akordeon gecesi
AKM'de akordeon gecesi
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
22 Şubat 2011 Salı - 15:28

'Mesleğini söyle'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Başbakana 'Mesleğini söyle' diye seslendi.

 Mesleğini söyle
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Aile Sigortası Projesi maliyeti ile ilgili olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından, ‘hesap bilmemekle’ suçlanan Kılıçdaroğlu, ellerindeki verilerle çarpma işlemi yaptı ve asıl, Başbakanın kendisinin dört işlem bilmediğini savundu. CHP lideri, Başbakan Erdoğan’a, “Benim mesleğim hesap uzmanlığıdır. Çıksın kendi mesleğini söylesin bakayım. Bir hesap uzmanlığı sınavına girsin bakayım!” diyerek seslendi.

“AİLE SİGORTASI PROJESİ, CHP’NİN DE ÖTESİNDE BİR PROJEDİR”

Konuşmasının başında, gündemdeki ‘Aile Sigortası Projesi’ne değinen Kılıçdaroğlu, “Aile Sigortası, bir barış projesidir, insan onuru projesidir, geleceğe güvenle bakma projesidir. Aile Sigortası Projesi, CHP’nin de ötesinde bir Türkiye projesidir, bunu getirdik ve uygulayacağız,” diye konuştu.

“ONLAR DEVLETİ BASKI ARACI OLARAK BİZSE HİZMET ARACI OLARAK GÖRÜRÜZ”

Hükümetin politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bunlar sosyal devletin ne olduğunu bilmezler. Onlar, devleti ele geçirip vatandaşa baskı yapma aracı olarak görürler devleti. Onların devlet anlayışı odur… Yurttaşlarım çok iyi bilsinler; AKP ile bizim aramızda devlet açısından bir fark var; onlar devleti baskı aracı görürler, biz devleti vatandaşa hizmet arcı olarak görürüz,” dedi.

“BASİT HESABI YAPMAKTAN ACİZSİN; BU MİLLET SANA NASIL GÜVENECEK?!”

Aile Sigortası Projesi maliyeti ile ilgili olarak, Başbakan Erdoğan tarafından, ‘hesap bilmemekle’ suçlanan Kılıçdaroğlu, ellerindeki verilerle çarpma işlemi yaptı ve asıl, Başbakanın kendisinin dört işlem bilmediğini savundu. CHP lideri, “Yani hesap makinesi kullanan birini sınıf öğrencisi, belki anaokulu öğrencisi bu hesabı yapıyor da, sen oturmuşsun Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetiyorsun, o koltuğa gelmişsin, yahu bu basit hesabı bile yapmaktan acizsin. Bu millet sana nasıl güvenecek?!” dedi.

“CHP GENEL MERKEZİ’NE GELİRSE ANLATIRIM”

CHP’nin, Aile Sigortası’nın hesabını yaptıklarını ama Başbakan Erdoğan’ın ise yoksul kişilerin hesabını yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Daha bizim projemizin ne olduğunu dahi bilmiyor,” dedi ve CHP Genel Merkezi’ne gitmesi halinde Aile Sigortası’nı Başbakana ‘bütün ayrıntılarıyla anlatacağı’ sözü verdi.

“ÇIKSIN KENDİ MESLEĞİNİ SÖYLESİN BAKAYIM”

Kendisinin, hesap uzmanlığı mesleğine, binlerce kişinin katıldığı sınavdan 3’üncü olarak çıkarak başladığını anlatan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a, “Benim mesleğim hesap uzmanlığıdır. Çıksın kendi mesleğini söylesin bakayım. Bir hesap uzmanlığı sınavına girsin bakayım!” diyerek seslendi.

Hafta sonunda gerçekleştirdiği Van ziyaretine değinen Kılıçdaroğlu, burada yapılan toplantının içeriği ile ilgili olarak, “Bu toplantıda Kürt sorunu da tartışıldı, o sorun da dile geldi. Ama bir gerçek daha ortaya çıktı; biz olaya ‘Doğu ve Güneydoğu Sorunu’ olarak bakıyorduk. Kürt sorunu da bunun bir parçası. Ve tartışmalardan görüldü ki bizim bakış açımız daha doğru,” dedi. Doğu ve Güneydoğu’daki seçmenden oy kazanma sürecini anlatırken, ne etnik kimliği ne de inançları siyasete konu etmeyeceklerini söyleyen CHP lideri, “Biz o bölgeye üçüncü yol olarak gideceğiz,” dedi.

CHP gündeme getirmeseydi, Başbakan Erdoğan’ın, yoksulların sayısını telaffuz etmemiş olacağını savunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“BİR DE AÇLIK SINIRININ ALTINDAKİLERİ İTİRAF ETSİN”

“Bunların bir mahareti var; milletin gözünü boyama konusunda, kendi gazeteleri, televizyonları var. Sabah akşam bakarsınız bazı adamlar çıkmış televizyonlara, bunların bazılarına da profesör deniliyor, 'Türkiye gelişti, çağ atladı!' İşsizlik, yoksulluk var, tık yok! Biz söylemeseydik, sayın Başbakan 12 milyon 715 bin yoksulu ve kayıt dışı yoksulları söyleyemezdi, itiraf etmek zorunda kaldı. Başbakan'dan rica ediyorum, bir de açlık sınırının altındaki vatandaşların sayısını itiraf etsin. Halk, günlük yaşamından memnunsa koşa koşa gitsin 12 Haziranda oyunu AKP'ye versin, hiç itiraz etmem, ama memnun değilse, ailesinin, çevresinin sorunları varsa, şapkayı koyup bir düşünsün. 8 yıldır ülkeyi yönetiyorlar, onun için hesabı hepimizin iyi yapması lazım."

"DESİN Kİ YANLIŞTIR; LİSTEYİ ONUN BOYNUNA ASARIM"

Türkiye’nin nereden nereye geldiğini, ekonomiyle ilgili bazı rakamlar vererek anlatan Kılıçdaroğlu, devletin borcunun 148 milyar dolardan 306 milyar dolara, kişi başına kamu borcunun 2 bin 249 dolardan 4 bin 152 dolara çıktığını; 149 milyar lira olan iç borç stokunun 25 Şubat 2010 itibarıyla 352 milyar liraya ulaştığını; 80 yılda 135 milyar lira faiz ödenirken, 8 yılda bu rakamın 408 milyar lira olduğunu; şirketlerin kredi borcu 56 milyar lirayken, Şubat 2010 itibarıyla bu rakamın 377 milyara ulaştığını anlattı. Rakamları okuduğu kağıdı gösteren Kılıçdaroğlu, "Recep Tayyip Erdoğan çıksın desin ki 'Bu rakamlar yanlıştır', bu listeyi onun boynuna asarım," dedi.

VAN ZİYARETİ

Hafta sonunda gerçekleştirdiği Van ziyaretine de değinen Kılıçdaroğlu, burada yapılan toplantı ile ilgili olarak şunları söyledi:

“BİZ BÖLGEYE ÜÇÜNCÜ YOL OLARAK GİDECEĞİZ”

“Bu toplantıda Kürt sorunu da tartışıldı, o sorun da dile geldi. Ama bir gerçek daha ortaya çıktı; biz olaya ‘Doğu ve Güneydoğu Sorunu’ olarak bakıyorduk. Kürt sorunu da bunun bir parçası. Ve tartışmalardan görüldü ki bizim bakış açımız daha doğru. Çünkü olay, sadece bir Kürt sorunu olayı değil. İşin içinde ekonomik sorunlar var, sosyal sorunlar var, faili meçhuller var, mütedeyyin insanlar ve bunların kaygıları ve beklentileri var. Avrupa Yerel Yönetim Özerklik Şartı başta olmak üzere idari reformlar var, kadın-erkek eşitliği ve kadına uygulanan şiddet var, GAP yatırımları, ihmaller ve işsizlik var, CHP’nin bölgedeki örgütlenme ve örgütlenmeden kaynaklanan sorunları var, bölgenin yoksulluğu ve yine orada dile getirildi, aile sigortasının o bölgelerde çok iyi anlatılması var. Olaya böyle baktığınızda, olay, bizim düşündüğümüz gibi bir ‘üçüncü yol’ olayıdır arkadaşlar; etnik kimliğe saygılı, inançlara saygılı, insanları kucaklayan, etnik kimliğe şu veya bu şekilde eleştiri getirmeyen, inançlara eleştiri getirmeyen ama insan odaklı, insanı kucaklayan, aileyi kucaklayan, sorunları çözen bir bakış açısına ihtiyaç var. Biz o bölgeye üçüncü yol olarak gideceğiz. Etnik kimliği siyasete konu etmeyeceğiz, inançları siyasete konu etmeyeceğiz.”

‘MERDİVENE TERS YÖNDEN BİNME’

Her insanın hayatında kusurları ve yanlışlarının olabileceğini, bunun insan olmanın doğal sonucu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın, ‘merdivene ters taraftan binmesi’ konusundaki sözleriyle ilgili olarak, Aile Sigortası Projesi'ni açıkladığı toplantıdan çıkışında bir yere acele yetişmesi gerektiğini ve yoğun kalabalıkta yönlendirildiğini ifade ederek şunları söyledi:

“İNSAN BİRAZ DELİKANLI OLUR; SEN KASIMPAŞAYI DA PERİŞAN ETTİN”

"Yanlışlarımız, eksikliklerimiz olabilir. Burada bir yanlışlık yok ama sormak istiyorum; sayın Başbakan bir ata bindin atı 4 kişi tutuyordu, sen o beygirin üstünden düştün. Biz sana bir şey dedik mi? İlacını aldın veya almadın veya dozunu fazla kaçırdın arabada kaldın, balyozla arabanın camını kırdılar, seni dışarı çıkardılar. Sana bir şey dedik mi? Bir milletvekilin balyozla poz verdi. İstanbul Kadın Kolları’nın kimlik dağıtım toplantısında giderken kabloya takılıyorsun, düşmemen için seni zor yakalıyorlar. Bir şey söyledik mi? Hayır. İnsani şeylerdir bunlar, olabilir. Futbol oynarken sağ kolunu kırdın, benim bildiğim top ayakla oynanır, nasıl kırdın kolunu? Senin milletvekillerin gösterdiğin yanlış haritaya alkış tuttular. Senin bir bakanın 'Hazreti Muhammed'e dedim ki' diye cümleye başladı sonra yüzünü kapadı. Bir şey söyledik mi? Yine bir bakanın helikopterden inince pervaneye doğru gitti, zor tuttular. Bir şey söyledik mi? Senin korumalarından bazıları arabalarını çaldırdılar. Bu kazalar ortadayken benim bindiğim merdiveni diline doluyorsun. İnsanda biraz ahlak olur. Sen Başbakansın. İnsan biraz adam olur, dürüst olur, delikanlı olur. Sen Kasımpaşa'yı da perişan ettin."

‘VAN DENİZİ’

‘Van Denizi’ tartışması ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, "Dünyadan bu kadar habersiz, ülkesinden bu kadar habersiz bir başbakanı ilk kez görüyorum," diyerek, Vanlıların, Van Gölü’ne Van Denizi dediklerini anlattı. Kılıçdaroğlu, "Senin haberin yoksa ben ne yapayım?" diye konuştu.

 
ANNE HER YERDE ANNE
 
Baykal listeye kimleri almalı ?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu Antalya için noktayı koydu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da birinci sırada Deniz ...
Seçim teklifi TBMM'de
12 Haziran’da genel seçimlerin yapılmasına ilişkin AKP grup başkanvekillerinin ...
Başbakan'dan Libya değerlendirmesi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında ...
 
Turizm Bakanı görevi bırakacak mı?
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın, “Turizm Ödülleri” ödül töreninde ...
2-B seçim sonrası
Büyük bir kesimin merakla beklediği 2-B arazilerinin satışını düzenleyen yasa seçim sonrasına kaldı.
'Başkanlar aday olmasın' sonucu
Gün Haber’in “5 yıllığına seçtiğiniz belediye başkanları istifalarını ...
 
'Yurtseverler anlatmalı'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin kendisine muhtaç bir toplum ...
'Kaç gazeteci içerde?'
CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, ...
'Bırakır yollara düşerim'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 112 gün sonra sandığın milletin önüne geleceğini ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva