Antalya'nın kıyılarına güçlü arıtma yatırımı
Antalya'nın kıyılarına güçlü arıtma yatırımı
Başkan Kotan, Konyaaltı’nın nabzını sokakta tutuyor
Başkan Kotan, Konyaaltı’nın nabzını sokakta tutuyor
Kepez'de anında çözüm ekibi
Kepez'de anında çözüm ekibi
Muratpaşa’da asansörlerin yüzde 99’u uygun
Muratpaşa’da asansörlerin yüzde 99’u uygun
4 Ekim 2019 Cuma - 16:25

36 yıl hapisle aranan hükümlü, yakalandı

İZMİR’de Sinan Akyay’ın kan davası yüzünden öldürülmesi olayına karıştığı gerekçesiyle yargılanıp 36 yıl hapis cezası alan firari sanık Nevzat Karakaya (56), 8 yıl sonra, Muş’un merkeze bağlı Güzeltepe köyünde drone ile havadan yeri belirlenip, düzenlenen operasyonla yakalandı.

36 yıl hapisle aranan hükümlü, yakalandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Merkeze bağlı Güzeltepe köyünde 2011 yılında, Akyay ve Karakaya ailelerinin çocukları kavgaya karıştı. Kavgaya yetişkinler de dahil oldu. Olayda Şakir Karakaya (25) öldü. Katil zanlısı olarak gözaltına alınan Süleyman Akyay (60) tutuklandı. Olayın ardından Süleyman Akyay'ın oğlu Sinan Akyay, İzmir'e taşındı.

Şakir Karakaya'nın yakınları intikam almak için Sinan Akyay'ın peşine düştü. Karakaya ailesinden bazı kişiler, Facebook'tan kadın isimleriyle sahte hesap açarak Sinan Akyay ile yazışmaya başladı. Bu kişiler, Sinan Akyay'ı buluşmak için Bornova ilçesi Işıkkent semtine davet etti. Üzerlerine kara çarşaf giyen şüpheliler, buluşma yerine gelen Sinan Akyay'ı silahla vurarak öldürdü. Olayla ilgili Ramazan ve Ömer Karakaya tutuklandı, kuzenleri G.S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, Nevzat Karakaya ise yakalanamadı. 

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklardan Ramazan ve Ömer Karakaya müebbet hapis cezasına çarptırıldı. G.S. ise yardım ve yataklıktan 6 ay hapis cezası aldı. Firari sanık Nevzat Karakaya ise 'kan gütmek saikiyle adam öldürmek’ ve ‘tehdit’ suçlarından 36 yıl hapis cezasına mahkum oldu.

2016'DA YAKALANMASINI YAKINLARI ENGELLEDİ

Güvenlik güçleri Nevzat Karakaya'nın 2016 yılında köyünde olduğu belirlendi. Köye giden jandarmaya mukavemet eden yakınları, Nevzat Karakaya'nın kaçmasını sağladı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Karakaya'nın yine köye geldiği bilgisine ulaştı. Köyü takibe alan ekipler, Karakaya'nın kaldığı evi belirlemek için drone uçurdu. Drone kamerasından gelen görüntülerle firari Nevzat Karakaya'nın saklandığı ev belirlendi. Eve baskın yapan jandarma Karakaya'yı yakalayarak gözaltına aldı. Hakkında yakalama kararı bulunan Nevzat Karakaya, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MUS IL JANDARMA KOTUMANLIGINA BAGLI EKIPLER, DRONE ILE YERINI TESPIT ETTIKLERI SANIK NEZVAT KARAKAYA'YI OPERASYONLA YAKALADI. 36 YIL HAPISLE CEZALANDIRILAN KARAKAYA CEZAEVINE KONULDU.

MUŞ, (DHA)

Etiketler:
 
 
Fatih Ürek'in sağlık durumuna ilişkin kritik gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Talha'ya bakanlık sahip çıktı
KONYA'nın Kulu ilçesinde babası Ferdi Ünsal tarafından plastik su borularından ...
Otomobil, market önündeki tezgaha daldı
İZMİR'in Karabağlar ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, ...
Oğlu için yürüyen baba Ankara yolunda
ADANA'dan pankreas hastası oğlu için yola çıkan Ahmet Sönmezer (53), 36 ...
 
Tuvalet kavgasının cinayet sanığı, 'Bıçağı rastgele salladım'
KONYA’da apartman önündeki kulübenin arkasına tuvaletini yaptığı gerekçesiyle ...
89 yaşında 'takı tasarımı' kursunda
ANKARA'da yaşayan 3 çocuk 6 torun sahibi Kamuran Anıl (89), Yenimahalle ...
Arslantepe Höyüğünde 5700 yıllık çocuk iskeleti bulundu
FIRAT Nehri'nin batı kıyısında Malatya'ya 7 kilometre mesafedeki Arslantepe ...
 
Komşularının üzerine kezzap döken kadına, 10 yıl hapis
KONYA'da daha önceden aralarında tartışma olan komşularının üzerine kezzap ...
Çöplükteki yangın ormana sıçramadan söndürüldü
TEKİRDAĞ'ın Malkara ilçesinde, çöplerin tutuşması sonucu çıkan yangın, ...
Şehit Bünyamin Dinç son yolculuğuna uğurlandı
HATAY'ın Belen ilçesinde, operasyona giden askerleri taşıyan aracın devrilmesi ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalyaspor canımız ama markalarımıza kıymayın
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Er gazilerin sesini duyun
İsa Altun
İsa Altun
Mobil hesabınızı şarjla boşaltabilirler
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Ateş sadece ormanı değil, vicdanları da yakıyor...
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
İtalya ‘Mancini‘ dedi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Teneffüs Park maceramız
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
3 Ağustos'ta Boğa burcunda geri harekete başlayan Chiron ile adım atıyoruz. Bu durum, sahip olduklarınız ve kendinize ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva