'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
28 Ocak 2020 Salı - 12:48

ATSO Başkanı Çetin: En büyük milli güvenlik sorunu depremdir

TÜRKİYE'nin en büyük milli güvenlik sorununun deprem olduğunu belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, “Depremlerin olacağını biliyoruz, ama halen çok eksiğimiz var" dedi.

ATSO Başkanı Çetin: En büyük milli güvenlik sorunu depremdir
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO), 2020'nin ilk meclis toplantısı Meclis Başkanı Süleyman Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Yönetim Kurulu ve meclis üyelerinin katılımıyla yapıldı. Elazığ depremi ve deprem sorununun genel olarak ele alındığı meclis toplantısında, kent ekonomisi de değerlendirildi.

ÖZELLİKLE ISITICI İHTİYACI VAR

Elazığ depremindeki can kayıplarının herkesin yüreğini yaktığını belirten Davut Çetin, “Kurtarılan her kişi için birlikte sevindik, her kayıp hepimizin ortak acısı oldu. Türk milleti zor zamanlarda kenetlenme asaletine sahiptir. Bu depremde de milli birlik ve dayanışma sergiledik. Bütün milletimize, Hükümetimize, arama kurtarma ekiplerine teşekkür ediyoruz. İstanbul'dan Şanlıurfa'ya kadar çok sayıda belediye ekibi, AFAD, JAK, AKUT, UMKE gibi ekipler hepimize gurur verdi. Elazığ ve Malatya oda başkanlarıyla yaptığımız görüşmede, özellikle ısıtıcı ihtiyacı olduğunu söylediler. Yatak, ısıtıcı, yorgan, giysi, gıda, çocuk bezi gibi malzemeden oluşan iki tırı bizzat yükledik ve Elazığ'a gönderdik. Bir kamyonu daha Malatya'ya göndereceğiz" dedi.

'EN BÜYÜK MİLLİ GÜVENLİK SORUNU'

"Türkiye'nin en büyük milli güvenlik sorunu depremdir" diyen Çetin, şöyle devam etti:

“Depremlerin olacağını biliyoruz, ama halen çok eksiğimiz var. Üç gün sonra bu depremi de unutup, bir sonraki depreme kadar beklememeliyiz. Elazığ depreminde yıkılan bina sayısı 76, ağır hasarlı bina 1200 civarında. Bizi bekleyen asıl tehdit İstanbul depremidir. İstanbul depremi 7.5 şiddetinde bekleniyor. Tahminlere göre 40 bin civarında bina ağır hasar görecek. 150 bin civarında bina orta ve hafif hasar görecek. AFAD, insan kaybını otuz bin, ağır yaralı sayısını 50 bin olarak tahmin ediyor. Çok daha kötü tahminler var. Artık olağan üstü bir deprem seferberliği başlatmalıyız."

MUAYENE VE SİGORTA ZORUNLULUĞU

Binaların sağlamlık muayenesinin ve konut sigortasının zorunlu olmadığına dikkat çeken Çetin, DASK oranının halen yüzde 53 olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Şehirlerimizin deprem planları nedir, deprem için ne kadar bütçe ayırdık, toplanma yerleri neresidir, toplanma yerlerinde gıda, su stoku nedir? Bunlar konuştuğumuz, bildiğimiz konular değil. Şehirlerde devlete ve belediyelere ait arsaları sosyal donatı ve afet alanları olarak korumadık. Her ilde riskli yapı stoku hızla belirlenmelidir. Türkiye'de bina sakinleri kendileri aralarında anlaşıp bir şey yapamaz. Yapı denetim sistemimiz sağlıklı değil. Bina risk analizleri zorunlu tutulmalı ve hızla yaptırılmalıdır. Makul ücretlerle bina zemin etüdleri ve dayanıklılık testleri yapılabilir."

DEPREM İSTASYONLARI YETERSİZ

Halen fay hatları araştırmaları yapılmadığı, deprem gözlem istasyonlarının yetersiz olduğunu anlatan Çetin, “Bu araştırmaları yönlendiren kurum yok. Son günlerde depremle ilgili tartışmalar bu sorunların görülmesi bakımından yararlı olmuştur. Siyaseti ikinci plana atarak milli birlik ve beraberlik içinde bu konuda çalışılmalıdır" dedi.

ADA BAZLI DÖNÜŞÜM ÖNERİSİ

Antalya kent merkezinde ömrünü tamamlamış yapıların kapsamlı planla dönüştürülmesi gerektiğini kaydeden Başkan Çetin, "Kentsel dönüşüm bir kazanç kapısı olarak görülmemelidir. Vatandaşın can güvenliği sağlanmalı, şehir estetiği gelişmeli, yeşil alan yaratılmalı, yeni yollar ve yeraltı otoparklarıyla ulaşım rahatlatılmalıdır. Antalya'da ada bazlı dönüşümü planlamalıyız, ada bazında ihale yapmalıyız. Böylece inşaat sektörümüzü de canlandırmış oluruz" diye konuştu.

ERKEN REZERVASYONDA BİRİNCİYİZ

Antalya ekonomisiyle ilgili değerlendirmesinde turizmde 2020 yılına çok iyi başlandığını açıklayan Davut Çetin, şunları söyledi:

“Almanya'da erken rezervasyonlarda Antalya birinci destinasyon olmaya devam ediyor. Rusya'ya uçak seferlerinde artışlar planlanıyor. Dolayısıyla turizmde 2020 için oldukça iyimseriz. Elbette her zaman dikkatli olunmalıdır. Bu yıl Mısır da pazara daha güçlü dönmeye başladı. Korona virüsü dünya turizmini etkileyebilir. İnşallah çok yayılmadan kısa zamanda önlenir. Aksi halde dünya turizmini ve dünya ekonomisini de etkileyebilir."

Antalya ekonomisi verilerinin, geçen aylarda olduğu gibi ülke genelinden daha iyi olmaya devam ettiğini anlatan Çetin, Ekim ayı itibariyle 2019 yılında en yüksek kayıtlı istihdam artışını sağlayan ilin Antalya olduğunu söyledi.

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO), 2020'NIN ILK MECLIS TOPLANTISI MECLIS BASKANI SULEYMAN OZER, YONETIM KURULU BASKANI DAVUT CETIN, YONETIM KURULU VE MECLIS UYELERININ KATILIMIYLA YAPILDI. CETIN, KONUSMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO), 2020'NIN ILK MECLIS TOPLANTISI MECLIS BASKANI SULEYMAN OZER, YONETIM KURULU BASKANI DAVUT CETIN, YONETIM KURULU VE MECLIS UYELERININ KATILIMIYLA YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO), 2020'NIN ILK MECLIS TOPLANTISI MECLIS BASKANI SULEYMAN OZER, YONETIM KURULU BASKANI DAVUT CETIN, YONETIM KURULU VE MECLIS UYELERININ KATILIMIYLA YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Koronavirüs, dünyada 106 can aldı
 
Köyünde kullanılmayan depoyu kütüphaneye çevirdi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2. si Taksiciler 28 Ocak 2020 Salı 13:32

Sayın başkan Taksicilerin yol kesmesine ne diceksiniz? Turizmi taksiciler mi kontrol edecek gelecek günlerde. İstanbul da yaşananları 2019 yaz ortasında bizlerde yaşadık. antalya havalimanı içinde taksici esnafı araçların önünü kesip yasa dışı şekilde evrak kontrolu yapmıştı. Sezon öncesi bu tarz girişmler olmaması için acil olarak VAlilik tarafından taksiciler uyarılmalıdır.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MATSO'dan depremzedelere yardım
MATSO tarafından, depremde zarar gören vatandaşlara ulaştırılmak üzere ...
Amatör telsizciler Başkan Uysal'ı ziyaret etti
ANTALYA Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği Başkanı Atilla Karadayı ve ...
Yardımlar bölgeye ulaştı
MURATPAŞA Belediyesi'nin Elazığ ve çevre illerde etkili olan depremin ...
 
Tomruk yüklü kamyon devrildi
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde tomruk yüklü kamyonun devrildiği kazayı ...
Korkuteli Tapu Müdürlüğü'nden 10 milyonluk gelir
KORKUTELİ Tapu Müdürü İsmail Kocaoğlu, geçen yıl yapılan işlemler sonucunda ...
Korkuteli'den depremzedelere yardım
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde AK Parti tarafından başlatılan kampanyada ...
 
Jandarmadan çiftçilere trafik eğitimi
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde jandarma trafik timleri çiftçilere trafik eğitimi verdi.
Antalya iş dünyasından, Elazığ'a 2 TIR yardım malzemesi
TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOOB) girişimi üzerine, Antalya ...
Modanın nabzını tutuyor
MERKEZİ Antalya'da bulunan, yurt dışı şubesini ise Sırbistan'ın başkenti ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva