4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
27 Ocak 2020 Pazartesi - 13:28

AÜ'de 50'nci beyin pili ameliyatı

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tanju Uçar ve Nöroloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sibel Özkaynak, 'beyin pili tedavisi' uyguladıkları 50'nci hastalarının sağlığına kavuştuğunu söyledi.

AÜ de 50 nci beyin pili ameliyatı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AÜ Rektörlük Senato Salonu'ndaki 'beyin pili tedavisi' ile ilgili toplantıya; Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, Başhekim Prof. Dr. Bülent Aydınlı, Nöroloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tanju Uçar, Nöroloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sibel Özkaynak ve beyin piliyle sağlığına kavuşan Aşır Dalmış (20) ile babası Ersin Dalmış katıldı.

Rektör Mustafa Ünal, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, organ nakillerinin yanı sıra tıbbın hemen hemen her alanında önemli işlere imza atıldığını söyledi. Ünal, "Bugün de onlardan biriyle karşınızdayız. Beyin pili uygulaması, hocalarımız ve başhekimimiz bu konuyla ilgili daha iyi bilgiler verecektir ama ben de bir hekim olarak, beyin pili uygulaması Parkinson gibi hareket bozukluklarından titremeyle ilgili bu elektriksel aktiviteyi düzenlemek amacıyla beyne uygulanan bir girişim. Bir pil uygulamasıdır. Bizim hastanemizde de şu anda Türkiye'de önemli bir seriyi yakalamış durumdayız. 50'nci vaka nedeniyle bu toplantıyı yapıyoruz ki şu anda Türkiye'de 50'nci vakaya ulaşan merkez sayısı çok azdır" diye konuştu.

'HER GÜN YAPILACAK AMELİYAT DEĞİL'

Beyin pili tedavisine 2015 yılında başladıklarını ve altyapısını oluşturduklarını belirten Prof. Dr. Tanju Uçar ise "Bu ekip çalışmasını gerektiren bir iş. Birçok disiplinin bir arada çalışmasını gerektiren bir iş. Başta nöroloji, beyin cerrahisi, psikiyatri, fizik tedavi, algoloji gibi birçok branştan arkadaşımızın bir araya gelerek oluşturduğumuz bir ekibimiz var. Bu ameliyatları bu ekibimizle gerçekleştiriyoruz. 50 bizim için önemli bir sayı, çünkü bu her gün yapılacak bir ameliyat değil. Çok sık elemek lazım, süreç gerektiren bir ameliyat. Herkesin hazırlanmasının zor olduğu bir ameliyat" dedi.

YÜZDE 80'E YAKIN DÜZELME

Hasta Aşır Dalmış'ın geçirdiği trafik kazası sonucu yaralandığını aktaran Prof. Dr. Uçar, "Sonrasında beyindeki hasar nedeniyle gelişen titreme ile karşı karşıya kalmış. Günlük işlerini yapamayacak pozisyona gelmiş. Hayatını sürdüremez haldeydi. Sosyal izolasyona uğramıştı. Bu tür hastaların ilaçla tedavisi mümkün olmuyor. Fakat bu tip titremelerin yaklaşımları da tüm dünyada cerrahidir. O nedenle tedavi seçeneklerini yeniden gözden geçirilerek bu tedavi yöntemiyle tedavi edildi. Çünkü yüzde 80'e yakın bir düzelmeden bahsediyoruz. Bu tip titremeler için bu derece başarılı olmak pek mümkün olmuyor" diye konuştu.

'ŞİMDİ ÇOK İYİYİM'

Ameliyattan önceki halinin çok kötü olduğunu anlatan Aşır Dalmış ise "Şimdi çok çok iyiyim, iyi ki de bu ameliyatı olmuşum. Ameliyattan önce çok kötüydüm. Ameliyattan sonra yüzde 80 başarı elde edildi" dedi.

Baba Ersin Dalmış da dışarıdan eğitim alıp, lise üçüncü sınıfa giden oğlunun 6'ncı ameliyatını Prof. Dr. Tanju Uçar'ın yaptığını belirterek, "Aşır, 2015 yılı Nisan ayında trafik kazası geçirdi ve 5 beyin ameliyatı geçirdi. 6'ncı ameliyatını da Tanju hocamız gerçekleştirdi. Pil takma kararı aldı. Aşır 2 aydır pille yaşıyor. Normalde sağ elini kaldırdığı zaman titremeden dolayı aşağı ve yukarı olmak üzere 30 santim oynuyordu. 30 santimden daha aşağı tutamıyordu. Sağ ayağında da aynı sorun vardı. Sağ tarafı istemsiz şekilde titriyordu. Bu tabi merdiven çıkmasında ve inmesinde, tuvalete gitmesinde çok büyük sıkıntı oluyordu. Ama şu anda yaklaşık yüzde 80 belki de daha fazla düzelmesi var. Hocamın da dediği gibi ilerleyen zamanlarda daha da iyi olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

AKDENIZ UNIVERSITESI REKTORLUK SENATO SALONU'NDA, 'BEYIN PILI TEDAVISI' ILE ILGILI TOPLANTIYA, REKTOR PROF. DR. MUSTAFA UNAL (SAGDAN IKINCI), HASTANE BASHEKIMI PROF. DR. BULENT AYDINLI (SAG BASTA) , NOROLOJI ANABILIM DALI OGRETIM UYESI PROF. DR. TANJU UCAR (SOLDAN UCUNCU), NOROLOJI ANA BILIM DALI OGRETIM UYESI PROF. DR. SIBEL OZKAYNAK (SOLDAN IKNICI), BEYIN PILI TAKILARAK SAGLIGINA KAVUSAN HASTA ASIR DALMIS (SAGDAN UCUNCU) VE BABASI ERSIN DALMIS (SOL BASTA) KATILDI. (FOTO:EROL AKKIR/ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI REKTORLUK SENATO SALONU'NDA, 'BEYIN PILI TEDAVISI' ILE ILGILI TOPLANTIYA, REKTOR PROF. DR. MUSTAFA UNAL, HASTANE BASHEKIMI PROF. DR. BULENT AYDINLI, NOROLOJI ANABILIM DALI OGRETIM UYESI PROF. DR. TANJU UCAR, NOROLOJI ANA BILIM DALI OGRETIM UYESI PROF. DR. SIBEL OZKAYNAK, BEYIN PILI TAKILARAK SAGLIGINA KAVUSAN HASTA ASIR DALMIS (20) VE BABASI ERSIN DALMIS KATILDI. (FOTO:EROL AKKIR/ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI REKTORLUK SENATO SALONU'NDA, 'BEYIN PILI TEDAVISI' ILE ILGILI TOPLANTIYA, REKTOR PROF. DR. MUSTAFA UNAL, HASTANE BASHEKIMI PROF. DR. BULENT AYDINLI, NOROLOJI ANABILIM DALI OGRETIM UYESI PROF. DR. TANJU UCAR, NOROLOJI ANA BILIM DALI OGRETIM UYESI PROF. DR. SIBEL OZKAYNAK, BEYIN PILI TAKILARAK SAGLIGINA KAVUSAN HASTA ASIR DALMIS (BABASI ILE) VE BABASI ERSIN DALMIS KATILDI. (FOTO:EROL AKKIR/ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI REKTORLUK SENATO SALONU'NDA, 'BEYIN PILI TEDAVISI' ILE ILGILI TOPLANTIYA, REKTOR PROF. DR. MUSTAFA UNAL, HASTANE BASHEKIMI PROF. DR. BULENT AYDINLI, NOROLOJI ANABILIM DALI OGRETIM UYESI PROF. DR. TANJU UCAR, NOROLOJI ANA BILIM DALI OGRETIM UYESI PROF. DR. SIBEL OZKAYNAK, BEYIN PILI TAKILARAK SAGLIGINA KAVUSAN HASTA ASIR DALMIS (FOTODAKI) VE BABASI ERSIN DALMIS KATILDI. (FOTO:EROL AKKIR/ANTALYA-DHA)

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) 

 
Elektronik eşya dükkanında yangın
 
Motosikletle akrobatik hareketler yaparken canından oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalyalı doktorlardan Türkiye'de bir ilk
ANTALYA'da, 40 gün önce dünyaya gelen Muhammet Asaf bebeğin, anne karnında ...
TÜSAD’dan corona virüsünden korunma yöntemleri
Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan corona viral salgın haberlerine ilişkin ...
Aşı karşıtlığı nedeniyle 2 bin 666 kişi kızamığa yakalandı
HACETTEPE Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim ...
 
Antalya'yı seçtiler
UMMAN'da yaşayan siroz hastası Amanallah Elbuluşi (48), kızı Sümeyya Elbuluşi'nin ...
Öykü Arin: Kök hücre bağışı yapmayı unutmayın
ANTALYA'da lösemi tedavisi gören Öykü Arin Yazıcı (5), Antalya Devlet ...
Restoranı iflas edince alkol bağımlısı oldu
ALKOL bağımlılığı danışmanı olduğu sırada açtığı restoranın iflas etmesi ...
 
Prof. Dr. Ömer Özkan, kompozit doku nakli yolculuğunu anlattı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik ...
Özel hastanelerden ‘Fahiş ücret’ şikayetleri artıyor
Antalya’da devlet hastanelerindeki muayene kuyrukları giderek artarken, ...
Nöbetçi eczaneler grip ilacına yetişemiyor
ANTALYA Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Ertekin, grip vakalarının artmasının ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva