Aydın'da orman yangını
Aydın'da orman yangını
Kıyıdaki kaçaklar yıkılıyor
Kıyıdaki kaçaklar yıkılıyor
Antalya'da oğlunu öldüren baba; Pişmanım
Antalya'da oğlunu öldüren baba; Pişmanım
Bayram tatilinin ilk günü 853 trafik kazası
Bayram tatilinin ilk günü 853 trafik kazası
13 Mayıs 2011 Cuma - 14:44

Ağrılarınızı hafife almayın

GÜNLÜK yaşamın stresi içinde insanların ağrı algısının yükseldiğini belirten Prof. Dr. Resa Aydın, "Ağrılarınızı hafife almayın" dedi.

Ağrılarınızı hafife almayın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği'nin düzenlediği 23'üncü Ulusal Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kongresi, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nin turistik beldesi Kılızağaç'ta devam ediyor. 11 Mayıs'ta başlayan ve pazar günü sona erecek kongreye 1200'e yakın hekim ve fizik tedavi uzmanı katılıyor.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Resa Aydın, günlük yaşamın stresi içinde insanların ağrı algısının yükseldiğini belirterek, "Ağrılarınızı hafife almayın" dedi. Yükselen ağrı algısıyla bel, boyun, sırt ağrılarında tedavinin geciktiğini belirten Prof. Dr. Aydın, 3 ay ve daha uzun süre devam eden ağrıların kronikleşme eğilimi gösterdiğini ve zor bir tedavi sürecinin hastayı beklediğini söyledi.

Ağrı oluştuğu dönemde doktora başvurmanın önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Resa Aydın, özellikle kadınların kronik ağrıları daha şiddetli yaşadığını söyledi. Erkeklerin en azından maç izleyerek rahatlama sağladığını belirten Prof. Dr. Aydın, kadınlarının sorunlarını ifade etme güçlüğünün kronik ağrılara neden olduğunu ifade etti.

Kadınlarda sıklıkla görülen; yaygın kas ağrıları, yorgunluk, bitkinlik ve uyku bozukluğu ile seyreden 'fibromiyalji' sendromunun bir hastalık olup olmadığını dahi tartışmalı bir konu olduğunu aktaran Prof. Dr. Resa Aydın, fibramiyaljin mükemmeliyetçi kadınların hastalığı olduğunu söyledi. Tedavide hastaya bütüncül bir yaklaşımın uygulanması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Aydın, fibramiyali teşhisi konan kişinin gündelik hayatını değiştirmesi gerektiğini ve 'mola' vermeyi alışkanlık haline getirmesi gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. Resa Aydın, aerobik egzersizin endorfin salgılamasına neden olduğunu ve fibramilayji hastalarına önerildiğini belirterek, "45 dakika ağır, kaslarının üçte ikisini çalıştıran bir aerobikle ortaya çıkan endorfin salgısının ağrı kesici etkisi var" dedi.

ELLE TEDAVİ TEMELE OTURUYOR

Kongre Başkanı Prof. Dr. Resa Aydın, doğu tıbbında kabul gören bel çekme, boyun çekme gibi elle tedavi yöntemlerinin artık bilimsel bir temele oturmaya başladığını söyledi. Batı tıbbında yeri olmayan elle tedavi yöntemlerinin tıp kabul etmese dahi hastalar tarafından kullanıldığını kaydeden Prof. Dr. Aydın, "Elle tedavi yöntemleri doğru ve uygun hastaya uygulandığında çok olumlu sonuç veriyor" diye konuştu.

LOKOMAT TATLISES'E UMUT OLABİLİR

23'üncü Ulusal Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kongresi'nde ayrıca 'yürümeyi yeniden öğretin cihaz' 'lokomat'ın da tanıtımı yapıldı. Lokomat, yürüme yeteneğini kısmen ya da tamamen kaybetmiş olan hastalara yeniden yürüme yeteneği kazandırmak için kullanılıyor. Robot, tedavi sırasında olaşturduğu simülasyonla normal yürümede beyne giden uyarıların aynısını tedavide de gönderiyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Tunç Alp, robotun en büyük özelliğinin de bu noktada ortaya çıktığını söyledi. Klasik, egzersiz tedavi yöntemlerinde hastada bu algıyı yaratmanın mümkün olmadığını kaydeden Prof. Dr. Alp, Türkiye'de özel ve resmi 9 fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde lokomat bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Tunç Alp, robotik tedavinin Sosyal Güvenlik Kurumu'nun geri ödeme sistemi içinde bulunmadığını kaydetti.

Antalya'da tanıtımı yapılan lokomattan Almanya'da tedavisi süren İbrahim Tatlises'in yattığı klinikte de bulunuyor. Münih'teki klinik, yürüme yeteneğini kaybeden hastaları yürütmek için bu robottan kullanıyor.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)-

 
TUI yeni konseptini tanıttı
 
İsim isim kurulacak 11 yeni bakanlık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Norveçli turist odasında ölü bulundu
ANTALYA’nın Alanya İlçesi'ne tatile gelen Norveç uyruklu 53 yaşındaki ...
Patara'da Hristiyan mezarları açıldı
ANTALYA’nın Kaş İlçesi yakınlarındaki Patara Antik Kenti'nde devam eden ...
Çavuşoğlu; AB'nin yükünü alacağız
AVRUPA Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya ...
 
Bilim Şenliği’nden başarıyla çıktılar
TED Antalya Koleji’nin 4’üncü kez düzenlediği “Bilim Şenliği”, geniş bir ...
Almanlar “en temiz tuvaleti” seçti
Antalya'daki bir turizm firmasının düzenlediği ve turistlerin katıldığı ...
İşitme engelliler voleybol şampiyonası başladı
İşitme Engelliler Avrupa Voleybol Şampiyonası, Antalya Dilek Sabancı Spor ...
 
Rus turist intihar etti
Antalya Kemer’deki özel hastanede 'uyku bozukluğu' nedeniyle tedavi gören ...
Kayıp Ukraynalı'nın cesedi bulundu
Antalya'da geçici ikamet tezkeresiyle kalan ve bir seyahat acentesinde ...
MHP adayları DÖSİAD'da
Milliyetçi Hareket Partisi Antalya milletvekili adayları, Döşemealtı Sanayici ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’da beş kriz
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe Cumhuriyeti 
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva