'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
11 Ocak 2015 Pazar - 16:52

Ak Parti'de Rıza Sümer dönemi

Kepez Turgut Özal Spor Salonu'nda yapılan Ak Parti Antalya İl Olağan Kongresi'ne tek aday olarak giren Av. Rıza Sümer İl başkanı olarak seçildi. Eski İl Başkanı Mustafa Köse, "Görevi devredeceğim Rıza Sümer'e bana verdiğiniz desteği vermenizi istiyorum" dedi.

Ak Parti de Rıza Sümer dönemi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Recep Tayyip Erdoğan 'dan sonra Türkiye'de başbakanlık yapmak, genel başkanlık yapmak kolay değil ama Allah'ıma şükürler olsun ağzını açmış 'acaba bir şey olacak mı' diye bekleyenlere 'hayır' diye AK Partililer bu salondan haykırıyor" dedi. 

Soylu, Kepez Turgut Özal Spor Salonu'nda yapılan AK Parti Antalya İl Olağan Kongresi'nde, AK Parti iktidarının 13 yıldır Türkiye'de büyük bir devrimi gerçekleştirdiğini, demokrasi ve kalkınma alanında önemli çalışmalar yaptığını söyledi. 

Yerel seçimlerde önce Antalya'da AK Parti'lilerle buluştuğunu hatırlatan Soylu, "Bir yıl önce Türkiye'nin yükselişini, büyümesini, zenginleşmesini engellemeye çalışanlar, 17 ve 25 Aralık darbelerini haince gerçekleştirmişlerdir. Antalyalılar o kara günlerde o darbeyi yapmak isteyenlere, Türkiye'yi bir yerlere peşkeş çekmek isteyenlere, hain çete planlarını uygulamak isteyenlere 30 Mart'ta dersini verdi. Yetmedi, sadece Antalya'yı beceriksiz CHP 'nin kursağından çekip almadı, başka büyük anlayışı daha gerçekleştirdi. Kurucumuz, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a büyük bir destek verdi" diye konuştu.

Soylu, AK Parti'li kadroların ne yaptığını, ne adım attığını, nereye gittiklerini çok iyi bildiklerini kaydetti.

AK Parti'nin sadece siyasi bir parti olmadığını vurgulayan Soylu, AK Parti'nin Türkiye'yi birinci sıçramasını gerçekleştiren ve ikinci sıçramasını da gerçekleştirecek kadroya sahip bulunduğunu ifade etti. 

AK Parti'yi büyük bir medeniyet ve insanlık hareketi olarak değerlendiren Soylu, "AK Parti sadece bu salonda AK Parti'ye üye olan 9,5 milyon insanın partisi değildir, 77 milyonun, Türkiye'nin umududur, Kafkasların, Balkanların Ortadoğu'nun umududur. AK Parti mazlumların, mağdurların umududur" diye konuştu. 

Soylu, AK Parti'nin Osman Gazi'nin, Fatih Sultan Mehmet'in, Kanuni Sultan Süleyman'ın, Abdülhamit'in, Abdülmecit'in, Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün, Adnan Menderes'in, Turgut Özal'ın, Necmettin Erbakan'ın, mağdurların ve mazlumların ocağı olduğunu dile getirdi.
Antalya'da coşkulu bir kalabalıkla karşılaştıklarını, bu tabloyu Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da görmesini istediğini belirten  Soylu, "Genel Başkanımızı, Başbakanımızı biz yorduk, gece sabaha kadar çalıştırdık, kolay değil. Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra Türkiye'de başbakanlık yapmak, genel başkanlık yapmak kolay değil ama Allah'ıma şükürler olsun, ağzını açmış 'acaba bir şey olacak mı' diye bekleyenlere 'hayır' diye AK Parti'liler bu salondan haykırıyor. Avucunuzu yalarsınız, avucunuzu" ifadesini kullandı.
Teşkilat üyelerinin haziran ayında yapılacak seçime hazır olmalarını ve çok çalışmalarını isteyen Soylu, sokak sokak, köy köy Antalya'da yeni bir destan yazmaları gerektiğini söyledi. 

Türkiye'nin emin adımlarla yoluna devam edeceğinin altını çizen  Soylu, "Hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar, hangi vesayet odaklarıyla hareket ederlerse etsinler, biz yolumuzdan dönmeyeceğiz, herkes duysun, kendi arabamızı da kendi uçağımızı da yapacağız" dedi. 

Kepez Turgut Özal Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Antalya İl Olağan Kongresi'nde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yola çıkarken yasaklarla, yoksullukla, yolsuzlukla mücadele edeceklerini söylediklerini kaydetti. Her alanda yasaklarla mücadele ettiklerini kaydeden Bakan Elvan, "Türkiye'de gerçek anlamda sosyal devlet anlayışı AK Parti iktidarı yerleştirdi. Hiçbir mazlum kardeşimizi kimsesiz, yalnız bırakmadık. Biz 12 yıllık dönemde bu alanda çok önemli gelişmeler sağladık. O hortumları kestik. Hortumların kesilmesi ile birlikte yatırımlar şahlandı. Ekonomi şahlandı. Ülke istikrara kavuştu. Bundan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde şahlanmaya büyümeye, güçlenmeye devam edecektir" dedi.

Antalya'nın son 12 yılda ulaştırma alanında 3 katrilyon 100 milyonluk yatırım aldığını kaydeden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Karayollarına yönelik 2.14 milyarlık yatırım aldı. Antalya'ya müjdelerim olacak. Ulaştırma alanında Antalya gelişmeye, büyümeye devam edecektir. Yatırımlarla Antalya, Türkiye'nin büyüme hızının iki katı üzerinde büyüme gerçekleştirmiştir ve devam edecektir. Antalya için en önemli proje, turizm hızlı tren güzergahı, Antalya'dan çıkararak Konya, Aksaray, Nevşehir'e, oradan Kayseri'ye uzanan hattımız. Bu ay uygulama projesi ihalesine çıkıyoruz. Saatte 200 kilometre hız yapacak. 2015 yılı sonunda kazmayı vuracağız. Demir yolu ile Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri'ye bağlanacak. Projelerimizden birisi budur" diye konuştu.

Antalya'yı Eskişehir- İstanbul- Bursa ve diğer illere bağlayacak hızlı tren hattının çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Bakan Elvan, "2023 yılı perspektifinde bu projenin yapımına başlayacağız. Öncelikli olan projelerimizden birisi bu olacak. Bunu da gerçekleştireceğiz, ne için Türkiye için, ne için Antalya için" ifadelerini kullandı.

Antalya için üçüncü önemli proje hakkında bilgi veren Bakan Elvan, "Üçüncü önemli projemiz, Antalya Havalimanı'nda şehir merkezine uzanan tramvay hattı. 18 kilometrelik hattın alt yapısını bakanlık olarak biz yapacağız. Setleri ve istasyonları Büyükşehir Belediye yapacak. İşbirliği halinde bakanlık bu projeyi gerçekleştirecek. 2016 yılına bu projeyi yetiştireceğiz" açıklamasını yaptı.

Karayolları noktasında önemli projelerinin olduğunu dile getiren Bakan Elvan şunları kaydetti:

"Antalya'yı Alanya'ya otobanla bağlayacağız. 2015 yılında projeye çıkacağız. Antalya'dan yola çıkan kişi ışıklara takılmayacak. Yap işlet devret modeliyle bu yıl içinde ihaleye çıkacağız. Antalya'ya İzmir'e bağlayan otoyol projesi. 2023 yılı perspektifinde gerçekleştireceğiz. İhaleye 2015 yılında değil ama ileriki yıllarda çıkacağız. 2023 yılından önce yapacağız. Antalya, Alanya'yı Gazipaşa'yı Mersin'e bağlayan hat, bu hat üzerinde 23 tünel var. Önemli bir kısmını tamamladık. 50 kilometre mesafe kaldı. 2016 yılında 50 kilometrelik kesimi tünellerle birbirlerine bağlayacağız. Antalya'yı Mersin'le buluşturacağız. Kumluca'dan, Finike'ye Kaş Kalkan'a bölünmüş yol projemiz var. Proje çalışmaları tamamlanmak üzere. Bölünmüş yol haline getireceğiz. Projesi tamamlanan bölümlerin ihalesine çıkacağız. Elmalı- Kaş yolunu yapacağız. Talimatını verdik. O yolu baştan aşağı yeniden yapacağız."

TÜREL, "AZ LAF ÇOK İŞ ZAMANI"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kongrelerinin şölen havasında geçtiğini belirtti.AK Parti kongrelerinde yenilenmenin olduğu kaydeden Türel, "Bizim kongrelerimizde başkalarının kongreleri gibi havalarda sandalyeler uçmaz.Bizim kongrelerimiz kucaklaşma kongreleridir. Az laf çok işte biz Antalya'da hizmet üreteceğiz. Birileri laf üretecek. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz hizmet üreteceğiz. Lafla peynir gemisinin yürümeyeceğini iyi bilirler. Expo 2016 raylı sistemin mimarları, Bakan Elvan, Bakan Eker, Bakan Çavuşoğlu aramızda" diye konuştu. Bugün bir sonun değil başlangıç olduğunu ifade eden Türel, "Köse, yeni bir başlangıcın müjdecisidir. Böyle bir il başkanına sahip olmak her kula nasip olmaz. O bu davanın her zaman hizmetkarıdır. Bizdeki bütün görevler yataydır. Dikey olan tek şey genel başkanlıktır" şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Fransa'daki programı nedeniyle kongreye katılamadığını dile getiren Türel, Müslümanlık adına yapılan davranışın Müslümanlıkla hiç uyum göstermediğini dile getirdi.

KÖSE, "ÇOK BÜYÜK BAŞARILARA DAHA İMZA ATACAĞIZ"

AK Parti Antalya eski İl Başkanı Mustafa Köse de kongrelerin teşkilatların bayram günü olduğunu belirterek, geçen sürede büyük başarılar elde ettiklerini söyledi. Antalya'da 225 bin üyeye ulaştıklarını kaydede Köse, "Görevi devredeceğim Rıza Sümer'e bana verdiğiniz desteği vermenizi istiyorum. Çok büyük başarılara daha imza atacağız. 4 yıllık il başkanlığı dönemimde sizlerle yürümekten gurur duydum. Bundan sonra görev alacaklara başarılar diliyorum" dedi.
 

 
Antalya için meteorolojik uyarı
 
Antalya'da cinayet
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
halil bolatan 11 Ocak 2015 Pazar 19:32

bazı partiler birbirleriye dalaşırken AK PARTİ halka hizmet için birleriyle mücadele edeyorlar antalyaya hizmet yagıyor ve yagacak

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'nin seçim logosu ve sloganı
Parti kongrelerinde kullanılan “ortasından ok geçen kırık kalp” logosunun ...
Baykal: Husumet ve düşmanlık yapma cephesi
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, eski Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Köse'den gazetecilere kutlama
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan AK Parti ...
 
Baykal o kitaba çok kızdı
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı ...
Davutoğılu'nun Antalya ve Isparta programları iptal
BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu'nun yarın Fransa'ya yapacağı ziyaret nedeniyle ...
Baykal: Parti içindeki yarayı kaşımak istemiyorum
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, kongre sonrasında başkanlık koltuklarına ...
 
CHP Muratpaşa'da nöbet değişimi
CHP Muratpaşa İlçe Başkanı seçilen Ahmet Kumbul, düzenlenen törenle görevi ...
Ankara'da gece yarısı kritik atamalar!
Ankara'da bürokraside büyük operasyon yapıldı. İşte gece yarısı bazı bakanlıkların ...
O kaset komplosu kitaplaştırıldı
Dönemin eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun, Deniz Baykal’a ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva