RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
7 Nisan 2024 Pazar - 09:15

Akşener'in ilk rakibi belli oldu

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, sosyal medyada yaptığı paylaşım ile 27 Nisan’da yapılacak olağanüstü seçimli kongrede İYİ Parti Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Akşener in ilk rakibi belli oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti'nin 27 Nisan'da yapacağı olağanüstü seçimli kongrede genel başkan adayı olduğunu duyurdu. Akalın, partisinin liderinin değil, milletin partisi olduğunu vurgulayarak Türk milliyetçilerini iktidar yapmayı ve Türk Çağını başlatmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca İYİ Parti'nin kuruluş amacının tek adam rejimini aşmak ve Türkiye'yi yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklardan kurtarmak olduğunu ifade etti. Akalın, dava arkadaşlarının emeklerini takdir ettiğini ve onları basın açıklamasına davet ettiğini söyledi.

Akalın, konuya ilişkin sosyal medya hesabı X’ten paylaştığı videoda şunları söyledi:

“İYİ Parti Cumhuriyet tarihinin gördüğü en ceberut iktidarın Türkiye’yi ve Türk milletini maruz bıraktığı yoksulluk, yolsuzluk ve yasakları ortadan kaldırmak, tek adam rejimini aşmak için hayatını, işini ve geçmiş mensubiyetlerini bir kenara bırakan cesur vatanseverler tarafından kurulmuştur. İYİ Parti istikbalini şahısların akıbetine bağlamış bir lider partisi değil, Türk milliyetçilerinin devlet yönetme arzusunu temsil eden büyük Türk milletinin partisidir. Bu siyasi hareketin müktesebatının, aklının hiçe sayılarak tutarsız ve duygusal kararlarla yönetilmesi karşı karşıya kaldığımız bu büyük ağır yenilginin en büyük sebebidir. Bu siyasi harekete emek vermiş, haksızlığa uğramış ama yine de yılmadan mücadele etmiş dava arkadaşlarımızın ödedikleri bedellerin farkındayım. Haklarını teslim etmeye, emeklerinin karşılığını vermeye, veremediklerimizle de helalleşmeye geliyoruz. 100 yıl sonra yeniden Türk yurtseverlerini, Cumhuriyet'i kuran ana fikri iktidar yapmaya geliyoruz. Tüm dava arkadaşlarımızı 8 Nisan Pazartesi günü saat 13.00’de genel merkezimizde yapacağım basın açıklamasına davet ediyorum.”

 
Bakan açıkladı; 20 tutuklu var
 
'Öldürüldüğüne inanıyorum'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 7 Nisan 2024 Pazar 11:28

Mehmet Tolga AKALIN'ı iradesinden dolayı kutlamak gerekir.Ancak görünüşe göre zayıf aday kazanma şansı yok gibi görünüyor. Kongrede birden fazla adayın çıkması ve demokratik yarış olması güzel bir şey.İyi Parti'nin şanssızlığı, birinci dönem vekilleri arasında çok çatlak ses vardı ve zamanında önlem alınamadı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde ne istediklerini açıkça söylemediler ve sürekli kazanacak aday diye diye KILIÇDAROĞLU'nun kayıp etmesini sağladıkları gibi,İyi Parti'yi de erittiler. 6' lı masadan kalktıkları gün İyi Parti'nin en az 5 puanı gitmiş oldu.O günden sonrada toparlanamadılar. Yerel seçimler sonucu ise tam bir yıkım oldu.Buradan toparlayabilirler mi o tartışılır.İyi Parti şuna karar vermeli,nasıl bir parti olmak istiyorlar.Merkeze doğru hareket ederek,parti politikalarını o yönde geliştirirlerse,merkezdeki bir partinin hem sağdan hem de soldan oy alabilecek kitleleri olur. Akşener aday olursa yine kazanır.Ancak kimsenin gözünün yaşına bakmadan, birlik ve beraberliği sağlamalı ve daha disiplinli bir yapı oluşturmalıdır.Sonrası ise muhalefete muhalefet yapmadan partiyi merkeze doğru götürmelidir.Bunu yapacak gücü var mı var.Ancak kadrosu eski milliyetçi tüfekler ağırlıklı olmamalıdır.Siyasette eskimiş yüzlerden kurtulmalıdır.Toplumda o isimlerin artık karşılığı yok.İkinci bir MHP kimse istemiyor.Öyle MHP işareti yapmanın anlamı yok. Kısacası merkeze olan yolculuk genç dinamik ve yeni yüzlerle olursa sonuç alınır.Ayrıca Meral Akşener zaten çok geziyor,sadece kendi yapacaklarını anlatsa yeter.Yok şimdiki politikalarını sürdürür iseler siyasi tarih olurlar.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan açıkladı; 20 tutuklu var
İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te düzenlenen ...
Mühendis Tümer Özenç hayatını kaybetti
1960 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurduğu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'na ...
Cinsel istismar davasında beraat kararına bozma
ANKARA'da N.Y. (13) adlı kız çocuğuna içki içirip, cinsel istismarda bulunduğu ...
 
Vefat eden polis memuru için tören
KİLİS'te, kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden polis memuru Oğuz Kıraç'ın(51) ...
Otomobil kanala uçtu: 2 ölü
MUĞLA'nın Dalaman ilçesinde kanala uçan otomobilin sürücüsü Astsubay Samet ...
İmamoğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti
İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 26 ilçe belediye ...
 
Mabel Matiz'den Tarkan açıklaması
Şarkıcı Mabel Matiz, Megastar Tarkan ile düet hazırlığında olduğunu açıkladı. ...
Gece kulübünün sahibini öldüren sanığa hapis
BURSA'da cezaevine girmeden önce eğlenmek için gittiği mekandan gürültü ...
Bayram tatilinde 'yağış' uyarısı
ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 9 günlük ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva