Günübirlik konaklama yerlerine denetim
Günübirlik konaklama yerlerine denetim
Alanya'da motosiklet sürücüsü yaralandı
Alanya'da motosiklet sürücüsü yaralandı
Serdar Ortaç'tan sürpriz vasiyet
Serdar Ortaç'tan sürpriz vasiyet
Antalya Kaleiçi Old Town Festivali 10 yaşında
Antalya Kaleiçi Old Town Festivali 10 yaşında
21 Temmuz 2025 Pazartesi - 15:08

Altan abi efsanedir

Turgut Güngör

Altan abi efsanedir
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bu dünyadan bir Altan Öymen geçti. O, yalnız benim değil, gazetecilikte herkesin Altan abisiydi. O, politikada ise Altan Bey olarak saygı duyulan bir genel başkandı. O, kurduğu Anka haber ajansında patronluk yapmayan alçak gönüllü bir insandı.

 50 yıl dile kolay. Altan abi ile Ankara'da 1975 yılında tanıştık, İstanbul'da 2025 yılının 30 Nisan günü son kez el ele tutuştuk. Başkentte meslek büyüğüm olarak seçim gezilerini, liderlerin basın toplantılarını, Meclis'te bütçe görüşmelerini birlikte izledik. İstanbul'da bir dönem Milliyet gazetesinde koordinatörlük görevleri yaptık. Gazete toplantılarında haber tartışmalarına katıldık, birlikte Panorama ilavesi çıkardık. Boğazdaki yalıların hikayelerini onun önerisiyle araştırdım, yazdım, yayınladım.

 Çeşitli davetlerde kimi zaman ailece bir arada olduk. Eşimin, Altan abi gibi Trabzonlu olması nedeniyle dostça sohbetler yaptık. Meslekten arkadaşlarımızın yemekli toplantılarına beraber katıldık. İstanbul'a gelen Ankaralı gazeteciler girişimine birlikte öncülük ettik. Doğum günlerimiz 2 gün arayla olduğu için kimi zaman beraber kutladık.

MİLLİYET ANILARI

En önemli birlikteliğimiz 1986 yılının Ekim ayında oldu. Altan abi Genel Yayın koordinatörüydü, ben yazı işleri sorumlusu olarak çok yeniydim. Doğan Heper Genel Yayın Yönetmeni olarak ilk yurt dışı gezisine çıkmıştı. Güneş gazetesine geçen Genel Müdür Yekta Okur, o günkü Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç, Haber Müdürü Orhan Duru ve çok değerli isimleri transfer etti. O gün Milliyet gazetesinin  yeniden var olma günüydü. Haber merkezinde Ahmet Güner ve ekibinin hazırladığı metinleri yazı işlerinde ben başlıklıyor, Altan abinin onayı sonrası yayına veriyordum. Çok zor sıkıntılı ve bitmek bilmeyen bir gündü. Saat 18.00'de gazete baskıdan çıktı. Altan abinin odasında günün değerlendirmesini yaparken Melih Aşık geldi "elinize sağlık" dedi. 2 dakika sonra Aydın Doğan, "bugün 40 yıllık Milliyet'in şerefini kurtardınız, sizi kutluyorum" dedi. 

GAZETE ARŞİVLERİ

Altan abi her zaman herkese gösterdiği o alçak gönüllü tavrıyla, "Aydın Bey sadece ben değil, başta Turgut olmak üzere canla başla çalışan genç arkadaşları kutlayın, daha değerli olur. Sizi bu saatte aramızda görmek bizi çok mutlu etti. Aydın Bey bugün için endişeliydiniz, artık bu gece rahat uyursunuz" dedi gülümseyerek.  Aydın Doğan bana ve Melih Aşık'a teşekkür etti, "diğer arkadaşları da gözlerinden öpüyorum" diyerek selam söyledi.

Altan abi boş kalmayı hiç sevmezdi. Gazetelerin arşivlerine bakmayı, hafıza tazelemeyi alışkanlık haline getirmişti. Gazeteciler Cemiyeti toplantılarını kaçırmaz, komisyonlarda görev almak isterdi. Her an yarışın içinde olmak, mücadele etmek ve kazanmak Altan abinin önemli ilkelerindendi. Türkiye'yi Gazeteciler Cemiyeti'nin Onur Kurulu başkanlığını yaptı.

POLİTİKADA LİDER

 Politika, çok sevdiği bir alandı. CHP Genel Başkanı seçildiğinde çocuklar gibi sevinmiş, mutlu olmuştu. Benim de siyasetin içinde olmamı çok istiyordu, yarım yüzyıllık süreçte anlaşamadığımız tek konu bu olmuştu. Altan abi son dönemde çeşitli sağlık sorunları yaşadı. O'nun ilk tedavisi sonrası evde istirahat ettiğini Hasan Cemal'den öğrendim. Sonra yeniden hastanede olduğunu, ameliyat edildiğini duydum. İyileşince elini öpmeye gitmek istedim. Ne yazık ki olmadı.

 Altan abinin aramızdan ayrılış haberini aldığımda, hayatımın son 50 yılında her konuda bilgisine başvurduğum, önerilerini aldığım, gösterdiği yolda yürüdüğüm bir "can"ımı kaybetmenin acısını yaşıyorum. Altan Öymen bir efsanedir. Altan abiyi 93 yıllık yaşamında yaşattıkları ve yaşanmışlıklarıyla hiç unutmayacağım. 

Etiketler:
 
Muharrem İnce, CHP'li delegeden şikayetçi olmaktan vazgeçti
 
Bebeklerde besin alerjilerine dikkat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBB Başkan Vekili Seçer, cezaevindeki Böcek'i ziyaret etti
TÜRKİYE Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye ...
LGS'de başarılı olan öğrencilere ödül
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde LGS'de Türkiye genelinde yüzde 1'lik dilime ...
Antalya OSB Teknik Koleji’nde yeni dönem kayıt süreci
Ali Bahar AOSB Teknik Koleji’ne kesin kayıt hakkı kazanacak öğrenciler, ...
 
Topun peşinden suya atlayan Özgür'den acı haber
ANTALYA'nın Serik ilçesinde 2 gün önce ailesiyle piknik yaparken ırmağa ...
Antalya'da yaz karmasında buluşma
ANTALYALI sanatçılar, yıl içerisinde çalıştıkları eserlerini 'yaz karmasında' görücüye çıkardı.
Antalya'da falezlerden düşen kişi kurtarıldı
ANTALYA'da Mustafa Ş. (40), 20 metrelik falezlerden düştü. Yaralı olarak ...
 
Antalya'nın sıcakla imtihanı
ANTALYA'da gece 30 dereceye ulaşan hava sıcaklığı ve yüksek nemden bunalanlar ...
Antalya'da Altın Portakal'a başvurular başladı
BU yıl 62'ncisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film ...
Çağla doğduğu gün Antalya'da yuva buldu
ANTALYA'da yaşayan Serpil (41) ve Hakan Gökçeoğlu (41) çifti, yıllardır ...
 
Dursun Gündoğdu
Özgür Özel Antalya'da çok sinirlendi; 'Aile şirketi mi burası?'
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kapısına kilit vurulan bir hafıza: Bir müze yıkılır mı?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Altan abi efsanedir
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya Kepez’de bitmeyen elektrik çilesi
İsa Altun
İsa Altun
Tatile çıkarken...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yapay Zeka bizi nasıl görüyor ?
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Temmuz ayında Venüs'ün İkizler burcuna geçişiyle birlikte, zihinsel canlılık kazanıyor, çevrenizdeki insanlarla iletişim ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva