Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
30 Mart 2011 Çarşamba - 11:25

Antalya'da profesörün lojmanına baskın

Ergenekon soruşturmasıyla ilişkilendirilen Malatya'da 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi katliamı davasıyla ilgili polisin 7 ilde yaptığı eş zamanlı operasyonda, Antalya'da da Prof. Dr. Şahin Filiz'in lojmanı arandı.

Antalya da profesörün lojmanına baskın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakütesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şahin Filiz'in üniuversitenin merkez kampusundaki lojmanına saat 10.00'da gelen polis ekibi arama başlattı. Prof. Dr. Şahin Filiz'in Antalya'da Dumlupınar Bulvarı üzerindeki Akdeniz Üniversitesi kampusu içerisindeki lojmanında polisin sabah başlayan araması iki buçuk saat sürdü.

BAŞÖRTÜSÜNE AÇILAMALARIYLA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

1988'de Konya Selçuk Üniversitesi (SÜ) İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan Şahin Filiz, 1989'dan itibaren Selçuk Üniversitesi'nde İletişim, Fen Edebiyat ve İlahiyat fakültelerinde ders verdi. Selçuk Üniversitesi'nde doçent olduğu dönemde başörtüsünün Kuran'da yeralmadığını savunan Şahin Filiz, "Kuran-ı Kerim'de sadce 'Hımar' kelimesi giçiyor. 'Hımar' kelimesi, normal bir örtüyü ifade etmektedir. Başörtüsünü değil. Giysi sıkıntısının çekildiği, hatta çıplak ibadet edildiği dönemde, Kuran'ı Kerim'in söylediği şuydu: 'Nasıl Hz. Adem ile Havva'nın cennet açıldığında ön ve arkaları açılınca, doğal olarak, kendi yaratılışları icabı örtündülerse, siz de öyle örtünün' demektedir. Yoksa başınızı, saçınızı örtün, örtmediğiniz takdirde yaptığınız haramdır anlamına gelmez" demişti.

Bu açıklamalarının ardından SÜ Rektörlüğü tarafından hakkında soruşturma açılan ve bilinçli olarak notları düşürülerek profesörlüğünün verilmediğini ileri süren Şahin Filiz, Akdeniz Üniversitesi'ne (AÜ) başvurdu ve Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'ne profesör olarak atandı. Prof. Dr. Şahin Filiz, 2 yıldır Akdeniz Üniversitesi'nde Felsefe Bölümü Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

LOJMANDAKİ ARAMA SONA ERDİ

Sabah saat 10.00'da başlayan lojman aramasının devam ettiği sırada balkona çıkan Prof. Dr. Filiz'in cep telefonuyla konuştuğu görüldü.

Yaklaşık 2.5 saat süren aramanın ardından sivil ekip otosuna bindirilen Prof. Dr. Şahin Filiz, fakülte binasına götürüldü ve makam odasının aranmasına başlandı. Filiz'in lojmanında bilgisayar kasası ve bazı dokümanlara el konulduğu belirtildi.

Fakülte binasındaki makam odasına giderken gazetecilere açıklama yapan Prof. Dr. Şahin Filiz, "Gözaltı kararı olduğunu sanmıyorum. Aramalar bittikten sonra açıklama yapacağım. Antalya Barosu'ndan bir avukat geldi. Ankara Barosu'ndan da bir avukat talebimiz oldu" dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı İbrahim Daş, Yeni Parti İl Başkanı Güven Günol, İşçi Partisi İl Başkanı Bilal Şimşir, Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık da Prof. Dr. Şahin Filiz'e destek amacıyla fakülte binasının önüne geldi.

AVUKATI: ÇOCUKLARIN OYUN CD'LERİ DE ALINDI

Zirve Yayınevi cinayeti soruşturması kapsamında Akdeniz Üniversitesi Kampüsü'ndeki lojmanında ve çalışma odasında arama yapılan Prof. Dr. Şahin Filiz'in avukatı Serkan Ergül, Filiz'in evindeki aramalarda kızı ve oğluna ait oyun ve ses görüntü CD'leri ile ders fotokopileri, bilgisayarın hard disk örneğinin alındığını söyledi. Prof. Dr. Filiz'in evinde aramada, çocuklarına ait 107 oyun ve ses görüntü CD'lerinin alındığını belirten Ergül, şöyle dedi:

“Evdeki aramalarda, Şahin Filiz'in kızı ve oğlunun oyun ve ses görüntü CD'leri ile ders notları fotokopileri alındı. Evdeki bilgisayarın hard disk örneği alındı. Üniversitedeki odasında da, üniversiteye ait bilgisayar hard disk örnekleri alındı. Bunun yanında öğrencilerin yazdığı notlar alındı. Bazı sanatçıların CD'leri de vardı, bunlar da alındı. Zeki Müren'e ait CD'ler vardı. Ayrıca odasında öğrencilerin yazdığı ders notları, tartışma metinleri alındı.”

Prof. Dr. Filiz'in kampus içerisindeki fakülte binasında bulunan odasında saat 12.30'da başlayan arama halen devam ediyor.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise Prof. Dr. Şahin Filiz'in üniversite kampusundaki lojmanındaki ve fakülte binasındaki aramayla ilgili bilgisinin olmadığını söyledi. Prof. Dr. Kurtcephe, “Bizimle doğrudan temasa geçen de olmadı. Sadece Şahin Filiz hocayla ilgili savcılığın bir arama yapacağını biliyorum” dedi.

 İÇİNDE MİSYONER LAFI GEÇEN HER EVRAĞA EL KONULDU"

Zirve Yayınevi cinayeti soruşturması kapsamında polisin Prof. Dr. Şahin Filiz’in Akdeniz Üniversitesi Kampüsü’ndeki lojmanında ve çalışma odasında yaptığı aramalar sona erdi. Polisin fakülte binasında Prof. Dr. Şahin Filiz'in odasındaki araması 5 saat sürdü. Prof. Dr. Şahin Filiz ve avukatı Ali Altay, binadan birlikte çıkarak kendilerini bekleyen kalabalığı selamladı. Sloganlar eşliğinde sevgi gösterisinde bulunanlara teşekkür eden Prof. Dr. Filiz gözaltına alınmasıyla ilgili bir durumun söz konusu olmadığını, ifadesinin bile alınmadığını söyledi. Aramalarla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Şahin Filiz, şunları söyledi:

“Üniversiteler tüzel kurumdur. Tamamen akademik çalışmaların üretildiği yerlerdir. Dünyanın hiçbir yerinde üniversite öğretim üyesinin arandığı vaki değildir. Üniversitemize, benim şahsımda gözdağı şeklinde anlaşılabilecek durumun yeni aramalara mahal vermeyecek şekilde düzenlenmesi talebimi başta Başbakan olmak üzere ilgililere buradan iletiyorum. Polis arkadaşların da burada talimatla makaleleri araştırması, toplaması, delil torbasına koyması talimatla olan bir şeydir."

Üniversitelerin fikir üretme merkezi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Şahin Filiz, şöyle devam etti:

"Bir anlamda özgürlüklerin ne kadar yara aldığını görebiliyorsunuz. Okuduğunuz makaleler, fotokopisini çektiğiniz çeviriler... Öğrencilerinizin verdiği öneriler, ödevler tamamen akademik olan ödevler ve not verdiğimiz ödevler olmak üzere hepsi delil torbalarına alındı. Benim herhangi bir ifadem alınmadı. Gözaltına alınma kaygım yok. Herhangi bir şekilde kendimden şüpheleneceğim durum yok. Muhalif olabilirim, bazen de hükümeti destekleyebilirim. Üniversitede yazmasın, üretmesin diyorlarsa derslere de girmeyelim. Ama buranın araştırılıyor olmasını düşünce özgürlüğü ile ilgili üstü örtülü uyarı olarak algılıyorum.”

Bir gazetecinin, “Neyi bulmaya çalıştılar” sorusuna ise Prof. Dr. Filiz, “İçinde misyoner lafı geçen her evrağa el konuldu. Dinlediğimiz müzik CD’leri dahil” dedi. Prof. Dr. Filiz, kendisini dinleyen öğrencilere esprili bir şekilde, “Değerli öğrencilerimiz burada ödevleriniz didik didik edildi haberiniz olsun. Ödev yaparken ola ki düşünce unsuruna rastlanırsa ne olur artık bilmiyorum” diye seslendi.

Gazetecilerin polisin yaptığı uygulama ile ilgili sorularınını Prof. Dr. Şahin Filiz’in avukatı Ali Altay yanıtladı. Müvekkilinin çalışma odasında aramanın tamamlandığını söyleyen Altay, “Yapılan bir suçlamaya ilişkin gelen görevlilerin elindeki resmi yazıların içinde doğrudan suçlama var. Bugün yapılan aramanın içeriğinde hocamın çekmecelerinde yalnızca düşüncelerinin arandığını düşünüyorum. Bu kadar. Zirve Yayınevi ile ilgili bir suçlama var. Onun üzerine hocamın evi ve ofisi arandı” diye konuştu.

 
Genç kadın falezlerden atladı
 
YABAN KOYUNLARI KURTARILDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç kadın falezlerden atladı
Antalya'da henüz belirlenemeyen nedenle bunalıma giren iki çocuk annesi ...
Gazetecilerin tutuklanmasına protesto
Gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener’in tutuklanmaları ile 'İmamın Orduları' ...
ATSO Kaleiçi'nde
“Antalya’nın mücevheri” olarak nitelendirilen Kaleiçi’ni cazibe merkezi ...
 
80 yaşındaki 'cami hırsızı'
Antalya'nın Serik ilçesinde camilerde abdest alanların ceketlerinden para ...
Antalya Televizyon Ödülleri sahiplerini buluyor
Bu yıl ikincisi düzenlenecek “Antalya Televizyon Ödülleri” aday başvuruları ...
Bu sergiden ressam çıkabilir
TED Antalya Koleji Anasınıfı öğrencileri kendi eserlerinden oluşan resim sergisini gezdiler.
 
DJ Sıla coşturdu
Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen 'Youth Party Volume 3' adlı partide ...
Mezbelelik tarih oluyor
Antalya'nın Konyaaltı Belediyesi, Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde ...
Su parkları sezona hazırlanıyor
Turizm bölgelerinde özellikle genç turistlerin büyük ilgi gösterdiği ve ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva