Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
25 Ağustos 2014 Pazartesi - 15:24

Antalya'nın kurultay kulisleri

CHP'nin 5- 6 Eylül'de toplanacak olağanüstü kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu adına Antalya kurultay delegasyonundan 8 fire garanti. Kurultay gününe kadar yapılacak telefon görüşmeleri, akşam yemeği buluşmalarıyla firenin 33 kişilik listenin yarısından fazla olabileceği iddia ediliyor.

Antalya nın kurultay kulisleri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


CHP'nin Antalya'da 33 isimden oluşan kurultay delegasyonu bulunuyor. Delegasyon üç parçadan oluşuyor. Birinci parçayı CHP İl Başkanı Devrim Kök'ün seçildiği kongrede seçilen liste, ikinci parçayı CHP Antalya milletvekilleri oluşturuyor. Üçüncü parçayı ise tek başına, partinin üst yönetimindeki tek Antalyalı Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı eski Antalya Milletvekili Atilla Emek oluşturuyor.

ANTALYA DELEGELERİ

CHP'nin 28 kişilik seçilmiş kurultay delege listesinde 1 kayıp var. Aday gösterilmediği için CHP'den istifa ederek DSP adayı olarak Muratpaşa'da seçim yarışına katılan Süleyman Evcilmen kurultayda olmayacak. Kurultayda Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen seçim kazanan isimler olarak Ankara'da kurultay salonunda kendilerine ayrılan yerlere oturacak. Büyükşehir eski belediye başkanı Mustafa Akaydın ve Gazipaşa eski belediye başkanı Cemburak Özgenç Antalya delegasyonunun seçim kaybeden başkanları. Umut Güneş ise Kemer'de seçim kazanamayan başkan adayı olarak salonda yer alacak. Şefik Dirgen, Zühra Doğan, Reşat Eker eski ilçe başkanları Aksu İlçe Başkanı Hasan Bozkurt, Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, Kumluca İlçe Başkanı Arif Kocacık, Alanya İlçe Başkanı Şevki Türktaş ve Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk ve İl Başkanı Devrim Kök, örgüt başkanları olarak kurultaya katılacak. CHP'de partinin yeni genel başkanını belirlemek için sandık başında olacak diğer isimler ise eski İl Genel Meclis Başkanı Cavit Arı'yla birlikte Mustafa Aras, Mustafa Gök, Ali Gökay, Seyhan Gökerti, Mehmet Vural Görgülü, Mustafa Güner, Bülent Kandemir, Mehmet Özbey, Halil Payam, Salih Taşcıoğlu, Zeki Taşdemir ve Serap Yılmaz'dan oluşuyor. Devrim Kök'ün il başkanı seçildiği kongrede oluşan bu listeye CHP Antalya Milletvekilleri, eski Genel Başkan Deniz Baykal, Osman Kaptan, Yıldıray Sapan, Arif Bulut ve Gürkut Acar da eklenecek. CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Emek'in de eklenmesiyle ortaya kurultayda oy kullanacak 33 kişilik Antalya delegasyonu çıkacak.

PARTİ KULİSLERİ

CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin de çıktığı 5- 6 Eylül olağanüstü kurultayı için Antalya'da parti içinde kulis faaliyeti sürüyor. CHP için '24 saatin çok uzun zaman' sayıldığı günlerde delege bütün olarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun arkasında durmuyor. CHP İl Başkanı Devrim Kök'ün çağrısıyla Kemal Kılıçdaroğlu için delegasyonun seçilmişler bölümünden 14 ismin imza verdiği belirtilirken, parti kulislerinde genel değerlendirme “İmza vermek ya da vermemek sandıkta oy verileceği anlamına gelmiyor" şeklinde oldu. Partinin eski Demre ilçe Başkanı Zühra Doğan ve Finike eski İlçe Başkanı Reşat Eker, CHP İl Başkanı Kök'ün “Kılıçdaroğlu'nun yanındayız" deklarasyonuna karşı tavrını açıklayan ilk isimler oldu. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise kurultaya ilişkin tavrını Deniz Baykal karşıtlığı üzerinden kurguluyor. Antalya'da CHP'nin olağan kurultay süreciyle ilgili herkesin delege listesi üzerinden oy sayımı yapılırken, Kılıçdaroğlu taraftarları 27 kişilik seçilmişler bölümünden 8 fire bekliyor. Karşı yorumda ise Antalya'da oyların yarı yarıya çıkacağı değerlendirmesi yapılıyor.

PARTİ MECLİS ÜYELİĞİ KULİSİ

Antalya için kurultay yarışı sadece genel başkanın belirlenmesi noktasında düğümlenmiyor. Derin kulis, parti meclisi üyesi olabilmek için de ilerliyor. Parti meclisi üyeliği sonrasında genel başkanın A Takımı'na Merkez Yürütme Kurulu'na Genel Başkan Yardımcısı olarak girebilmenin ilk adımını oluştururken, CHP eski Lideri Deniz Baykal sonrasında Antalya'dan hiçbir isim partinin üst yönetiminde yer almadı. Antalya'dan, şimdilik kaydıyla, 4 isimin Parti Meclisi üyeliğine adaylığı kulislerde konuşuluyor. İl Başkanı Devrim Kök, Mustafa Akaydın, kurultay delegesi Salih Taşçıoğlu ve Pamuk Değirmenci isimleri zikrediliyor. Diğer yandan sürpriz bir isim olarak 2011 seçimlerinde 12'nci sıradan Antalya milletvekili adayı olan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun eski mesai arkadaşı Fevzi Orakçal'ın parti meclisi üyeliği yolunun açık olduğu dile getiriliyor.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -



 

 
Ağlasun depremi yeni bir fay hattı ortaya çıkardı
 
IŞİD militanları Antalya'dan geçip gitmiş
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Konyaaltı chp 26 Ağustos 2014 Salı 22:59

Hem fetullahcıların hemde sülamancıların temsilcisi olarak akydının pm sonrada mkysecilmesi zaruriyettir.

Yorumu oyla      4      3  
Kızılot'un sesi 26 Ağustos 2014 Salı 11:55

Atilla Emek yeniden YDK üyeliğine aday gösterilecek.Bunun dışında PM'ye ve YDK'ya Antalya'dan başka hiç kimse düşünülmüyor.Çok sağlam bilgi.

Yorumu oyla      4      3  
hiç kimse alınmayacak 26 Ağustos 2014 Salı 11:54

Antalya'dan kimse giremeyecek.Böylece Antalya'da hayal kırıklığı tavan yapacak.Girme çabasıyla yırtınanlar da giremeyince karizmalarına gölge düşmesin diye bir açıklama ve yalanlar uydurmaya çalışacaklar.Bu filmi çok seyrettik.Ayrıca anahtar listede genel başkanın antalya'dan kimseyi düşünmediğini ve bunu birkaç kişiyle de paylaştığını biliyoruz.

Yorumu oyla      4      3  
Mustafa Köleoğlu 26 Ağustos 2014 Salı 00:49

Kurultay çok hızlı geldi, bunun sonucunda ak ve kara belli olacak.

Yorumu oyla      5      3  
vatandaş 25 Ağustos 2014 Pazartesi 20:21

birkaç tane fetodan birkaçtane süleymancılardan MYK girmeli girmezlerse oy vermeyiz ama bunların yerine akaydın girerse yeter

Yorumu oyla      4      3  
sağlam bilgi 25 Ağustos 2014 Pazartesi 17:28

parti meclisine antalya'dan hiç kimse alınmayacak.sağlam bilgidir.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PM üyeliği teklifi
Genel başkan seçiminin yapılacağı CHP Olağanüstü Kurultayı’nda Parti Meclisi’nin ...
'Oy kaybeden genel başkan gider'
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu kendisine eleştiri getirilen konuyla ilgili iddialı bir çıkış yaptı.
Feyzioğlu: CHP'de aday değilim
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu CHP kurultayında aday olmayacağını açıkladı.
 
Çuvuşoğlu o koltuğa koşuyor
Yeni Dışişleri Bakanı kim olacak? Çözüm sürecinin yeni patronu kim olacak? ...
Yıldıray Sapan; Akaydın kelepçelenmeli
Mustafa Akaydın'ın, 'Baykalcılar Temizlenmeli' diyerek başlattığı tartışma ...
Akaydın'dan ikinci 'Büyük ağabey' vakası
Mustafa Akaydın bir hafta içiresinde ikinci kez Deniz Baykal ve 'Arkadaşları' ...
 
Yeni başbakan belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni başbakanı canlı yayında açıkladı. ...
İl başkanları ne istedi ?
60 kişilik Parti Meclisi ve 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu üyesinin ...
Sapan; İmam Mustafa
CHP eski Büyükşehir Başkanı Mustafa Akaydın'ın facebook hesabı üzerinden ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva