Manavgat'a bağlı Side Beldesi'nde bulunan Antik Apollon Tapınağı, farklı bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Ümit Okur, Roma döneminden kalan mimari harikası Apollon Tapınağı'nda yaptığı balon şovuyla izleyenleri kendine hayran bıraktı. Sanatçının gün batımında yerli ve yabancı turistlerin şaşkın bakışları arasında gerçekleştirdiği balon şovuna çocuklar büyük ilgi gösterdi. Ümit Okur'un iki sopaya bağlı iplerle gerçekleştirdiği gösteride, ortaya çıkan balonlar, gün batımında Side'ye ayrı bir güzellik kattı.
Gösterisinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Ümit Okur, 27 yıl Almanya'da yaşadığını ve Köln Üniversitesi'nde Tiyatro Bölümü'nü bitirdiğini söyledi. Aralarında 'Kahpe Bizans', 'New York'ta 5 Minare', 'Hababam Sınıfı Askerde', 'Güneşi Gördüm' gibi çok sayıda gişe rekoru yapan filmde rol aldığını belirten Okur, sabun köpüğünden balon yapmanın çocukluk hayali olduğunu söyledi. Çocukken Almanya'da gittiği sirkte sabun köpüğünden balon şovu yaptıklarını gördüğünü ve bu şova hayran kaldığını kaydeden Okur, "O günden sonra sabun köpüğünden balon yapmak bende bir tutkuya dönüştü. Ama geçen sürede hayat beni farklı işlere ve mecralara doğru götürdü. Şimdi hobi olarak yaptığım bu işle çocukluk hayalimi gerçekleştiriyorum" diye konuştu.
Ümit Okur, yaptığı işin adının Türkçe'de, 'Sabun Köpüğü Balonu Performansı' olarak tanımlandığını vurguladı. Okur, "Bu performans, yurt dışında 'Gazillion Bubble Show' olarak bilinir. Bu sanatla uğraşan çok az sayıda insan var. Türkiye'de ise sadece ben varım" dedi. Okur, bu sanatın dünya çapında en büyük adının 'Fan Yang' olduğunu söyledi. Okur, "Fan Yang'ın yaptığı en büyük balonun içine 110 kişi girdi. Ben de 111 kişi ile rekor denemesi yapacağım. 110 tane genç güzel kadının yanında Mehmet Ali Erbil de balonun içine girecek" diye konuştu.
Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), (DHA)