Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
13 Kasım 2023 Pazartesi - 07:50

Atatürk sevgisi

Turgut Güngör

Atatürk sevgisi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Atatürk adını, Türk ulus'u verdi. Türk halkı, Mustafa Kemal'e millet borcunu böyle ödedi. Vatan topraklarından düşmanı temizleme savaşını kazandı. 100 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. 85 yıl önce gözlerini yumduğunda, tam bağımsız yeni bir ülkeye, tüm uluslar saygı duydu. O'nun çağlar üstü bir insan olduğunu kabul etti,  bir dahi olduğu fikrinde buluştu. Düşmanların bile saygı duyduğu bir liderdi. Önderlik yaptı, öğretmen oldu, babalık gösterdi, sevgi dağıttı, ömrünü bu vatan uğruna feda etti. 

 Devrimler yaptı, olmaz kabul edilmez denilen. İnkılaplarıyla çığır açtı o koşullarda inanılmaz olarak kabul edilen...

KARALAMA BAŞLADI

 Atatürk öldükten sonra 1940 yılından itibaren sistemli ve bilinçli olarak kara propaganda başladı. Karanlık çevrelerin amacı, Mustafa Kemal'i halkın gözünde küçük düşürmek, devrimlerini karalamak, Cumhuriyeti ortadan kaldırmaktı. Tarihi olayları çarpıtarak, yeniden bir yalan tarih yazdılar.  Atatürk'ün kişiliğine saldırdılar, hayatındaki önemli savaşları, olayları, devrimleri yok saydılar. En çok da o büyük insanı ömrünü adayarak Türk halkının geleceği için kurduğu Cumhuriyeti ve onun devrimlerini itibarsızlaştırma çabasına giriştiler.

 10 kasımlarda, 29 ekimlerde, 19 mayıslarda, 23 nisanlarda Atatürk'e iftiralar atıyor, kin besliyor, öfke kusuyorlar. İnandıkları tek şey var. "Uyduruk tarih", "yalan tarih", "kindar tarih".

NEFRET BATAKLIĞI

  Onlara göre Atatürk, bir gecede bin yıllık tarihi silmiş, dili değiştirmiş, insanları cahil bırakmış, dini tahrip etmiş... 

 Yalan zehiriyle beyinleri yıkanan insanların cahilliği yüz yıldır devam ediyor. Oysa dini yücelten Atatürk, Kur'an-ı Kerim'in Türkçe mealini bastırıyor. Türklerin kutsal kitabı kendi dilinde okuyup anlamasını sağlıyor. Dini hurafelerden temizletiyor. Şeyh hegemonyasını yıkıyor.

 Ne yazık ki 100 yıldır Atatürk'e olan nefret bataklığı büyüyor. Arada bir kimi özel günlerde birkaç kendini bilmez ortaya çıkıyor, kem küm ediyor, gereken yanıtı alıyor. Kimi ortaya çıkıyor, Atatürk'e kafir diyor. Kimi ona dua edilmesine karşı çıkıyor. Kimi heykeline saldırıyor. Kimi fotoğrafını yırtıyor. 

MİLLETİN BABASIDIR

 Bir şey kazanıyorlar mı, ellerine ne geçiyor diye hiç düşünmüyorlar.  O kansızların ortak özelliği sonra ortaya çıkıyor. Kimi yabancı dölü, kimi poliste kabarık dosyası olan sabıkalı, kimi de 3-5 kuruş için bu işi yapan satılmışlar.

 Ne yaparlarsa yapsınlar Atatürk sevgisi ve Atatürk'e saygı hiç eksilmiyor ve giderek büyüyor. Atatürk'e küfür ederek, eserlerine saldırarak, kendilerini daha dindar sananlar yanılıyorlar. Atatürk, Türk milletinin babasıdır. O'na saygı Türk milletinin geleneğidir. Atatürk'ü severek saygı göstererek birleşiriz, güçlü toplum oluruz, başarılara ulaşırız. O'nu vatan topraklarını kurtaran, Türkiye Cumhuriyetini kuran, ulu önder olarak gören, çok büyük bir kitle var.

 Onlar, Mustafa Kemal'in askerleriyiz diye övünüyor. Bu sloganı sokakta, mitingde, maçta, spor salonunda, üniversitelerde haykırarak söyleyen milyonlar, Atatürk'ün yolunda, izinde, yanında oluyor.

10 KASIMDA SELAM

  Barış için hayatı boyunca savaştan savaşa koşan bir başkomutan. Vatan topraklarının korunmasını için çabalayan bir devlet adamı. Düşmanın bile ayakta selamladığı, son yolculuğa uğurladığı bir insan.

 Atatürk'le hayatı boyunca hiç bir araya gelmeyen insanlar bile ona her 10 Kasım'da saygı gösteriyor. O siren sesini duyduğunda işi gücü bırakıyor ellerini iki yanında tutuyor hazır ola geçiyor selam duruyor. Çukurova'nın pamuk tarlalarındaki kadınlar, Ege'nin zeytin bahçelerindeki işçiler, Kapadokya'da balonları uçuran pilotlar, Akdeniz'de yamaç paraşütü yapanlar, okullarda öğrenciler, Boğaz Köprüsü'nden geçenler ve Anıtkabir'de milyonlar o değerli insana Atatürk'e saygı gösteriyor. 

 Ulusal birliğimizi, kardeşçe bütünlüğümüzü, Türkiye Cumhuriyeti ülkümüzü, vatan için tasamızı, sevincimizi birileri bozmak istese de başaramaz. Türk olan, kendini Türk hisseden, damarlarında asil Türk kanı akan herkes, Atatürk'ü seviyor, saygı gösteriyor ve minnet duyuyor.

 
Ailesini öldürüp intihar edeceğini sosyal medya hesabından paylaştı
 
İşin sonu hapislik mi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ailesini öldürüp intihar edeceğini sosyal medya hesabından paylaştı
BEYOĞLU'nda aile içinde çıkan tartışma katliamla sonuçlandı. Tartışmanın ...
Döverek öldürdü, yol kenarına bıraktı
MERSİN’de kız arkadaşı Esra Asena Temir'i (27) döverek öldürdüğü gerekçesiyle ...
CHP Genel Başkanı Özel, Hatay’da
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir dizi toplantı ve ziyaret için deprem bölgesi Hatay’a geldi.
 
Akdeniz'deki depremin ardından Naci Görür'den açıklama
Prof. Dr. Naci Görür, Akdeniz'de meydana gelen depremle ilgili "Bu zon ...
Ünlü kozmetik mağazası açılışında izdiham
KADIKÖY'de ünlü kozmetik mağazasının açılışı için yüzlerce kişi dün akşamdan ...
Uğur Akkuş'a kripto para dolandırıcılığından dava
Ünlü manken Ebru Şallı'nın eşi, iş insanı Uğur Akkuş, sahibi olduğu şirket ...
 
Ücretli öğretmenlere 'yüzde 25 zam' kararı yürürlüğe girdi
RESMİ Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Milli Eğitim Bakanlığı'na ...
RTÜK Başkanı Şahin: Türk medyası iyi bir sınav veriyor
RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, İsrail'in ...
Yüksek sesli müzik tartışması: 1 ölü
SAKARYA’nın Adapazarı ilçesinde B.Ü (17), aracında yüksek sesle müzik ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva