Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
30 Ocak 2011 Pazar - 13:52

Başsavcılar sert çıktı

Antalya'daki Prof. Dr. Muammer Aksoy Sempozyumu'na katılan eskki Yargıtay başsavcıları Vural Savaş ve Sabih kanadoğlu, hükümete sert eleştiler getirdiler.

Başsavcılar sert çıktı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Eğitim-İş Antalya Şubesi ve İbradı İlçesi Yardımlaşma Derneği'nce, Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında düzenlenen "Prof. Dr. Muammer Aksoy Sempozyumu"nda, “Hukuk ve Siyaset” başlıklı ikinci oturum öğleden sonra yapıldı. Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun başkanlığındaki oturuma, Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile Türk Hukuk Kurumu Başkanı Tuncay Alemdaroğlu konuşmacı olarak katıldı.

“Türkiye'de artık seçim güvenliği de koruma altında değildir” diyen Kanadoğlu, Anayasa'nın 79'ncu maddesine göre, seçimlerin yürütülmesi, düzenlenmesi ve denetlenmesinin YSK'ya ait olduğunu, seçmen kütüklerini hazırlamak görev ve yetkisine sahip YSK'dan, 1,5 yıl önce gece yarısı çıkarılan tasarının kanunlaştırılmasıyla bu yetkilerinin alındığını söyledi. Kanadoğlu, şöyle konuştu:

“YSK, doğrudan doğruya seçmen kütüklerini, adrese dayalı kayıt sistemini nüfusa göre hazırlama görevini üstlenmiştir. Bu, yürütmenin hazırlayacağı seçmen kütüğü anlamına gelir. Sonuçlar da UYAP Projesi'ne uygun şekilde toplanıyor. Sonuçlar, UYAP tarafından toplanıyorsa, YSK'ya bildirme görevi de Adalet Bakanlığı'na aittir. UYAP da bu bakanlığa bağlıdır. Seçmen kütükleri ve milletvekili seçimleri doğrudan doğruya İçişleri ve Adalet Bakanlıklarına, yani yürütmeye bırakılmış ise seçimin güvenliği ortadan kalkmıştır.”

Kanadoğlu, seçmen kütüklerinin tespitine yönelik iki siyasi partinin Danıştay'a gittiğini, ancak halen karar çıkmadığını ifade etti. Sabih Kanadoğlu, artık nitelikleri Anayasa’da yazılı Cumhuriyetin koruma altında olmadığını söyledi.

VURAL SAVAŞ'IN KONUŞMASI

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş da konuşmasında, “HSYK seçimlerinden sonra hiçbir hakim ve savcıyla iftihar edemiyorum” dedi. “Hakim ve savcı kendi vicdanına göre karar vererek, idari baskıdan uzak görev yapabilmelidir" diyen Savaş, hakim ve savcıların bakanlığın hazırladığı listeye ‘evet’ demekle tamamen Adalet Bakanlığı'nın güdümüne girdiğini iddia etti. Vural Savaş, “Bundan sonra Başbakan'ın şikayetçi olduğu davalarda hiçbir zaman, kimi şikayet ederse ya tazminata mahkum olur, ya da cezai müeyyideye mahkum olur. Son örneği ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan’ın gaflet kelimesini kullanması sonucu tazminata mahkum olmasıdır. Türkiye’de eleştiri hürriyeti bitmiştir. Nasıl olur da bir hakim savcı, bakanlığın hazırladığı listeye oy verebilir. Türkiye’de artık yolsuzlukla mücadeleye imkan kalmamıştır. Bu Anayasa Mahkemesi de TBMM'nin çıkardığı hiçbir yasayı iptal etmeyecektir" şeklinde konuştu.

"F TİPİ PKK’DAN DAHA TEHLİKELİ"

Türkiye'nin özel yetki verilmiş hakim ve savcılar nedeniyle bir korku imparatorluğuna dönüştüğünü kaydeden Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ergenekon soruşturmasındaki hiçbir delil, hukuka uygun olarak elde edilmemiştir. Anayasa Mahkemesi'ni kınıyorum. Kızkardeşini bile öldüren dünyanın ahlaksız kişileri olan PKK’lıları gizli tanık yapıyorlar. Bugünü yaratan sadece Recep Tayyip Erdoğanlar değil, esas arkasındaki gücü çok iyi bilmemiz lazım. Bunları esas F tipi örgütlüyor. 11 yıl önce F tipi örgütün, faaliyetlerini ve en önemli kurumlara sızmasını en yetkili polislerden öğrendiğimde, ‘Eğer böyle devam ederse, Türkiye için PKK’dan daha tehlikeli olur, laiklik biter’ demiştim. Tüm bu Ergenekon soruşturmalarının arkasında Fethullah Gülen hareketi vardır."

Vural Savaş, siyasete girip girmeyeceğine yönelik soru üzerine, “Açık söylüyorum. Yalnız ben değil, Mustafa Balbay'ı ve diğerlerini de CHP'nin ya da diğer partilerin davet edeceğini zannetmiyorum” diye yanıt verdi.

 
Erdoğan belgeseli
 
AP'de Türkiye raporu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alanya’da dev pizza
Dünyanın en büyük pastasını yaparak 5 yıl önce Guinness Rekorlar Kitabı'na ...
Facebook kavgasının sonu
Antalya'nın Manavgat ilçesinde sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta "Kim ...
Fuhuş operasyonu
Antalya'nın Manavgat İlçesi'ne bağlı turistik Side beldesinde jandarma ...
 
“Ulusal yıkım” uyarısı
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, önümüzdeki ...
Eşini öldürdü intihara kalkıştı
ANTALYA'da kendisinden boşanmak isteyen 29 yaşındaki eşi Dilber Kılıç'ı ...
Talasemi'ye kapari
TALASEMİ Federasyonu Genel Başkanı Prof.Dr. Duran Canatan, düzenli kan ...
 
O şimdi milyarder
Doğan Haber Ajansı Antalya Bürosu, Tez Tour’un ortaklarından Levent Aydın ...
Korkuteli bembeyaz
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde dünden beri devam eden kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü.
Karadağlar'ın Antalyalı çengisi
Karadağlar dizisinin çengisi Hatice Şendil’in Antalya’da yaşadığını, İstanbul’a ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva