MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
19 Kasım 2018 Pazartesi - 17:18

Büyükşehir bütçesinin aslan payı yatırıma

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 yılı bütçesi 3 milyar 410 milyon lira olarak meclisten geçti. Bütçede en büyük pay, yüzde 43 ile yatırımlara ayrıldı.

Büyükşehir bütçesinin aslan payı yatırıma
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Kasım ayında üçüncü kez toplandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in yokluğunda meclisi Ak Partili Mesut Kocagöz yönetti. Önergeler hariç mecliste 58 madde karara bağlandı. CHP sıralarında oturan ve ilçelerinde yeniden aday gösterilen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ile Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in neşeli oldukları gözlendi. Yan yana oturan iki başkanı meclis üyeleri tebrik etti. Bütçe ve performansın görüşüldüğü mecliste Ak Partili Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, 2019 yılı bütçesini toplam 3 milyar 410 milyon lira olarak hesapladıklarını söyledi. Bayraktar, bu bütçenin yüzde 43'ünün yatırımlara ayrıldığını kaydetti. Bugüne kadar 11 milyar 385 milyon liralık yatırımla rekor kırdıklarını belirten Bayraktar, "Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" dedi.

CHP BÜTÇEYİ ELEŞTİRDİ

CHP grubunun sözcüsü Cansel Çevikol, belediyenin borç yükü altında olduğunu söyledi. Sayıştay'a göre Büyükşehir Belediyesi'nin 2 milyar 100 milyon lira borcu olduğunu belirten Tuncer, belediyenin Türkiye'de en fazla borçlular listesinde 5'inci konumda olduğunu aktardı. Çevikol, "Gelir tahmininin gerçekçi olmadığını düşünüyorum. Yüzde 110 gelir artışı öngörüyorsunuz, içinde bulunduğumuz ekonomik durumu göz önüne alırsak bu gerçekçi değil. Performans ile bütçe arasında tutarsızlıklar var. Örneğin Konyaaltı sınırlarında Büyükşehir tarafından yaptırılan spor merkezinin sadece yüzde 5'i tamamlanmış. Antalyalılara bilgi aktarıyorsak yüzde 100 doğru olması gerekir. Performansa ret oyu veriyoruz. Bütçenin geneli hakkında çekimseriz" dedi.

'BU BELEDİYE, TEKEDEN SÜT ÇIKARMIŞTIR'

Meclis Başkanı Mesut Kocagöz, bütçe ve performansa yönelik eleştirilere yanıt verdi. Otogar alanı, Kepez ve Santral bölgesinden gelir elde edeceklerini dile getiren Kocagöz, "Konyaaltı'ndaki spor salonu hakkında haklısınız. Ancak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü buraya ilave bodrum katı yapılmasını istemiş. Bu da ek 5 milyon lira maliyet getiriyor. Bu nedenle ihale iptal edildi. Bu belediye tekeden süt çıkarmıştır, yapılanları halk görüyor. Parayı ve insanı iyi yönetirseniz iyi hizmet yaparsınız" dedi.

MHP'Lİ SELÇUK, MECLİSTE OLMAYAN BAŞKANLARI ELEŞTİRDİ

MHP'li Selçuk Senirli ise bütçe görüşmelerinde mecliste olmayan belediye başkanlarını eleştirdi. Senirli, "Belediye başkanlarının burada bulunmamasının meclise saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Hiçbir belediyenin bütçesini eleştirmeyeceğiz. Başkanlar bütçenin hesabını halka versin, seçimde halk da hesabını soracaktır" dedi.

CEMEVİ TARTIŞMASI

CHP'li meclis üyesi Recep Tokgöz de bütçeyi eleştirdi. Cami ve cemevi gibi projelerin bile parasızlık yüzünden yarım kaldığını belirten Tokgöz'e, CHP'den Ak Parti'ye geçen meclis üyesi Ercan Merthatun sert tepki gösterdi. Partisi açısından Alevi toplumu adına verimli bir dönem olduğunu belirten Merthatun, "Recep Bey'i, aynı duyarlılığı Muratpaşa meclisinde göstermediği için kınıyorum. Muratpaşa Belediyesi sınırları içerisinde 26 yıldır devam eden ve inşaatı hala bitmemiş, büyük tapu törenleriyle tapusunu teslim ettikleri Kızılarık'ta bir cemevi var. Önce bir o cemevini ziyaret edin. O cemevindeki inşaatın çoğunluğunu Menderes Türel ilk döneminde yapmış, ondan sonra da tek çivi çakılmamış ve oradaki toplum kendi haline bırakılmıştır. 200 binin üzerinde seçmen var ve yüzde 70'inin oyunu alacaksınız ve gelip burada siyaset yapacaksınız. Yok öyle bir dünya. Konyaaltı Belediye Başkanımız yapmış, Manavgat Belediye Başkanımız yapmış, teşekkür ettim kendilerine" dedi.

'KES SESİNİ'

Muratpaşa Belediyesi'nin Kızılarık Mahallesi'ndeki cemevini siyaset malzemesi yapıp inşaatını yarım bıraktığını savunan Merthatun, "Burası Cumhuriyet Halk Partisi'nin utancıdır. Bu utancı CHP'de siyaset yaparken de söylemiştim. Burada da söylüyorum" dedi. Recep Tokgöz'ün karşılık vermesi üzerine Merthatun, 'Kes sesini' diye tepki verdi. Tokgöz ise bu cümle üzerine Ercan Merthatun'a, "Alevi olabilirsin ama Alevi siyaseti yapıyorsun" dedi. Seslerin yükselmesi üzerine Mesut Kocagöz, iki meclis üyesini, karşılıklı konuşmaları durumunda dışarıya çıkaracağını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra, 19 ilçenin bütçeleri mecliste karara bağlandı.

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) -

 
Polisten uyuşturucu operasyonu
 
AGC Başkanı Yeni’nin annesi toprağa verildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polisten uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde polisin düzenlediği 2 ayrı uyuşturucu operasyonunda ...
Öğrenciler Rhodiapolis'e yürüdü
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde üniversite Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda (KYK) ...
'Romeo ve Juliet' yeniden sahnede
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, Shakespeare'in aynı adlı eserinden hareketle ...
 
Öğrencilerden Aslıhan için anma töreni
ANTALYA'da, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) öğrencisi Aslıhan Kocapınar'ın (19) ...
Antalya'daki ismi lazım değiller...
Dursun GÜNDOĞDU yazdı
Cezaevlerindeki kadınlara mektup gönderdiler
ANTALYA Kadın Platformu üyeleri, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı ...
 
Nostalji konserine hazırlık
MUSİKİ Park bünyesinde Nurdan Ayhan'ın yönetiminde oluşturulan 'Nurdan ...
Ünlü mankenler podyumda yürüdü
ANTALYA'da bir alışveriş merkezinde Hakan Akkaya ve Demet Şener'in '2019 ...
Dünya sanatçıları Antalya'da
RESSAM Salih Yön küratörlüğünde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Uluslararası ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva