Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
6 Nisan 2011 Çarşamba - 16:11

Büyükşehir'den 'Arıtma' açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediyesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılışı yapılan Hurma İleri Atıksu Arıtma Tesisi'nin siyasi polemik konusu haline getirildiğini belirterek "Kamuoyuna Duyuru" başlıklı bir açıklama yaptı. İşte o açıklama;

Büyükşehir den  Arıtma  açıklaması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

"CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 2 Nisan 2011 tarihinde açılışı yapılan Antalya Hurma İleri Atıksu Arıtma Tesisi, son günlerde siyasi polemik konusu haline getirilmeye çalışılmaktadır. Tesisin bir önceki dönemde yapımına başlandığı, geçmiş belediye başkanlarına teşekkür edilmediği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.
 
Hurma Atıksu Tesisi’nin ön arıtma ve derin deniz deşarjı ünitelerinin yapımı 1996-1999 yılları arasında Sayın Hasan Subaşı tarafından gerçekleştirilmiştir. Tesisin biyolojik arıtma birimleri iki etapta her biri 250.000 eşdeğer nüfusa hizmet edecek şekilde projelendirilmiştir. İlk etap, 250.000 eşdeğer nüfusa göre Sayın Dr. Bekir Kumbul tarafından ikinci etap ise yine 250.000 eşdeğer nüfusa göre Sayın Menderes Türel tarafından gerçekleştirilmiştir. Bir diğer deyiş ile 1996’dan 2006’ya kadar geçen 10 yıl içinde tesisin kapasitesi 500.000 eşdeğer nüfus olmuştur.
 
Açılış töreninde emeği geçen tüm başkanlara isimleri ile tek tek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Akaydın tarafından teşekkür edilmiştir. Bu teşekkür, hem kayıtlarda hem de geçilen basın bültenimizde yer almasına rağmen bu konunun polemik konusu yapılmasındaki amacı ve art niyeti gayet iyi anlamaktayız.
 
2003 yılında dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Bekir Kumbul tarafından Antalya’nın içmesuyu ve kanalizasyon gibi altyapı sorun ve eksikliklerinin giderilmesi amacıyla dış finansmanlı kaynaktan yararlanma düşüncesi ortaya atılmış ve Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Kurulu’ndan borçlanma yetkisi alınmıştır.
 
Bu yetki kapsamında, 2006-2007 tarihlerinde Sayın Menderes Türel’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde ASAT Genel Müdürlüğü ile İller Bankası arasında kredi anlaşmaları imzalanmıştır.
 
Kredi anlaşması kapsamında yer alan “Hurma Atıksu Arıtma Tesisinin Genişletilmesi Projesi” için 13 Mart 2009 tarihinde ihaleye çıkılmış ve 14 Mayıs 2009 tarihinde ilgili firmalardan ihale teklifleri alınmıştır.
 
29 Mart 2009 Yerel Seçimleri ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başlayan Prof. Dr. Mustafa Akaydın döneminde ihale değerlendirmesi yapılan “Hurma Atıksu Arıtma Tesisinin Genişletilmesi Projesi” için 22 Temmuz 2009 tarihinde Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ile Kuzu Toplu Konut İnşaat Ltd. Şti. arasında yapım işi sözleşmesi imzalanmıştır.
 
Prof. Dr. Mustafa Akaydın döneminde sözleşmesi imzalanan “Hurma Atıksu Arıtma Tesisinin Genişletilmesi Projesi” için 25 Kasım 2009 tarihinde dönemin CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal’ın katılımı ile temel atma töreni gerçekleştirilmiş ve söz konusu işin tamamı Başkan Prof. Dr. Mustafa Akaydın döneminde tamamlanmıştır.
 

10 yılda 500.000 eşdeğer nüfusa ulaşmış tesisin kapasitesi, Başkan Prof. Dr. Mustafa Akaydın döneminde hayata geçirilen proje ile 2 yıl içerisinde 3 katına çıkartarak 1.400.000 eşdeğer nüfusa

ulaştırılmıştır. Proje ile biyolojik arıtma, ileri arıtmaya ulaştırılarak tesisin teknolojisi yenilenmiştir. Arıtma çamurundan biyogaz elde edilerek enerji üretimi ve dönüşümü sağlanacak tesiste, yıllık 6.000.000 TL enerji tasarruf sağlanması planlanmaktadır.
 
Tartışılan bu çevreci tesisle ilgili gerçekler bu şekildedir. Antalya için, gelecek kuşaklar için yaptığımız, Türkiye’ye örnek, Avrupa’yı kıskandıran bu dev çevreci yatırımın genel seçimler yaklaşırken, hükümetin en yetkili ağızları tarafından siyasi çekememezlik ve kıskançlık içinde “bizim dönemimizde yapıldı” şeklinde sahiplenilmesini ve polemik konusu haline getirilmesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.
Saygılarımızla."
 

 
ABD uyardı; Gençler memnun değil
 
Ağlama Osman bak sana ne vereceğiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalyalı avukata 'Çete' gözaltısı
MALİYE'den çaldıkları bilgisayar programı sayesinde Antalya'da açtıkları ...
Arap Birliği Büyükelçisi Al Naciri; Değişim zamanı
MISIR, Tunus, Libya gibi Arap ülkelerinde yaşanan olayları değerlendiren ...
Yazarlara şişede mektup
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde Halk Kütüphanesi tarafından geçen yıl ...
 
Antalya’yı rezil etmeyin
Frame Türkiye”nin ilk elemesi olaylı geçti. Antalya evinin birinci olmasını, ...
Vatan hainliği tartışması
TÜRKİYE Yüzme Federasyonu Başkanı Yrd.Doç.Dr. Ahmet Mazhar Bozdoğan, milli ...
Turistlerin tekne keyfi
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen tekne turları, turistlere keyifli ...
 
Avukat hak arıyor
Antalya Barosu Avukatlar Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutladı. Atatürk ...
Havuzda rekor üstüne rekor
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde devam eden 4'üncü Görme Engelliler Dünya ...
'Ayıplı' kazağın parası iade
ANTALYA'da Mehmet Çobanoğlu, bir mağazadan aldığı üzerinde İngilizce 'Mod ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva