Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
17 Aralık 2015 Perşembe - 15:25

CHP İl Başkanı adayı Sapan: Tek hedef AKP

ANTALYA'da CHP'nin 26 Aralık'ta yapılacak il kongresinin 5'inci adayı, eski milletvekili Yıldıray Sapan oldu. Sapan, “Hemen ama hemen parti içi kavgaları noktalayıp, 'Tek hedef AKP'dir' diyeceğiz. Başka türlü bu enkazı kaldıramayız" dedi.

CHP İl Başkanı adayı Sapan: Tek hedef AKP
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP'de merkez ilçe başkanlığı ve milletvekilliği yapan Yıldıray Sapan, partisinin 26 Aralık'ta yapılacak Antalya İl Kongresi için başkan adaylığını ilan etti. Sapan, düzenlediği basın toplantısında “İhtiyacımdan değil ihtiyaçtan aday oldum" dedi. Özellikle 1 Kasım seçimlerinin ardından partisi içinde bezginlik, yılgınlık ve yenilmişlik hissinin yerleşik bir ruh haline büründüğünü savunan Sapan, bunun partinin muhalefet etme reflekslerini de uyuşturduğunu söyledi.

Antalya'da Büyükşehir Belediyesi ve siyasi iktidarın yaptıkları ya da yapmadıklarının topyekün bir muhalefeti örgütleme zeminini ortaya çıkarmasına rağmen bunun değerlendirilmediğini iddia eden Sapan, şöyle konuştu:

“Batı Çevreyolu'nun ancak yarısı açılabildi, Kuzey Çevreyolu'na başlanmadı bile. Yaz boyunca sivrisinekzedeye döndük. Çallı Kavşağı, 4 ay önce gündeme geldi ama biz 'Sesiniz çıkmıyor' dedikten sonra cılız bir açıklamayla gündem geçiştirildi. Elektrik kesintileri, havalimanı yolunda kesilen ağaçlar, hepimizin alınmasına çok sevindiği EXPO 2016 Antalya'nın şu an yaşadıkları hepsi ama istisnasız hepsi birer muhalefeti yaratma zeminidir."

Partisinin Antalya'da kent gündemini yakalayamadığını, yakalayamadığı gibi gündem belirlemenin çok uzağında olduğunu savunan Sapan, “Bu sessizliği bozacak, AKP'yi ifşa edecek bir muhalefete ihtiyaç var. İşte bu yüzden aday oldum. Partinin üzerindeki pısırıklığı atması lazım" dedi.

Antalya'da CHP'nin uzun yılların ardından bu kadar çok adayla bir seçime gireceğine de dikkat çeken Sapan, “Renkli bir yarış olacak. Ancak ben ev ev delegeleri ziyaret ediyorum. İpi göğüsledim diyebilirim" dedi. Buna rağmen seçim takviminin çok sıkışık olduğunu dile getiren Sapan, partinin yeni yönetimini belirleyecek delegeler üzerinde farklı araçlarla hegemonya kurulmasının ise CHP geleneklerine aykırı olduğunu savundu. Sapan, şöyle konuştu:

“Maddi imkanlar üzerinden hegemonya kurulmak isteniyor. Yerel yönetimlerin çok ciddi baskısı var. Bunlar yanlış işler. Delegeyi ihtiyaçlarıyla tehdit etmek AKP'lileşmektir. Başka bir şey değildir. Bizler CHP'liyiz. Bu anlayış tebaa anlayışıdır. CHP bu anlayışı yıkan partidir. Bu anlayışı yıkan partide bu zihniyeti sürdürmek çürümüşlüktür. Yerel yönetimler de dahil olmak üzere görevde kalmanın tek koşulu başarılı olmaktır. Sen başarılı olursan tali yollara ihtiyacın kalmaz, başarılı olursan kimse seni oradan almaya çalışmaz. Bu baskı bir süre devam eder ancak sürdürülebilir değildir."

Sapan, il başkanı seçilmesi halinde rotayı parti içi sorunlardan Ak Parti'ye çevireceğini belirterek, “Benim ilk hedefim AKP'dir. Seçildiğim gün parti içi kavgaları hemen ama hemen noktalayıp, geçmişte ne yaşanmış olursa olsun, herkesi kucaklayıp 'Tek hedef AKP'dir' diyeceğiz. Bu ancak birlik içinde olunursa sağlanır" diye konuştu. Sapan, birlik mesajında milletvekilleri Mustafa Akaydın ve Devrim Kök'ün dahil olup olmadığı sorusuna ise “Kesinlikle. Başka türlü bu enkazı kaldıramayız" karışılığını verdi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 

 
HAZIR MISIN ANTALYA?
 
Komedyen Demirci'ye yoğun ilgi
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
irade alizade 21 Aralık 2015 Pazartesi 02:24

Şuydu buydu mıştı muştu demek anlamsiz. Bu ülkenin tertemiz siyasetcilerinden biri Yildiray Sapan. Kışın 2.5 yazin 10 milyon nufuslu cosmopolit kent Antalya'nin her ferdine hitap eden donanima sahip. Paraysa parasi var , karizmaysa boy possa hepsinden önde,giyim kuşam özen itina yerinde. Ustelik ÇALIŞKAN adam. Cesur akilli duzgun namuslu adam. Il baskanligi vatana millete hayirli olsun olacaktirda.

Yorumu oyla      5      3  
19 Aralık 2015 Cumartesi 12:46

AK PARTİ SAPANI İSTEMİYOR VE CHP İÇİNDE İTTİFAK KURDUĞU İSİMLER VAR BUNLAR SAPANIN ADAYLIĞINI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR.

Yorumu oyla      10      7  
denizz 19 Aralık 2015 Cumartesi 02:43

Semih ESEN ile Bahadır MANYASLIOĞLU delegeden yeterli imzayı bularak aday olabilirler.Bir de 3.ncü aday delegeden yeterli imzayı bularak aday olabilir.Bu 3.ncü aday kim olacak göreceğiz.4.ncü adayın delegeden yeterli imzayı toplayamayacağı gözüküyor.Bu nedenle yarış Semih ESEN'le,Bahadır MANYASLIOĞLU arasında geçecek gibi görünüyor.Herkes kartını buna göre almalıdır.

Yorumu oyla      4      11  
dmitri shevchenko 19 Aralık 2015 Cumartesi 01:29

Semih esen iki genel secim kaybetti + tum antalyada oylarimiz dustu. Hangi yüzle aday? Aranizda hic ticaret yapan yok mu ? Sen olsan yorumcu arkadas ; ustuste sirketini batirmis birini isten KOVMAZ MISIN?¿ Yıldıray Sapan ozellikle son 10 yılın her haftasi akp ye karsi , milletin yaninda ,haklinin yaninda, antalya nin ve hatta turkiye nin menfaatine bir tavir gostermis,basin demeci,eylem yapmis ,soru onergesi,kanun teklifi vermis, halkin hakkini korumak icin bizzat bireysel olarak davalar açmis bir adam.genclik kollarinda siyasete basladiginda da O ilce baskaniyken de baykal genel baskandi. Ikiside antalya dan vekil oldular . Bizzat antalyalilar bile baykal a - 'yaw bi çek git artik' derken Yildiray sapan baykal a hep guc verdi destek verdi vefa gosterdi saygi gosterdi yani olmasi gerekeni yapti. Ve her dogru soyleyenin basina geldigi gibi 9 köyden kovukdu.Son 30 yildir sattigi niceleri gibi baykal yine ona asla cumhurbaskani yapamayacak olan huyundan vazgecemedi. Ama boyle seylerle kaybedecek vakit yok!akp heryerde aldi yurudu ! Menderes turel barack obama havalarinda geziyor. Bunca adı gecen aday arasinda, ne milletvekilleriiiii ne belediye baskanlari ne de gelmis gecmis il baskanlari bu yokus asagi gidise dur diyebilir. Antalya yi akp den ve giderek akp lilesmekten ancak ve ancak yildiray sapan kurtarabilir. Sadece chp ile degil halkin tamamiyla kucaklasan biri .zeytinkoyde aha surda burnumuzun dibinde kanayan uyusuturucu yarasina bastigi parmagi unuttun mu? Hangi baska delikanli yapti antalya da boyle isler?kimse yapmadi yapmaz cunku Atatürk'ün ruhu sadece bazilarina sirayet etmis. Chp nin ilkelerini ozumsemis ve ona uygun bir yasam suren biri. Teşbihte hata olmaz ama neredeyse Ataturk kadar temiz niyetli ve davranisli,milletinin hakkini savunan bir adam sn sapan. Sandikta yanlizsin delege insanı. Elini cuzdanina ve şeytanina degil, vicdanina koy . Niye ?: tam bagimsiz +çaliskan+disiplinli+girisken+kinuskan+canayakin+insancil+hayvan ve dogasever +cesur+genc+sportmen+ paraya güce ranta tamah etmiyor +en sin milletvekilligi makaminda 4 yil calismis makam meraklisi degil karni gozu gönlü tok. Digerlerine bak...hepsinin bir rantla,güçluyle alakasi var.iyi bak goreceksin. Ha hala yildiray sapan olmaz diyorsan sen hakkaten safî akp lisindir. Gecmis olsun. 27 sinde il baskani yildiray sapan.

Yorumu oyla      10      7  
İl 18 Aralık 2015 Cuma 20:28

Esas seçimden sonra fırtına varrrrrrrrrr...

Yorumu oyla      4      3  
Delege 18 Aralık 2015 Cuma 14:01

Sapan'ı engellemek için akp karşısında bile çalışmadıkları kadar çalışıyorlar ama nafile..

Yorumu oyla      12      11  
CEMALİ BEY 18 Aralık 2015 Cuma 10:33

chp diye bir parti varmı,

Yorumu oyla      8      3  
CHP'li 18 Aralık 2015 Cuma 10:03

Partide birliği beraberliği Yıldıray Sapan sağlar.Yıldıray Sapan öyle bir politikacıdır ki; Bütün gücüyle Mücadelesini AKP ile yapacaktır..Parti içindeki ayrıştırıcı politika yapanlar mecbur kalacaklar.sadece kendi işlerini yapmak durumunda kalacaklarıdır..Chp'nin 5 milletvekili partinin bir gerçeğidir ve artık hepsi chp milletvekilleridir. Parti içinde ayrıştırma-öteleme saygısızlık olmamalıdır artık.. Karşılıklı suçlamalara son verilmelidir.. Ve bunu ancak Yıldıray Sapanın ilkeli,inançlı,Kemalist duruşu sağlar.. CHP nin bu dönem il başkanı kesinlikle Yıldıray Sapan olmalıdır.Bu bir ihtiyaçtır..

Yorumu oyla      14      12  
18 Aralık 2015 Cuma 09:16

YAKIŞIR YILDIRAY SAPANA CHP İL BAŞKANLIGI

Yorumu oyla      15      11  
.... 17 Aralık 2015 Perşembe 23:13

şu lafa bak şimdi..birlik içinde olunursa dedikten sonra bu birliğe mustafa akaydın ve devrim kök de dahil demiş beyefendi..siyaset tutarlı olmaktır..siyaset ilkeli olmaktır..hem bir yandan adaylığını açıklayan kişiler için baykalın adamları,ümit uysalın ekmeğine yağ sürmek dyeceksin ondan sonra da CHP içerisinde fetullehçı yapının adamları olan bu kişileri de birlik içinde olacağız diyorsun..peki bu akaydın,esen,kök..ümit uysalla beraber hareket eden bir ekip değiller mi...fırsatını buldukları anda kendilerinden ve ekiplernden başka hiçbirşeyi görmedikleri belli değil mi... şimdi sayın sapan pensilvanyadaki terör örgütü lideri olduğu iddia edilen kişi ile görüştüğünü,onunla bir kahve içmek için kapısında saatlerce bekleyeceğini belirten akaydınla dolayısıyla fetullahçı olduğunu saklamayan akaydınla birlikte hereket edecek mi bu durumda...büyükşehir adayı yapılmayınca ve daha sonra da milletvekili adayı olamayınca kendisini o mevkilere taşıyan deniz baykala her türlü hakareti eden,bir daha partiye uğramayan.MUSTAFA SARIGÜLLE BEREBER HAREKET EDEN ümit uysal la birlikte mi hareket edecek sayın sapan..ki o sarıgül de açıkça pensilvanya ilişkisini deklare etmişken...ki o ümit uysal muratpaşa belediye başkanı olabilmek için türlü entrikalar içine devrim kökle beraber imza atarken.. şimdi sayın sapan öyleyse açıklamalı pensilvanya ile bu kadar içli dışlı olan onlarla ilişkileri bu kadar açık olan d.kök,m.akaydın,ü.uysalla birlikte mi olacak... partisi CLK elektirik dağıtımın haksız kazanç eşde ettii vatandaşı mağdur ettiği iddiasıyla eylem yaparken bu şirketin avukatlığını yapan il başkanı esenle de birlikte mi hareket edecektir sayın sapan...tek hedef akp demiş....oysaki dürüstlük deseydi..halka hizmet deseydi....atatürkçü çizgiden uzaklaşan partiyi yeniden atatürkçü çizgiye getireceğiz deseydi...yolsuzluk,hukuksuzluk..deseydi olmuyor muydu... siyaset artık biraz da menfaat cep doldurma rant olmasın diyemezmiydi...kendisi sn.baykal sayesinde milletvekili olmuşken bu kadar saldırı niye sayın baykala...hiç mi vefa denen şey yok... inandırıcı olmak için önce ilkeli olmalı..ilkeli olmak da öyle lafla olmuyor eylemle oluyor... il başkanı kim mi olmalı politikadan kazanmamış...yememiş ...politikadan da rant devşirmeyecek birisi olmalı...bu kişi kimdir delege karar versin..ama ne olursa olsun ikbal derdinde olanlar..ihale peşinde koşanlar...adamcılık yapanlar...kısaca eleştidikleri ne varsa aslında iktidara geldiklerinde ..il başkanı olduklarında yapacak olanlar hiç ama hiç bu makama gelmesinler....

Yorumu oyla      14      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Semih Esen'den çağrı var
CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, Ak Parti İl Başkanlığı'nın kamu kurum ...
CHP'de olağanüstü toplantı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Doğu ve Güneydoğu'daki İl Başkanlarını Ankara'ya çağırdı.
Baykal bu işin neresinde?
CHP Antalya il başkanlığı için sürpriz bir aday çıktı; Dr. Ali Kızılateş... ...
 
Tuğrul Türkeş'in kızına Antalya'da görev
MHP'den tartışmalı bir şekilde AK Parti'ye geçen Başbakan Yardımcısı Tuğrul ...
Anadolu Partisi'ne kapatma kararı
Türkiye'de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın rakamlarına göre faaliyette ...
Adı CHP'de o koltuk için geçiyor
CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde adayların isimleri belli olmaya ...
 
HDP'de Erdoğancı tasfiyesi
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ ...
Baykal, Tahir Elçi'nin evine taziyeye gitti
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Diyarbakır'da öldürülen Baro Başkanı ...
CHP'li Öner: Rusya'yı itibarsızlaştırma operasyonu
CHP Kumluca İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner, yaşanan uçak krizinin ardından ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva