Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
23 Ağustos 2011 Salı - 00:24

CHP'nin ikinci adamı yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karşıt Görüş Özel programında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin için "tırpanlandı" iddialarına tepki gösterdi, "CHP'nin ikinci adamı yok" dedi.

CHP nin ikinci adamı yok
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kılıçdaroğlu, "CHP'de yapılması gereken olağan bir değişiklik. MYK'da bunu konuştuk, değişimin gereklerine inanıyorlardı. Son derece makul karşılandı bu değişiklik" dedi.
 
MYK'ya giren yeni isimlerin parlamentoda görevi olmayan isimlerden seçtiklerini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Süheyl Batum'un partiye ayıracak zamanı olmayacak. Hurşit Güneş de aynı durumda. Her iki isminde parlamentoda işleri yoğun" diye konuştu.
 
Partide göreş ayrılığı olduğu yönündeki iddialara tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "CHP'de görüş ayrılığı, kargaşa yok. Tam tersine görev alanları değişen arkadaşlar geldi, oturduk konuştuk. Partinin emirlerinde olduklarını söylediler" dedi.

MYK'da herkesin aynı görüşte olmasını beklemediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "değişik pencerelerden de soruna bakmak gerekir" ifadesini kullandı.
 
Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'ndan Tanıtım Basın ve Propaganda'dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na getirilen Gürsel Tekin için "2. adam tırpanlandı" iddialarına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, CHP'de ikinci adam kavramının olmadığını belirtti.

Son tüzük değişikliğinin yeterince kavranamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, yeni tüzükle birlikte başkan yardımcılıklarının olduğunu ve her birinin alanlarının farklı olduğunu kaydetti.

Olaya böyle bakılması gerektiğinin altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Tekin milletvekili oldu, parlamentoda işlevi olacak. Yoğun olacak. Onun yerine yapılan atanan isim örgütlere daha fazla zaman ayırabilecek" dedi.

AK Parti'nin terör konusunda bir çözüm önerisi olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, sorunun silahla değil siyasetle çözülebileceğini söyledi. Daha önce yaptığı akil insanlar önerisini yineleyen Kılıçdaroğlu, polisin terörle mücadele etkin kullanımı konusunda da "Hukuk içinde kaldığı sürece polis görev yapabilir." dedi. CHP'deki görev değişimleri konusunda da soruları yanıtlayan CHP lideri, "Olağan bir değişim" nitelemesinde bulundu. İşte Kılıçdaroğlu'nun sözleri:
 
CHP YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM

Son değişikliği CHP'de olağan bir değişim olduğuna inanıyoruz. MYK'daki arkadaşlarımız da son derece makul karşıladı.

Partide görevi olacak ama parlamentoda görevi olmayan arkadaşları MYK'ya taşıdık. Örneğin Süheyl Batum, anayasa değişikliği çalışmaları var partiye zaman ayıramayabilir. Hurşit Güneş de aynı şekilde... A Takımı-B Takımı yok.

Ben istifaları kabul etmedim. Zaten değişiklik olacağı biliniyordu. Sanki onlara güvenmiyormuşum gibi... Etkin bir muhalefet, etkin bir çalışma gerekiyor. Sosyal demokrat bir söylemle CHP'nin temsiline ve çalışmalara ihtiyaç var. CHP'de hiçbir görüş ayrılığı yok. Son derece uyumlu bir çalışma yapıyoruz. Görev alanları değişen arkadaşlarımız geldiler, her zaman partinin emrinde olduklarını söylediler. Son derece güzel bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz.

Farklı düşünebiliriz, bunlar elbette MYK'mızda tartışılıyor. Zaten öyle bir anlayış olursa biz neden MYK'yı kuruyoruz ki? MYK'nın varlık nedeni sorunlara değişik yönlerden bakabilmek. Geçmişte de yaptık.

ZAMANI İYİ KULLANAMADIK

Seçime girerken zorlukları biliyorduk. Her seçim zordur. Bu seçimde de çalıştık. Medyanın bir kısmı örgütlere bazı suçlamalar yaptı. Sorun şuradaydı. AKP'nin sahip olduğu mali olanaklar bizde olmadı. Örgütlere çok fazla para ayıramadık. Tanıtım filmleri oldu. Bu seçimlerde her soruna karşı bizim çözüm önerimiz vardı. Bunları yeteri kadar anlatamadık. Çünkü hazırlık evremiz 6 ay önceden başladı. En erken aslında biz başladık. Bunun geniş kitlelere anlatılması biraz zamana bağlıydı. Bu zamanı yakalayamadık. Keşke 6 değil de 1 yıl önceden başlasaydık.

STOCKHOLM SENDROMU

Bir bilimsel olgudur. Halkı suçlamak adına gündeme getirilmiş değil. Bizim MYK'da da elbette tartışılacak. Bunu söyleyebiliecek bir veri elimizde yok.

CHP ALGISI

Hiçbir parti seçimlere CHP kadar düşünsel anlamda hazırlıklı girmemiştir. Birden fazla engel vardı. Belli çevrelerin CHP'ye karşı tutumları. Ağzınızla kuş tutsanız CHP'ye oy vermem diyor. Bu algının yıkılması bir seçim dönemiyle mümkün değil. Belli bir zaman içinde ortadan kaldırmamız lazım.

Algıların nerelerden beslendiğinin ortaya konması sağlıklı çalışmalardan geçiyor. Bu konuda henüz sonuçlanmayan bir çalışmamız var. Parti dışından bir isim bu çalışmayı yürütüyor.

"BU ALEVİ, OY VERMEYİN" DİYORSA...

Benim Allah'a inancımı kim sorgulayabilir. Eğer Recep tayyip Erdoğan buna karar verecekse ben onu Müslümanlığı bilmeyen bir kişi olarak bilirim. Bir insanın inançları üzerinden siyaset yapıyorsa... Bu ülkenin sağduyu sahibi insanları rahatsız oldu. Aleviler bu ülkenin düşmanı mı? Bu ülkenin bağımsızlığı mücadelesine destek vermişler mi? Bir ülkenin Başbakanı bunları kurcalıyorsa o Başbakan değildir. Bir yandan açılım yapacaksınız bir yandan 'Bu Alevi'dir, oy vermeyin' diyeceksiniz.

Miting meydanlarının havası farklıdır. Ama ben siyasette sertleşme yanlısı değilim. Siyasetçi barışı ve huzuru getirmek zorundadır. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye'de huzur var mı?

HÜKÜMETİN TERÖRÜN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÖNERİSİ YOK

Bir hükümet programı hazırlıyorsunuz. 30 yıldır çözemediğimiz terör sorunu hakkında bir satır olmaz mı? Aklı başında bir proje getirebilir mi? ben bugüne kadar pek çok çevre ile konuştum. Benim gördüğüm kadarıyla hükümetin bu konuda hiçbir önerisi yok.

MGK SONRASI BİLGİLENDİRME

Devletin ne düşündüğünü öğrenmek konusunda önemli. Bizim de düşündüklerimizi aktarabilmek açısından önemli.

Terörün Ramazan'ı mı olur. Sonra ne oldu? Söylediğinin tersini yaptı. Teröre karşı ortak mücadele geliştirmeden bu sorunu çözmek mümkün değil. Bugüne kadar terörü şu şekilde çözeceğiz, dye bir söz Başbakan'ın ağzından duydunuz mu? Terörü AK Parti çözemez. İçinde insan sevgisi olması lazım. Bu konuda en sağlıklı çalışan tek parti CHP'dir. Ne kadar çarpıtırlarsa çarpıtsın bu konuda çalışma yapan, kamuoyu ile paylaşan tek partiyiz.

ÇÖZÜM OLACAKSA ÖCALAN İLE DE GÖRÜŞÜN

Terör şu onda gündemi belirliyor, iktidar değil. Çözüm arayışına girdiler, doğruya doğru. Kendilerine göre bir şey yapmak istediler ama beceremediler. Bir toplumsal mutabakat sağlayamadılar. Net olamadılar. Ne istediklerini bilmiyoruz. Bildiğimiz, İmralı ile konuştular. Bana şehit babası 'Bu konuyu siyasetçilerin çözmesi lazım' dedi. Siz terörü bitirecekseniz Öcalan'la da konuşun. Ne söyledi Başbakan, Apo ile kim görüşüyorsa o şerefsizdir... Kim şerefsiz o zaman. İnsandan daha değerli bir varlık yoktur.

Şehitlerin çoğu yoksul aile çocukları. Hangi varlıklı ailenin, hangi siyasetçinin çocuğu oraya gitti? Siz, bedel ödemeyi çocuklarınızı da dikkate alarak bakarsanız çözümü daha fazla istersiniz. Benim yeğenim de o bölgede askerlik yaptı. Hiçbir insan ölmemeli. Çözümü üretecek kim siyaset kurumu. Hangi siyaset kurumu bir araya geldi?

KOMUTANLARIN MORALİ

O da medyada farklı yorumlandı. Gençlerle ilgili bir toplantıda terörle mücadeleyi de anlattım. Terörle mücadele moral ister. Siz orduda moral mi bıraktınız? Ben merak ediyorum. 2003'te CD hazırlandı deniyor. 2008'in makbuzları o CD'nin içinde nasıl yer alıyor.

YEMİN ETMEMELERİ

Biz ne söylediysek arkasında durduk. Yemin etme yolu açılmadıkça yemin etmeyeceğiz dedik. Bir irade beyanı olursa yemin ederiz dedik. İktidar partisi üyeleriyle oturduk konuştuk. Hazırlanan metinde ne diyor? 'Tüm siyasi partilerin ve milletvekillerinin milletimizin kendilerine verdiği onurlu görevi yerine getirmeleri için TBMM'de olmaları gerektiğine inanıyoruz. Anayasa dahil tüm mevzuat hukukun üstünlüğü çerçevesinde yorumlanması ve uygulanması gerektiğine inanıyoruz.' Bu metin buraya imza atanların namusudur.

Biz yemin etseydik bu konuda kamuoyunda bu şekilde tartışılmayacaktı.

Meclis'i kilitlemedik. Bir demokrasi manifestosu yayınladık. Biz bu metin ortaya çıktıktan sonra bizim açımızdan sorunun çözümü için irade ortaya çıkmıştır.

Tutukluluk sürelerinden herkes şikayetçi. Peki nasıl oluyor da ortak çözüm bulamıyoruz?

Medya olaya objektif bakmadı. Yemşn krizi değil, demokrasi krizi vardı.

KÜRT SORUNU DEMİYORUZ, ÇÜNKÜ

Kürt sorunu demiyoruz, Doğu-Güneydoğu sorunu diyoruz. Kürt sorunu da bunun içinde. Ekonomik, sosyal sorunlar da bunun içinde. Bunun tümüne bakmak lazım. Kürt sorununu hiçbir zaman yadsımıyoruz ama bu soruna daha geniş bakıyoruz.

Ne zamanki şehit haberleri geliyor, sorunu hatırlıyoruz. Ülkesini seven iktidar var olan sorunu masaya yatırır.

Biz iktidar olsaydık, şehit haberleri gelmezdi. Toplumsal mutabakatı sağlardık. Dış politikada daha tutarlı olurduk.

Kandil'i bombalıyoruz. Silahla bu olay çözülseydi daha önce çözülürdü. İktidar bu sorunu çözmek istemiyoruz.

Önce ortak aklı egemen kılmamız lazım. Akil adamlar... Ortak akıl heyeti oluşturulmalı. Parlamento dışından partiler de katkı vermeli. Egemen güçlerin dayatmalarıyla bu sorun çözülmez.

Silahlı Kuvvetlere silahı bırak denmez. Devlet olan her kurumda silahlı güç vardır. Normal yoldan önleyemiyorsanız, silahlı yolla önlenir. Ama yasalar içinde yaparak.

Polis hukuk içinde kaldığı sürece görev yapabilir. Geçmiş uygulamaların benzerini yaparsanız toplumu kötü etkiler.

 
Bayram tatili kaç gün olacak?.. Karar açıklandı
 
Doğu Perinçek'in oğlu da tutuklandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TEK DUDAKLA İSTİFA İSTENMEZ!İSTENMEMELİ! 24 Ağustos 2011 Çarşamba 13:07

TEK DUDAKLA MI İL BAŞKANI DEĞİŞİR! Sayın Kılıçdaoğlu,Orkestrayı artık yönetemiyor.1 hafta önce atadığı birini 1 hafta sonra tekrar görevden alıyorsa buna muz cumhuriyeti yönetimi derler Sayın Kılıçdaoğlu!Artık iş çığrından çıktı.CHP de İl Başkanı değiştirilmesi bir tek dudakla olmaz delegelerle olur!Bunu beyninize soksanız iyi olur! Ayrıca O İL BAŞKANI bir YOLSUZLUK VAR DİYOR! ARAŞTIRSANA!RÜŞVETİN BELGESİ Mİ OLUR!ANKARA İL BAŞKANI CESURCA ÇIKMIŞ, benim partilim de olsa YOLSUZLUK VAR DİYOR..KORUSANA BU CESUR DÜRÜST ADAMI!.Siz ağzınızdan her söz çıktığında DÜRÜSTLÜKTEN BAHSETMİYORMUSUNUZ!Bu ne TEZAT!Gerçekten sizin DÜRÜSTLÜĞÜNÜZ de yargılanmalı artık,ben sizi DÜRÜST diye bilirdim!Ama artık Siz partiyi darmadağan ediyorsunuz!Bu ne biçim yönetim tarzı böyle!Yetsin artık.Siz bu il başkanını öpüp başınızın tacı yapın dürüst ve cesurluğundan dolayı ve olayı araştırın esas!Pes Size PES! Dürüst Solcu

Yorumu oyla      22      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte CHP’nin yeni tüzüğünden ipuçları
Partinin yeni tüzük çalışmalarına destek veren Ankara Barosu Başkanı Feyzioğlu, ...
Zeybek: 81 validen bir tanesi alevi değil
Demokrat Parti(DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Türkiye’de Kürt kökenli ...
Şortlu Bakan
KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, terörden en fazla Doğu ve Güneydoğu ...
 
Chp'de ne oldu?
Gerçekgündem’den Barış Yarkadaş, CHP MYK’daki son değişiklikleri irdeyelen ...
Toplantıya katılmadı sözcülükten de oldu
Önceki gün ‘ikinci adam’lığı Matkap’a kaptıran Tekin dünkü toplantıya ...
Lokman Kaya: Tavizler terörü körükledi
Ülkü Ocakları Antalya İl Başkanı Lokman Kaya, Hakkari Çukurca'da askerlerimizin ...
 
Ülken terörü lanetledi
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Özer Ülken, Çukurca’da 8 askerimiz ...
İşte CHP’nin yeni sözcüsü
CHP’de yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) değişikliğinin ardından yeni ...
Gül'ün görev süresi belli oldu
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresine ilişkin tartışmalara AK Parti noktayı koydu.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva