'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
9 Mart 2011 Çarşamba - 11:40

Çare 'siz' olun

Antalya'da 'Çaresiz olmayın, 155'i arayın çare 'siz' olun' sloganıyla başlatılan proje kapsamında, polise yapılan ihbarlara geri dönüş yapılarak, vatandaşı sonucuyla ilgili bilgilendirme amaçlanıyor. Bu çalışmayla ihbar kalitesinin artması hedefleniyor.

Çare  siz  olun
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Emniyet Müdürlüğü ile Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu (BESYO) işbirliğinde hazırlanan '155 Polis Acil Yardım Servisine Yapılan Çağrıların  Niceliğini ve Niteliğini Artırma Projesi' tanıtım toplantısı 112 Acil Çağrı Merkezi'nde gerçekleştirildi. BESYO öğrencileri ve akademisyenlerinin yanı sıra emniyet teşkilatı mensuplarının da katıldığı tanıtım toplantısında Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren de hazır bulundu. Proje Koordinatörü ve AÜ BESYO Öğretim Görevlisi Yılmaz Kaplan, 'Çaresiz olmayın, 155'i arayın çare 'siz' olun' sloganıyla başlattıkları 75 bin lira maliyetli projenin iki yıl süreceğini belirterek, "Proje sonunda Antalya'da suç ve suçluyu azaltmayı, polis- vatandaş iletişimini artırmayı hedefliyoruz" dedi.

ÇARE 'SİZ' OLUN

Projenin toplam 4 etaptan oluştuğunu kaydeden Yılmaz Kaplan, ilk aşamadaki etkinliklerin BESYO öğrencileri tarafından hayata geçirileceğini anlattı. Polis ve çağrı merkezi çalışanlarının iş zamanları dışında sosyal, sportif ve kültürel etkinliklere katılımlarının sağlanacağını dile getiren Kaplan, 14 hafta sürecek etkinlik sonunda polisin daha nitelikli hale geleceğini söyledi. Projenin ikinci ayağında kamuoyuna yönelik iletişim ve halkla ilişkiler eğitiminin verileceğini, üçüncü ayağında yine eğitimlerin medya aracılığıyla yayılacağını belirten Kaplan, son etapta ise projenin geldiği noktayla ilgili bir araştırma yapılacağını ifade etti.

YÜZDE 20'Sİ ASILSIZ


Polis ihbar hattına, son üç yıl baz alındığında yılda ortalama 455 bin çağrı geldiğine, bu çağrıların ortalama 388 bininin polisin görev ve sorumlulukları dışında olduğuna dikkat çeken Yılmaz Kaplan şunları söyledi:

"Polisin görev ve sorumluluk alanlarında olan ve değerlendirilen ortalama 67 bin ihbarın yaklaşık yüzde 20'si asılsız çıkmaktadır. Bu durum maddi, manevi kayıplar, verimsizlikler yaratmakta, güvenlik hizmetinin gerçek ve acil ihtiyaç sahiplerine tam zamanında ve etkin ulaşmasının önünde bir engel oluşturmaktadır."

Yapılan çağrıların, nicel ve nitel açıdan yetersiz oluşunu vatandaşların yasal haklarını yeterince bilmemelerine bağlayan Kaplan, vatandaşların, 'Yapacağım ihbar nasılsa değerlendirilmeyecek' ve 'Kimlik bilgilerim açıklanacak' kaygısı yaşadığını anlattı, projenin hayata geçmesiyle bu tür kaygıların ortadan kalkacağını iddia etti.

Gelişmiş ülkelerde suçluların yüzde 85'inin vatandaşların ihbarları sonucu, yüzde 15'inin ise polisin çalışmaları sayesinde yakalandığını kaydeden Kaplan, Türkiye'de suçluların sadece yüzde 10- 15'lik kısmının ihbar sonucu yakalandığının altını çizdi.

VATANDAŞA GERİ DÖNÜŞ

Yılmaz Kaplan, projeyle birlikte vatandaşın 'İhbarım değerlendirildi mi?' sorusunun da akıllardan silineceğini söyledi. Bir konu hakkında ihbarda bulunan vatandaşlara, "Bu ihbarınızın sonucu hakkında bilgi sahibi olmak ister misiniz" diye bir soru yöneltileceğini ve istek doğrultusunda ihbarı veren vatandaşa geri dönüş yapılacağını anlatan Kaplan, "Proje kapsamında 155'in teknik altyapısını hazırlayarak vatandaşların yaptıkları ihbar çağrılarına olayın seyri halinde geri dönüş yapmayı amaçlıyoruz. Bu şekilde vatandaşların güvenini kazanarak ihbar kalitesinin de artması hedefleniyor" diye konuştu.
 

 
Nüfusta evli ve 6 çocuklu görünüyor
 
Antalya'da romatoloji sempozyumu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nüfusta evli ve 6 çocuklu görünüyor
Antalya'da 34 yaşındaki Zahide Güneş, 7 yıldır kimliğini kullanan kendisinden ...
LPG kullanımı arttı
Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Hüseyin Barut, son ...
Erkekler hizmet etti
Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Yeşilköy beldesinde 8 Mart Dünya Kadınlar ...
 
Antalya'ya kar yağdı
Antalya'da erken saatlerde başlayan sağanak yağmur, yerini kar yağışına ...
Motorda eroin
Antalya’da bir ihbarı değerlendiren polis, Van'dan otomobilin motor kısmına ...
Gazilere 30 bin TL bağışladı
Antalya'da 87 yaşındaki Latife Öztürk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ...
 
Antalya’da ‘ilk deneyim’ yaşı
DTK International’ın Türkiye genelinde gerçekleştirdiği Güvenli Seks Araştırması, ...
Hakemler öğrencilerle
Süper Lig hakemlerinden Kamil Abitoğlu, yine Süper Lig hakemlerinden olan ...
Karısını bıçakladı
Uşak'ta oturan 32 yaşındaki Rıdvan Ç., 2.5 ay önce kendisini terk ederek ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva