Türkiye'nin bulunduğu bölgenin önemi, gün geçtikçe dikkat çekiyor ve daha iyi anlaşılıyor. Ukrayna-Rusya savaşı, İran'la ABD-İsrail savaşı, Irak'tan sonra Suriye'de yönetim değişikliği, Yunanistan sınırında ABD askeri birliklerinin konuşlanması Türkiye'nin etrafındaki güvenlik sorunlarını ortaya çıkarıyor.
Türkiye, NATO'nun doğu kanadında yer alıyor ve diğer ülkeler arasında en büyük asker gücüne sahip bulunuyor.
ABD Başkanı Donald Trump, İran savaşı için NATO ülkelerine çağrı yapıyor, destek arıyor yardım istiyor. Trump'ın tüm çabaları karşılıksız kalıyor.
İSPANYA KARŞI
İspanya Başbakanı Petro Sanchez'in İsrail ve ABD'yi hedef alan "yangın çıkarıp dumanından şikayet edemezsiniz. Mağdur rolü oynamayı bırakın" sözlerinin yanı sıra, İspanya milletvekili Oine Belarra'nın "İsrail'i şimdi durduramazsak, Filistin'e yaptıklarını tüm dünyaya yapacaklar" uyarısı, tüm Avrupa'da yankılandı ve destek buldu.
İsrail Başbakanı Netanyahu'nun "Avrupalı liderlerinin bizi desteklemesini ve savaşa katılmasını istiyorum" çağrısına yanıt Pedro Sanchez'den geldi: "Ben hükümetin lideri olduğum sürece İspanya bu tür savaşlara katılmayacak."
TARİHİ KONUŞMA
İspanya Meclisinde kürsüye çıkan Sanchez tarihi konuşmasında şunları söyledi: "Ukrayna'nın işgalini kınayıp İran'a saldırılarını alkışlayamayız. Grönland'ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesini talep edip aynı bütünlük Gazze'de ya da Lübnan'da ihlal edildiğinde sessiz kalamayız."
Siyaset dik duruş gerektirir. Sanchez ne güzel söylüyor: "Petrolümüz yok, nükleer bombamız yok ama bu durum, emperyalist İsrail'e karşı durmayacağımız anlamına gelmez."
Pedro Sanchez'in dediği gibi "haksız" olduğunda ittifak birliği olan bir savaş karşısında sessiz kalmak, korkaklık ve suç ortaklığıdır.
DİK DURUŞLU CESUR
Bugün dünyanın hangi köşesinde olursa olsun atılan her füze, düşen her bomba, her ailenin ekonomisini, her bireyin cüzdanını etkiliyor. İspanya Başbakanı Sanchez'in dik duruşu ülkesine saygının yanında kolaylıklar da kazandırdı. Cezayir doğalgazı İspanya'ya yüzde 12 daha ucuz verecek. İran da İspanyol gemilerine Hürmüz boğazından ücretsiz geçiş ve ucuz enerji sağlayacak.
Savaşa hayır diyen karşı çıkan bir siyasetçi, cesur çıkışı ve dik duruşuyla gerçek liderlik dersi veriyor.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
|
|
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||

