Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
3 Mart 2020 Salı - 11:35

Cipte yakılan iş insanının oğluna 22 yıl hapis cezası

İZMİR'de iş insanı Cihat Murat Öğüt'ü (55) öldürdükten sonra cesedini cipinin içinde yaktıkları iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan eşi Öznur Öğüt (46) 3 yıl, büyük oğlu Mehmet Hadi Öğüt 4 yıl 6 ay, küçük oğlu Batuhan Ata Öğüt ise 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Cipte yakılan iş insanının oğluna 22 yıl hapis cezası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Torbalı'da geçen yıl 15 Nisan günü, ormanlık alanda ateşe verilen 35 TTG 35 plakalı cipin içinde iş insanı Cihat Murat Öğüt'ün yanmış cesedi bulundu. Başlatılan soruşturma kapsamında, eşi Öznur, çocukları Batuhan Ata ve Mehmet Hadi Öğüt ile arkadaşları C.G., babalarını evde ilaçla zehirleyerek öldürüp, halıya sardıkları cesedini ciple ormanlık alanda yaktıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı. C.G., daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Anne Öznur Öğüt ve oğulları hakkında ise 'tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, C.G. hakkında da 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yargılama esnasında anne Öznur Öğüt tahliye edildi.

İzmir 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar Batuhan Ata Öğüt, Mehmet Hadi Öğüt ile tutuksuz sanıklar Öznur Öğüt, C.G. ve ölenin kardeşi Fatma Bahar Narin, annesi Hatice Öğüt ile taraf avukatları katıldı.

'BOŞANSAYDILAR, ÖLDÜRMESEYDİLER'

Duruşmada ölen iş insanının kardeşi Fatma Bahar Narin söz alarak, "Batuhan boğazını sıkarak öldürdüğünü söylüyor. Kardeşim kendisini hiç savunmadı mı? Kardeşim ölüme mi teslim oldu? Boşansaydılar, öldürmeseydiler" dedi. Narin'in avukatı da, eylemin tasarlanarak işlendiğini savundu.  Babasını öldürdüğü iddia edilen Batuhan Ata'nın avukatı, olayda tasarlama olmadığını belirterek, "Olay günü baba, anneye saldırıyor ve anneye yapılan saldırı hafif bir saldırı değil. Anne Öznur'un o anda saçlarından oluk oluk kan akıyor. Annesini o halde gören bir insanın tepki vermesi iç güdüdür. Bu olayın boğuşma sonucu olduğu bellidir. Bu olay meşru savunma hakkının kullanılmasıdır" dedi.

Tutuklu sanık Batuhan Ata Öğüt ise, "Olay olduktan sonra geceleri uyuyamıyorum. Keşke böyle olmasaydı. Ben bu vicdan azabıyla ömür boyu yaşayacağım. Çok üzgünüm, çok pişmanım" diye konuştu.

'YILLARCA DAYAK YEDİM, BABAMIN YANINDA NEFESİMİ TUTARDIM'

Tutuklu sanıklardan Mehmet Hadi Öğüt de "Ben yaşadığım şeylere artık dayanamıyorum. Söylediğim, yaptığım her şey kardeşim Batuhan'ı korumak içindi. Yaşanan her şeyi olduğu gibi anlattım. Ben de annemi korumak istedim ama babama karşı gelecek cesarete hiç bir zaman sahip olamadım. Bugün bile babamın nasıl öldüğünü bilmiyorum. Annem kanlar içinde yerdeydi. Kaçmak istedim, dona kaldım. Annemin öldüğünü sandım. Ben yıllarca babamdan dayak yedim. Kimseye anlatamadım. Babam annemi öldüresiye döverdi, anlatamazdım. Kardeşim annemi korumaya çalışırken babamı öldürdü. Babam kızmasın diye onun yanında nefesimi tutardım. Ben kimseyi öldürmedim" dedi.

'KEŞKE O GÜN BEN ÖLSEYDİM'

Tutuksuz sanık anne Öznur Öğüt, "Keşke o gün ben ölseydim de çocuklarım burada olmasalardı. Benim ocağıma ateş düştü. Defalarca ayrılmaya kalktım, hep şiddet gördüm. Ailesi de bu duruma göz yumdu. Benim çocuklarım katil değil. Biten bir hayat varsa benim ve çocuklarımındır" diye konuştu.

Tutuksuz sanıklardan C.G. de, delilleri karartmadığını söyleyerek beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, Batuhan Ata Öğüt'ün 'yakın akrabayı kasten öldürme' suçundan 22 yıl hapis cezasına çarptırılmasına ve tutukluluk halinin devamına, Mehmet Hadi Öğüt'ün 'suç delillerini yok etme' suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasıyla tahliyesine, Öznur Öğüt'ün ise aynı suçtan 3 yıl,  C.G.'nin de aynı suçtan 4 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

IZMIR'DE IS INSANI CIHAT MURAT OGUT'U (FOTOGRAFTA) OLDURDUKTEN SONRA CESEDINI CIPININ ICINDE YAKTIKLARI IDDIASIYLA ESI OZNUR (46) ILE COCUKLARI BATUHAN ATA (19) VE MEHMET HADI OGUT'UN (24) AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPIS CEZASI ISTEMIYLE YARGILANDIGI DAVADA KARAR CIKTI.  MAHKEME HEYETI, BATUHAN ATA OGUT'E 'YAKIN AKRABAYI KASTEN OLDURME' SUCUNDAN 22 YIL HAPIS CEZASI VERIRKEN, MEHMET HADI OGUT, 4 YIL 6 AY, OZNUR OGUT ISE 3 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. (FOTO:IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'DE IS INSANI CIHAT MURAT OGUT'U (55) OLDURDUKTEN SONRA CESEDINI CIPININ ICINDE YAKTIKLARI IDDIASIYLA ESI OZNUR (46) ILE COCUKLARI BATUHAN ATA (SOLDA) VE MEHMET HADI OGUT'UN (24) AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPIS CEZASI ISTEMIYLE YARGILANDIGI DAVADA KARAR CIKTI.  MAHKEME HEYETI, BATUHAN ATA OGUT'E 'YAKIN AKRABAYI KASTEN OLDURME' SUCUNDAN 22 YIL HAPIS CEZASI VERIRKEN, MEHMET HADI OGUT, 4 YIL 6 AY, OZNUR OGUT ISE 3 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. (FOTO:IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'DE IS INSANI CIHAT MURAT OGUT'U (55) OLDURDUKTEN SONRA CESEDINI CIPININ ICINDE YAKTIKLARI IDDIASIYLA ESI OZNUR (46) ILE COCUKLARI BATUHAN ATA (19) VE MEHMET HADI OGUT'UN (24) AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPIS CEZASI ISTEMIYLE YARGILANDIGI DAVADA KARAR CIKTI.  MAHKEME HEYETI, BATUHAN ATA OGUT'E 'YAKIN AKRABAYI KASTEN OLDURME' SUCUNDAN 22 YIL HAPIS CEZASI VERIRKEN, MEHMET HADI OGUT, 4 YIL 6 AY, OZNUR OGUT ISE 3 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. (FOTO:IZMIR DHA) (ARSIV)

Hande NAYMAN/ İZMİR, (DHA)

Etiketler:
 
7'nci katın balkonunda tehlikeli çalışma
 
Mahalle sakinlerinden kavşak eylemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mağarada 300 kilo esrar ele geçirildi
DİYARBAKIR'ın Lice ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda mağarada ...
En lezzetli eğitim
ADANA, Mersin ve Hataylı aşçılar, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tüm Aşçılar ...
Kayseri'de iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı
KAYSERİ'de, sürücülerin kontrolünden çıkan iki otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi yaralandı.
 
Kıvanç bebek öldü, ailenin hukuk mücadelesi sürüyor
ESKİŞEHİR'de, Neriman (33)- Ersin (37) Çınkıt çiftinin 3 yıl önce yüzde ...
Fiyatı dudak uçuklatıyor
ADANA’da bir besici tarafından üretilen eşek sütü, litre fiyatı 150 TL ...
Skolyoz hastası Oktay, yardım bekliyor
MERSİN'de, küçük yaşta yakalandığı skolyoz (omurga eğriliği) hastalığı ...
 
Yunan polisi göçmenleri dövüp, çıplak halde geri gönderdi
EDİRNE'den Yunanistan'a geçen bir grup göçmen, Yunanistan polisi tarafından ...
Borcu için çalıştığı kepçeyi çaldı
ADANA'da, operatör Emrah Ş. (20), 20 bin lira borcunu ödemek için önceden ...
'Koronavirüs' çocuklar arasında oyun oldu
DÜNYA genelinde binlerce kişinin ölümüne neden olan 'koronavirüs', ilkokul ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva