İsrail hava sahasını uçuşlara kapattı
İsrail hava sahasını uçuşlara kapattı
İran'dan ABD saldırısına tepki; BM alarma eçmeli
İran'dan ABD saldırısına tepki; BM alarma eçmeli
Fatih Altaylı gözaltına alındı
Fatih Altaylı gözaltına alındı
Ünlü markanın temizlik ürününde skandal
Ünlü markanın temizlik ürününde skandal
15 Ocak 2011 Cumartesi - 13:29

DANA ROSTO

Şık sofranıza güzellik katacak, lezzetli bir akşam yemeği.

DANA ROSTO
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Malzemeler:

 

  1. 1.3kg dana rosto
  2. 230 gram pırasa
  3. 100 gram kabak
  4. 100 gram havuç
  5. 100 gram kuşkonmaz
  6. 2 adet enginar kalbi
  7. Fesleğen
  8. Tereyağı
  9. Sızma zeytinyağı
  10. Tuz
  11. Karabiber
 
Tarifi:
 
  1. Tuz, karabiber ve zeytinyağıyla dana rostoyu iyice ovun. 50 gram zeytinyağıyla yağladığınız ısıya dayanıklı kaba eti aktarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
  2. Rostoyu fırından çıkartıp ılımaya bırakın. Yemeğin harcını ayrı bir kaba aktarıp eti dilimleyin.
  3. Pırasa kreması için pırasayı ayıklayıp yuvarlak kesin. Süzgece aktardıktan sonra birkaç dakika suyun altına tutun. Süzdükten sonra yapışmaz yüzeyli tavada yarım çorba kaşığı tereyağı ve bir tutam tuzla 4-5 dakika soteleyin. Blendıra aktarıp 5 adet fesleğen yaprağı ve 4 çorba kaşığı yemeğin harcını ilave edip çekin. Elde ettiğiniz pırasa kremasını bir tutam tuz ve karabiberle tatlandırın.
  4. Kalan sebzeleri de ayıkladıktan sonra küp kesin. Yapışmaz yüzeyli tavada sebzeleri 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla 2-3 dakika soteleyin.
  5. Türlüyü tamamlamak için pırasa kremasına sotelediğiniz sebzeleri ilave edin.
  6. Tabağa 1 çorba kaşığı dolusu pırasa kremalı türlü aktarın. 2 dilim rostoyu üzerine yerleştirin, etin üzerine yemeğin harcından gezdirin.
             Afiyet olsun...

 
“İstanbul’u başkent yapacaklar”
 
AKP Antalya il başkanı istifa etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FIRINDA ÇUPRA
Baharat ve sebzelerle doldurulmuş, lezzetli bir çupra tarifi.
ROM AROMALI NEFİS BİR KEK
Soğuk kış günlerinde çayınıza eşlik edecek nefis bir kek tarifi...
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki yeni bir TV kanalı üzerine...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yapay Zeka bizi nasıl görüyor ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Örnek insan Özgür Özel
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Helal olsun sana …
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Hoca kızdı ve bakın ne oldu?
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Haziran'da Venüs'ün Boğa burcuna geçişiyle birlikte odağınız güçlü bir şekilde maddi kaynaklarınıza, kişisel konforunuza ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva