'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
3 Ağustos 2014 Pazar - 13:34

Demirtaş; Alevilere göğsümüzü siper ederiz

Cumhurbaşkanı adayı HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, Tunceli'de düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali'ne katılıp Atatürk Stadyumu'nda yaklaşık 30 bin kişiye konuştu.

Demirtaş; Alevilere göğsümüzü siper ederiz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a eleştirilerde bulunan Demirtaş, "Yıl olmuş 2014 millet uzayda şehir yapıyor bu beyefendi bize hala faşizm dayatıyor. Halen tek dil olacaksınız diyor. Halen oradan bize parmak sallıyor, tek millet olacaksınız diyor. Bak beyefendim, sen Hitler'i tanır mısın? Hitler'in bıyığı senden biraz daha kısaydı. O da bu dünyaya faşizmi dayattı, ama baki olmadı. Baki olan halkların direnişi oldu. Senin tek dilini, tek milletini kabul etmiyoruz. Cumhurbaşkanı olsak da olmasak da kabul etmiyoruz. Bu topraklar üzerinde asla tek dili yaratamayacaksınız. Bütün diller birbirinden kıymetli birbirinden değerlidir. Türkçe de güzeldir, Kurmancıki de, Zazaca da güzeldir. Arapça, Ermenci de, Farsça da güzeldir. Rumca da, Gürcüce de, Lazca, Çerkezce de güzeldir. Bu dillerin hepsi bu topraklarda yaşacak. Tek bir dil olmayacağız" dedi.

EN BÜYÜK MEZHEPÇİ ERDOĞAN'DIR

Türkiye'de en büyük mezhepçiliğin Başbakan Erdoğan tarafından yapıldığını öne süren Demirtaş, "Bu devlet madem bizim devletimiz, madem ezilenlerin devleti. Bu elitlerin elinden alacağız o koltuğu devletin bir numaralı koltuğundan başlayacağız. Çankaya'dan başlayacağız halkların iktidarını kurmaya. Türkiye'yi de kendi topraklarımızı anavatanımızı, Anadolu'yu, Kürdistanı bu hale getirmeye çalışıyorlar. Öyle yapmak istiyorlar ki burada birbirimizin yüzüne bakmayalım. Birbirimizin boğazlayacak hale gelelim. Mezpehlerimizden dolayı ben Sünniyim, siz Alevi o Kürt, öbürü Türk, öbürü Çerkez, öbürü Laz. Kamplaşma yaparak bir arada durmamızı engelliyorlar. Bugün bile hala mezheplerimize, etnik kimliklerimize vurgu yaparak ayrıştırmaya çalışıyorlar. Biz kimliklerimizi saklayarak buralara gelmedik. Tam tersine sizin kimliklerimiz üzerindeki asimilasyon yok etme politikasına karşı direnerek buraya geldik. Ama biz asla ırkçılık yapmadık, bizler asla mezhepçilik yapmadık. Bunu söylerken Recep Tayyip Erdoğan'ın bahsettiği milliyetçiliği ayaklarımız altına aldık, mezhepçiliği ayaklarımız altına aldık propagandasıyla söylemiyorum. Bugün Türkiye'nin en büyük mezhepçisi Recep Tayyip Erdoğan'dır, en büyük ırkçısı, milliyetçisi yine odur. Tekçidir tekçi. İleri demokrasi adı altına her türlü faşizmi millete yutturmayı başaran büyük bir aktördür kendisi. T.C Başbakanları arasında en yeteneklisi odur. Nedir en büyük yeteneği; Yalan söyleme ustasıdır. Başarıyor bunu, bütün halkı kandırma konusunda gelmiş geçmiş en başarılı Başbakan'dır. Maalesef durum budur" ifadelerini kullandı.

ALEVİLERE GÖĞSÜMÜZÜ SİPER EDERİZ

Başbakan Erdoğan'ın cemevlerine cümbüş evi dediğini söyleyen Demirtaş, "Bizler için bütün dinler birbirinden kıymetli, birbirinden değerlidir. Biz bu topraklarda birlikte kardeşçe yaşayacağız. Tek dil olmayacak herkes, dilini konuşacak. Herkes ibadetini özgürce yerine getirecek, biz bu iktidarı vaat ediyoruz. Faşizmi ve ırkçılığı temsil edenlere karşı tek yürek olacağız. Bizler birlik ve dirlik içersinde bunlara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz Bizi birbirimize düşman etmeye çalışanlara inat bizler birbirimize sahip çıkacağız. O diyor ya Aleviyi küçümseyerek, cemevine cümbüşevi diyor ya. Bizler herkesten fazla Alevi inancına, Alevi toplumuna, Alevi halkına sahip çıkacağız. Nerede bir Aleviye saldırı olursa biz orada olacağız, biz göğsümüzü siper edeceğiz. Bu tür ırkçılara, mezhepçilere, faşizan düşünce sahiplerine karşı biz birbirimizin yanında olup birbirimize sahip çıkacağız. Biz burada da Rojova'da da sahip çıkacağız. IŞİD'e karşı mücadele edeceğiz, IŞİD'in Türkiye şubesine karşı da boyun eğmeyeceğiz" dedi.

ÇANKAYA ERDOĞAN İÇİN DUBLE YOL DEĞİL

Çankaya yolunun Başbakan Erdoğan için duble yol olmadığını söyleyen Selahattin Demirtaş, "Çankaya yolları senin için duble yol değil Recep Tayyip Erdoğan. O Çankaya yollarını sana dar edeceğiz demiştim. Bizi şimdi nereye koyacaklarını bilmiyorlar, AKP'ye sorsalar CHP'nin proje adayımışız, CHP'ye sorsalar AKP'nin proje adayımışız kendi aralarında daha karar verememişler. Akıllarına hiç gelmiyor ki yav bu belki gerçekten halkın adayı olabilir, gerçekten halkın içinde çıkmış hakiki halk adayı olabilir. Bu onların aklına gelmiyor, ben halkın adayıyım. Çünkü onların tarihlerinde halkın adayı olmak yok. Hep dayatma ile aday olmuşlar ya darbe ile birileri oraya Cumurbaşkanı olmuş yad a dayatma ile seçmişler. Biz halkın içinde geliyoruz. Trakya'da, Ege'de her yerde halkın içindeyiz. İşte bunu gördüklerinde korkuyorlar" diye konuştu.    
 

 
Antalya raylı sistem hattına onay
 
Yurtdışında oy kullanımı çok düşük
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
denizz 5 Ağustos 2014 Salı 01:10

Bektaşi rumuzlu yazan herşeyi birbirine karışdırmıssın türk veya kürt bir ırkın adı alevi ise bir ırkın adı değil bir inanç dolaysıyla kişi hem türk hem alevi veya hem kürt hem alevi olabilir aynen kişinin hem türk hem sünnü veya hem kürt hem sünnü olduğu gibi dolaysıyla kişinin ırkı babadan geçer değişmez ama inanç öyle değil değişkendir baba sünnüdür çocuğu Bektaşi alevi olabilir veya baba alevidir çocuğu sünnü olabilir tıpki obamanın babası Müslüman ama kendi hiristiyan inancına mensup olduğu gibi demekki inanç değişkenlik gösteriyor.alili rumuzlu yazan ise senin ne anlatmaya çalışdığın tam anlaşılmıyor kürtleri boşuna suçlamışsın kürtlerin ne Aleviliği bozması var nede Aleviliği ayrı bir din gibi gösterme çabaları var her hak dininin çeşitli mezhepleri var hemde o mezheplerin çeşitli alt kolları var alevilikde işde bu alt kollarından bir inanç. ayrıca doğuda ateşe tapan da yok kulakdan dolma araştırmadan okumadan dedikodu yazmışsın veya sen alevi olsan zaten bunları yazmazdın maksadın karalamak ve iş olsun diye yazıyorsan o başka ayrıca herkesin yolu kendisine doğrudur sen insanları kendine göre doğru yolu tarif edeceğine herkesin etnik kökenine ve inancına sayğı göstermeyi öğrenirsen sayğı görürsün yoksa başkalarıda senin etnik kökenini ve inancını tartışmaya başlarki işde bütün kaos burdan çıkmakdadır hiç kimse kimseyi değişdirmeye yol göstermeye kalkacağına yapılması gereken herkesi olduğu gibi kabul etmekdir.bu ülke ne yazık ki okuyan araşdıran bir ülke olmadığı için böyle yalan yanlış yazanlar çıkıyor hani bir söz vardır yarım hoca adamı dinden imandan eder diye tam o misal.

Yorumu oyla      6      4  
bektaşi 4 Ağustos 2014 Pazartesi 13:17

aleviler gerçek türkdür. hem kürt hem alevi olmaz.

Yorumu oyla      7      8  
alili 4 Ağustos 2014 Pazartesi 08:06

size kız verdiğimize pişmanız. aleviliği bozan yine kürtler oldu, aleviliği din gibi göstermeye çalışmanız yüzünden zor durumda kaldık. ateşe tapanlar aleviyim diyor doğuda. inşallah doğru yolu bulursunuz.

Yorumu oyla      11      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'nun Antalya programı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Feslikan Yayla Şenlikleri’ne katılmak ...
Nerede oy kullanacağım ?
lk turu 10 Ağustos'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde nerede ...
CHP'nin 158 sandık görevlisi kayıp
1.3 milyon seçmenin bulunduğu Almanya’dan ilginç bir haber... CHP, 222 ...
 
Baykal; Türkiye'de iktidar monopolü var
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Türkiye'de ...
Prof. Dr. Alper Demirbaş; Aklımı kimseye kiraya vermem
Dünyaca ünlü organ nakli profesörü Alper Demirbaş, hakkında eleştirilerde ...
Akaydın'dan 13 eleştiri
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Ak ...
 
Devrim Kök; Görevim bitmiştir
CHP Antalya İl Örgütü, Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle toplandı. Burada ...
Baykal Finike'deydi
CUMHURİYET Halk partisi Antalya Milletvekili Deniz Baykal, eski il yöneticilerinden ...
Baloğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na mektup
CHP eski Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdanoğlu'na ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva