Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
21 Mart 2011 Pazartesi - 14:16

Erdoğan'a fahri doktora

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Suddi Arabistan'ın Mekke kentindeki Ümmü'l-Kurra Üniversitesi tarafından 'Fahri Doktora' unvanı verildi.

Erdoğan a fahri doktora
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Erdoğan, cübbeyi giydikten sonra, "Bu doktora unvanını nefes alıp verdiğim sürece büyük bir gururla taşıyacağım" dedi. Başbakan Erdoğan, NATO'nun Libya konusunda devreye girmesi halinde Türkiye'nin bazı şartları olduğunu da belirterek, "NATO, Libya'nın Libyalılar'a ait olduğunu tespit ve tescil için oraya girmelidir. Yer altı kaynaklarının, zenginliklerinin birilerine dağıtımı için değil" diye konuştu.

Düzenlenen törende konuşan Erdoğan, başbakanlığı süresince Türkiye'de değişik üniversitelerle Türkiye dışındaki birçok üniversiteden kendisine fahri doktora unvanları tevdi edildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Elbette her birisinden dolayı büyük gurur duydum. Ancak, bugün burada tevdi edilen fahri doktora unvanı benim için çok farklı bir anlam taşıyor ve çok farklı bir gururu, heyecanı yaşamama vesile oluyor. Mekke, Beytullah şehri. Mekke, Hazreti Peygamber'in doğduğu, büyüdüğü, hicret etmek zorunda kaldığı ve ardından fethettiği şehir. Her çağda, her dönemde, neredeyse tüm alimlerin yolu mutlaka Mekke'ye uğradı ve gelenler, kendilerinden bir şeyler bırakıp gittiler, daha çok da buradan ilim almak suretiyle ilmi çoğaltarak gittiler. İşte böyle mükerrem bir şehirden, öyle bir şehrin üniversitesinden fahri doktora unvanı alıyor olmak, beni tarifsiz şekilde heyecanlandırıyor ve gururlandırıyor. Bu doktora unvanını, nefes alıp verdiğim sürece büyük bir gururla taşıyacağımı da burada ifade etmek istiyorum."

ZİHİNLERİ PUTLARDAN TEMİZLEMEK GEREKİYOR


Başbakan Erdoğan konuşmasında, Mekke-i Mükerreme, Medine-i Münevvere, Bağdat, Şam, Kahire ve İstanbul'un, bugünün bilgi birikimine eşsiz katkılar sağladığını belirtirken, "Öyle bir ilim aşkı vardı ki Endülüs'te, bir kitabın varlığına ilişkin sadece bir söylenti duyan alimler, o kitabı bulmak için, deve üstünde, at üstünde, yaya olarak aylarca, yıllarca sabırla seyahat ediyorlardı. İskenderiye'de, Kurtuba'da, Bağdat'ta, Konya'da, İstanbul'da dillere destan, emsali olmayan kütüphaneler oluşmuştu. Geçmişin ihtişamıyla yetinemeyiz. Mazi ile övünerek, tarihimizle gururlanarak, atalarımıza övgüler düzerek bugünü geçiştiremeyiz. Bugün yapmamız gereken, bir tarihe bakacak, bir de bugüne bakacak ve kendimize 'neden' sorusunu kuvvetli şekilde soracağız. Şunu görmek durumundayız; Hazreti Peygamber, Kabe içindeki Hübel'i kırmadan önce, zihinlerdeki Hübel'i parçalamıştı. Zihinlerde, gönüllerde, kalplerde putlar kırılınca, arkasından Mekke fethedilmiş ve Kabe putlardan temizlenmişti. İşte bugün, 'neden' sorusunu sorarak, eğer varsa, zihinleri putlardan temizlemek gerekiyor" diye konuştu.

LİBYA HALKININ KENDİ GELECEĞİNİ BELİRLEMESİ EN BÜYÜK ARZUMUZ

Başbakan Erdoğan, NATO'nun Libya konusunda devreye girmesi halinde Türkiye'nin bazı şartları olduğunu da belirterek, şunları söyledi:

"NATO, Libya'nın Libyalılar'a ait olduğunu tespit ve tescil için oraya girmelidir. Yer altı kaynaklarının, zenginliklerinin birilerine dağıtımı için değil. Libyalı kardeşlerimiz, güçlü, istikrarlı, huzurlu bir geleceği inşa etmek için her türlü imkana sahipler. Libya halkına bu fırsat tanınmalı, operasyon işgale dönüşmeden, Libyalıların kendi kararlarını vermeleri için fırsat tesis edilmelidir. Biz, Irak'tan, Afganistan'dan, Bosna Hersek'ten edindiğimiz tecrübe ile Libya'daki mesele dışardan değil, içerden çözüme ulaşsın istedik. Mısır, Tunus nasıl başarılı bir değişimi gerçekleştirdiyse, Libya'da aynı şekilde kansız, olaysız şekilde değişsin istedik. En başından itibaren, Türkiye olarak, Mısır ve Tunus'a yaptığımız uyarı ve tavsiyeleri Libya'ya da yaptık. Yoğun bir diplomasi trafiği yürüttük. Libya Lideri Kaddafi'ye ben en son 1 Mart'ta, göreviyle alakalı madem ki resmi lider değil, böyle bir sıfatı taşımadığınızı söylüyorsunuz o zaman halkın üzerinde ittifak edecek isme Libya'yı terk etmekte çok büyük faydalar olduğunu söyledim. 3 kez kendisiyle görüştüm, bir kez oğluyla, iki kez mevcut başbakan ile görüştüm ve bu uyarılarımızı, bu düşüncelerimizi kendilerine ilettim. Bu arada muhalif kesimlerle görüşmelerimiz devam etti. Ne yazık ki uyarılarımız dinlenmedi, bize verilen sözler tutulmadı ve önce kardeş katliamı, ardından da uluslararası operasyon geldi. Şu anda en büyük arzumuz, bu operasyonun mümkün olduğu en kısa sürede sonuçlandırılması ve şu mevcut can kaybının en kısa sürede neticelendirilmesidir. Libya halkının kendi geleceğini belirlemesi bizim en büyük arzumuzdur. Şu anda NATO'nun devreye girmesi söz konusudur. NATO devreye girecekse bizim bazı şartlarımız var. Biz, NATO Libya'nın Libya'lılara ait olduğunu tespit ve tescil için oraya girmelidir. Yeraltı kaynaklarının, zenginliklerinin birilerine dağıtımı için değil."

LİDERLER, DEĞİŞİMİ GÖREREK CEVAP ÜRETMEK ZORUNDALAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının devamında, gençlerin artık daha fazla sorgulayıp, daha fazla değişim arzuladığını belirtirken, "Liderler de bu değişimi görerek, gençlerin değişim arzularına cevap üretmek zorundalar" dedi. Değişimin, gücünü bilgiden alması gerektiğini belirten Erdoğan, "Dirayetli liderlerin öncülüğünde olumlu yönde seyretmelidir. Bu noktada, üniversitelerimizin en büyük sorumluluğu yüklendiğini ifade etmeliyim. Dün, Cidde Ekonomik Forumu'nda genç bir arkadaşımız, 'Gençlere ne tavsiyede bulunursunuz' diye sordu. Ona da söyledim. Müslüman'a, küçük düşünmek asla yakışmaz. Böyle ihtişamlı, böyle zengin bir medeniyetin çocukları, gençleri asla küçük düşünemez. Gençler; büyük düşünecek, yıldızları hedefleyeceksiniz. Vagon olmayacak, lokomotif olacaksınız. Mukallit değil taklit edilen olacaksınız" dedi.

Erdoğan, Türkiye ile Suudi Arabistan'ın birbirine uzak ülkeler olmadığını da belirtirken, "Biz, aramızdaki mesafe ne olursa olsun, birbirimizin komşusuyuz, birbirimizin kardeşiyiz. Ne diyor Araplar? 'El-car, kable'd-dar'. Ev alma, komşu al. Komşunuz olarak, yatırım noktasında, ticaret noktasında, en önemlisi de ilim ve sanatta iş birliği noktasında çok daha ileri seviyelere ulaşmak durumundayız. İnşallah bunu başaracak, kardeşliğimizi daha da pekiştireceğiz" dedi.

Erdoğan'a Mekke'nin tarihi haritası, Allah ve Ayetel Kursi yazılı tablo ile albüm hediye edildi. Erdoğan da Rektör Dr. Bekri Assas'a gümüş tabak ve Kuran hediye etti.

Erdoğan ile Ümmü'l-Kurra Üniversitesi öğrencileri, salonda bulunan Türk bayraklarının yanında hatıra fotoğrafı çektirdiler ve 'Türkiye' diye tempo tutarak sevgi gösterisinde bulundular.

 
Antalya Büyükşehir’den sihirli rüya
 
Su uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Libya'ya Şafak Yolculuğu Operasyonu
ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin Libya'ya yönelik başlattığı hava ...
Nükleer sızıntıya çare Antalya'dan
Fukuşima nükleer santralında soğutma çalışmalarında başarı sağlayamayan ...
İşte rüşvetin tarifesi
Rüşvet ve yolsuzluğun hayatın her alanına girdiği Rusya’da, zaman zaman ...
 
Çektiği filmdeki cinayeti işledi
Kanada’da yaşayan bir film yapımcısı, çektiği filmde yer alan cinayet ...
Herkes onu istiyor
Yıldızı giderek parlayan genç manken Alyssa Miller, ünlü iç giyim firmalarını ...
Gülümseten 'Günün Fotoğrafı'
Fotoğraf sanatçısı Maxim Yuleis’in bu siyah beyaz çalışması, “Gülümseyin” ...
 
Antalya ne kadar uzak
Antalya’ya hayranlıklarıyla bilinen Rusların dondurucu soğukta kara kışta, ...
Tüberkülozdan kırık not
Türkiye’de tüberküloz vakaları oranının yüksek olduğuna dikkat çekiliyor.
Meleklerin en şirini
Ünlü iç giyim firması Victoria's Secret'ın modeli olmak çok zor ama bir o kadar da kazançlı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva