Alanya'da otel lojmanında yangın
Alanya'da otel lojmanında yangın
Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Aspendos'ta gençlik ve spor gösterisi
Aspendos'ta gençlik ve spor gösterisi
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
3 Mart 2011 Perşembe - 09:50

Ergenekon'da yeni baskınlar

Polis, Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul ve Ankara'da gazeteci Nedim Şener, yazar Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski MİT'çi Kaşif Kozinoğlu ve aralarında çok sayıda gazetecinin olduğu adreslerde arama yapıyor.

Ergenekon da yeni baskınlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ergenekon savcılarının Odatv’de baskın dalgası artarak devam ediyor. Evleri aranan gazetecilerin suçunun, Soner Yalçın’la görüşmek, "Ergenekon terör örgütüne üye olmak" ve “halkı kin ve düşmanlığı sevk etmek” olduğu öğrenildi.
İstanbul ve Ankara'da Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinde 11 adreste arama yapıldığı belirtildi. Gazetece-yazar Ahmet Şık ile Nedim Şener hakkında da gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Sabah saatlerinde Ankara'da gazetecilerin evlerinde başlayan aramaların tamamlandığı bildirildi.
Gözaltına alınan gazetecilerin Odatv’yle bağlantılı olduğu iddia edildi. Evleri aranan ve gözaltına alınan isimler şöyle:
Prof. Dr. Yalçın Küçük
Odatv muhabiri İklim Kaleli Bayraktar
Odatv Ankara Temsilcisi Mümtaz İdil
Odatv’nin Koordinatörü Doğan Yurdakul
Gazeteci Müyesser Yıldız
Gazeteci Sait Kılıç
Aydın Bıyıklı
Coşkun Musluk
Eski MİT'çi Kaşif Kozinoğlu'nun ise yurtdışında olduğu belirtiliyor. Ankara Emniyeti’ne götürülen isimlerin akşam saatlerinde İstanbul’a gönderilecekleri öğrenildi. Evleri aranan gazetecilerin ortak yönlerinin ise Soner Yalçın ile yaptıkları görüşmeler olduğu belirtiliyor.

KÜÇÜK'ÜN BALAT'TAKİ EVİNDE ARAMA 

İkinci “Ergenekon” davasının tutuksuz sanıklarından Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün evinde arama yapıyor. Küçük'ün Balat Kireçhane Sokak'taki evinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından arama yapılıyor.
GAZETECİ SAİT KILIÇ GÖZALTINA ALINDI
Gümüşsuyu'ndaki evi aranan Sait Kılıç gözaltına alındı. Şık'ın adı Soner Yalçın soruşturmasında da geçmişti. Şık'ın henüz basılmamış kitabının bir örneğinin Odatv baskını sırasında Soner Yalçın'ın bilgisayarında bulunduğu iddia edilmişti.
İŞTE EVLERİNDE ARAMA YAPILAN İSİMLER
 
İstanbul ve Ankara'da 8 kişiye ait adreslerde arama yapılıyor. Ergenekon soruşturması kapsamında yapıldığı belirtilen aramalar devam ediliyor. Evlerinde arama yapılan isimler şöyle:
Gazeteci Nedim Şener, Yazar Yalçın Küçük, Eski MİT'çi Kaşif Kozinoğlu, Sait Kılıç, Gazeteci Ahmet Şık, İklim Bayraktar, Mümtaz İdil, Doğan Yurdakul.

MÜMTAZ İDİL KİM?

Ergenekon Davası kapsamında evinde arama yapılan Odatv Ankara Temsilcisi A. Mümtaz İdil, Ankara’da gazeteci ve yazar kimliği ile tanınıyor.
Kültür Bakanlığı’nda Sinema Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Kültür Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulunan ve bu görevinden emekli olan İdil, yayınlanmış 17 eseri bulunuyor. Çeşitli gazete, dergi ve ajanslarda muhabirlik ve çevirmenlik yapan A. Mümtaz İdil, evli ve iki çocuk babası.
1952 Zonguldak doğumlu olan A. Mümtaz İdil, uzun süredir nefes borusu kanseri teşhisiyle tedavi görüyor.

İKLİM BAYRAKTAR GÜNDEME GELMİŞTİ

Ergenekon Davası kapsamında evinde arama yapılan ve gözaltına alınan Odatv’nin Ankara Muhabiri İklim Ayfer Kaleli (Bayraktar), bir süre önce Odatv’nin sahibi Soner Yalçın ile yaptığı bir telefon görüşmesinin basına yansıması ile gündeme gelmişti.
Bir süre İstanbul’da gazetecilik yapan İklim Ayfer Kaleli (Bayraktar), 6 ay önce Ankara’da Odatv’nin muhabirlik görevini üstlenmişti. İklim Ayfer Kaleli (Bayraktar), aynı operasyonda daha önce tutuklanan Odatv’nin sahibi gazeteci Soner Yalçın ile yaptığı bir telefon görüşmesinin basına yansıması ile gündeme gelmişti. İklim Ayfer Kaleli (Bayraktar) ile Soner Yalçın’ın telefon görüşmesinde, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile ilgili bazı iddialarda ileri sürülmüştü.

AHMET ŞIK UYARMIŞTI

Kendisine yönelik bir karalama kampanyası yürütüldüğünü iddia eden Gazeteci Ahmet Şık, OdaTV operasyonunun ardından, Ergenekon ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını söylemişti.
Editörlüğünü yaptığı Haber Vesaire'de OdaTV'de ele geçirildiği belirtilen belgelerin tesadüfi olmadığının altını çizen Şık, 16 Şubat 2011 tarihinde şu değerlendirmeyi yapmıştı:
"Hazırladığım kitap son 20-25 yılda emniyet teşkilatı içinde cemaat örgütlenmesi sürecini anlatıyor. Yazılanlardan anladığım kadarıyla kitabımın bir kopyası birilerinin eline geçmiş ve orada yazılanlar belli ki birilerini fazlasıyla rahatsız etmiş. Bu nedenle beni OdaTV vasıtasıyla Ergenekon örgütüyle ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Böylece birilerinin bana bu kitabı yazdırdığı iddiası dillendirilerek kitabın tarafsızlığı ve objektifliği gölgelenmeye, itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor."
Uzun bir süredir telefonlarının dinlendiğini ve bu dinleme-izleme faaliyetinin kitap çalışmasıyla birlikte daha da yoğunlaştığını vurgulayan Şık, kitabı hazırlarken gazete arşivlerinden, dava dosyalarından, dosyalardaki belgelerden yararlandığını ayrıca Emin Aslan, Sabri Uzun ve Hanefi Avcı gibi emniyet içinden isimlerle de görüştüğünü, kitap çalışması yapan bir gazeteci için de bu görüşmelerin son derece normal olduğunu söyledi.
Asıl sorulması gereken konunun "000Kitap" adıyla kaydettiği kitap dokümanının, "nasıl olup da OdaTv’ye veya başka bir yere gittiği" sorusunda olduğunu söyleyen Şık şöyle devam etti:
"Soner Yalçın ve OdaTV ile de kitabım için görüştüğüm emniyet müdürleriyle de tamamen farklı görüşleri savunan, dünya görüşü açısından aramızda hiç bir ortak nokta bulunmayan, kendini sosyalist olarak tanımlayan bir gazetecinin, varlığı iddia edilen belgedeki gibi bu insanların yönlendirmesiyle bir kitap yazacağını ileri sürmek akla ve mantığa sığmaz"
Posta gazetesi yazarı Nedim Şener’in de meslektaş olarak tanıdığı ve saygı duyduğu bir insan olduğun altını çizen Şık, açıklamasında ayrıca "Ancak belgede iddia edildiği gibi (Ahmet’i çalıştırsın) gibi bir ilişki olmayacağını, kendilerini tanıyan herkes tarafından bilindiğini" söyledi.

NEDİM ŞENER KİMDİR?

Ergenekon davası kapsamında evi basılarak arama yapılan ve gözaltına alınan Nedim Şener, profesyonel gazeteciliğe 1992 yılında Dünya Gazetesi'nde başladı. 1994 yılında, Milliyet Gazetesi'nde göreve başlayan Şener, halen aynı gazetede görevine devam ediyor.
Şener'in bugüne kadar yolsuzluk, vergi kaçakçılığı, organize suç örgütleri, terör finansmanı, istihbarat cemaatler hakkında toplam sekiz kitabı yayınlandı. Gazetecilik örgütleri yanında sivil toplum kuruluşlarından da ödüller alan Şener, muhabirliğin yanında Posta gazetesinde "Soruşturuyorum" başlığıyla köşe yazıları kaleme aldı. Ayrıca Şener, iki yıldır Uğur Dündar yönettiği birlikte Arena programına katılıyor.
Şener, istihbaratçı polislerin başvurusu üzerine Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları isimli kitap nedeniyle, 28 yıl hapis cezasıyla yargılanıyor. 

'İÇİŞLERİ BAKANINA SELAM OLSUN'

Gazeteci Nedim Şener, evinde 8 saat süren aramanın ardından Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Nedim Şener, sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü. Şener emniyete girişi sırasında basın mensuplarına “Türkiye’de Amerika’dan daha fazla basın özgürlüğü var. İçişleri Bakanı’na selam olsun” dedi.

YALÇIN KÜÇÜK GÖZALTINDA

Yalçın Küçük evden çıkarılmadan önce Organize Suçlarla Mücadele polisleri evden 3 çuval doküman ve belgelerin kopyalandığı bir hard disk çıkardı. Polisler dokümanları ayrı bir araca koydu. Yalçın Küçük evden çıkarılırken evinin önünde bekleyen İşçi Partililer "Ergenekon tertibi Amerikan işi" sloganları attı. Küçük, daha sonra bindirildiği araçla emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Evi 9 saat polislerce aranan ve ardından gözaltına alınan yazar Prof. Dr. Yalçın Küçük Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden götürüldü. Sağlık kontrolüne götürülen Yalçın Küçük gazetecilere, "Faşistler işgal etti ülkeyi, savaş başladı" dedi. Sağlık kontrolünden geçirilen Küçük, emniyet müdürlüğüne götürüldü.

BAŞBAKANDAN AÇIKLAMA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon soruşturması kapsamında bugün gerçekleşen gözaltılarla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bugünkü gözaltı olayı her zaman söylediğimiz gibi, bunlar bizim talimatımızla olan şeyler değil. Bu  savcılığın talebi üzere güvenlik teşkilatımızın, emniyet teşkilatımızın o verilen  talimatı yerine getirmesi olayıdır. Burada, şüphesiz ki savcılık herhalde bazı  bilgilerden, bazı belgelerden hareketle böyle bir adımı atıyor" dedi.

(DHA-ANKA) 

 

 
Yunus'lar ucuz atlattı
 
Brucella alarmı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bektaş 4 Mart 2011 Cuma 00:09

AMERİKA ÇOK GÜZEL OYUNUNU OYNUYOR.AVRUPADA OYNADI.POLİS DEVLETİ YARATTI,ASKERİ KARŞI KARŞIYA GETİRDİ.ÜLKELERİ BÖLDÜ,KUZEY AFRİKAYI,KARIŞTIRDI.İRAN A MÜDAHALEM KOLAY OLSUN DİYE,TÜRKİYEDE ELLİNDE OYUNCAK ETTİĞİ HÜKÜMET SAYESİNDE,UZAN AYAKLARI,GAZETE PATRONLARI SİNDİRME OLAYLARI,ARKASINDAN ERGENEKON OYUNLAR,KAHRAMAN EDASI VERMEK İÇİN ARASIRA VAN VİLİT ESPİRİLERİ,ZATEN DİNİ ÖNE ALAN BU KADAR ÇOK ÇAHİL VARKEN HAVADAN GELEN PARALARLA SADAKA DAGITMA.ŞİMDİ ALEVİ İÇİN OY YAKLAŞTI ÖZERKLİK VERİR GİBİ ÜLKEMİZDE İKİNCİ SINIF EDESIYLA İBADET YERİ VERME,KÜRT HAKLARI GİBİ ÜLKEYİ İKİYE BÖLECEK ŞEKİLDE FIRSAT OLUŞTURMA,BU SAYEDE PARTİLİNİN HALK AYAKLANMASINI GÖSTEREREK,BAK BİZDE SÖKE SÖKE HAKKIMIZI ALIRIZ FIRSATI VERME,YOKSA KÜRDÜN HAKKIYMIŞ YOK TÜRK'ÜN DERDİYMİŞ ONUN UMURUNDAMI DİYARBAKIRI NE YAPSIN ONA MERSİN ONA PETROL YATAKLARI,ONA İRAN'A GİREBİLECEK MAŞA DEVLET LAZIM.BU HÜKÜMETTE HAZIRLIYOR YAZIK YAZIK YAZIIIIIIIIIIIIIIIIIKLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR OLSUN.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da cam evde yarışma
Yapımcılığını Sinevizyon'un üstlendiği sunuculuğunu ise Aysun Kayacı ve ...
Kamuya personel alımı
Kara Kuvvetleri Komutanlığı 165 sivil memur, Anadolu Üniversitesi 44 sözleşmeli ...
Danke schön Ezel
Antalya'nın Serik ilçesinde kaldığı otelden gezmek için çıktıktan sonra ...
 
Kıyafetleri onarılıyor
Konya'da bir kısmı müzede sergilenen bir kısmı da özel depoda saklanan ...
Milli atıcının organları hayat verecek
Bolu’da, eşinden ayrılması nedeniyle bunalıma girerek yarışmalarda kullandığı ...
Örnek okul
Nevşehir'de Hüseyin Avni İncekaralar Fen Lisesi yurt binasının çatısında ...
 
Folklorik bebek
Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde, dünyanın en büyük yeraltı kent yaşamı ...
Meteorolojiden uyarı
Yurdun büyük bölümünde yağış bekleniyor. Antalya, parçalı zamanla çok ...
Antalya Kadir İnanır'a uğurlu geldi
Ünlü aktör Kadir İnanır, 'İzmir Çetesi' adlı diziyi çekerken, Hollywood’tan ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva